Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Paradiznik.si - v svetu paradižnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Venusta



Pridružen/-a: 04.02. 2016, 11:37
Prispevkov: 73
Kraj: Idrija (Idrijske Krnice - 1000 mnv)

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2018 19:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke! Pogumno naprej Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matic



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 20:25
Prispevkov: 263
Kraj: 07

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2018 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vse za vzpodbudne komentarje, mi veliko pomeni!

Ah ja - slovnica. Hitenje. Ko multitaskam med urejanjem stotinami slik, pakiranjem vnaprej, delanjem etiket in rezanjem vsake posebej Confused, za vnos vsakega novega artikla pa še vsaj dodatno uro, tako da vloženega časa ne bi štel. Ko bom malce zadihal, bom šel skozi in speglal. Smile

@Plamenka: podatke bom še dodajal in optimiziral, zdajle kot rečeno - predvsem hitenje. Tudi posebna podstran je v planu, kjer bi se zbirali opisi sort, ki niso za trženje.

Ah ja, kar se inšpekcije tiče - perspektiva. Kdo jih lahko jemlje kot element nagajanja, zame pa so glavni vir informacij. Vedno kličem jaz njih (in ne obratno) in sem najbrž že tečen. Gospa za našo regijo pa je prijetna, redno komunicirava na dobri ravni in tako ali tako imava v planu, da si že iz osebnega interesa pogleda različne barve. Tako da - super ko se oglasi, ker težko pridem do njih. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10
Prispevkov: 4537
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2018 08:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke, Matic! Za voljo in vztrajnost in dober namen! Ker si se prebil skozi vso birokracijo! Držim pesti, da ti uspe in se ti bo splačalo vztrajati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
crtj



Pridružen/-a: 14.06. 2013, 15:31
Prispevkov: 5475
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2018 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Matic je napisal/a:
Vedno kličem jaz njih (in ne obratno) in sem najbrž že tečen.


To je dober pristop... Ker potem:

Koga bomo pa danes obiskali... A bomo tistega? Ojoj neee dej samo da je mir Smile

Sicer pa čestitke za delo in rezultat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2018 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

čestitke in uspešno ti želim. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JERCA



Pridružen/-a: 11.07. 2013, 10:13
Prispevkov: 146
Kraj: DOLENJSKE TOPLICE

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2018 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MATIC, VSAKA ČAST. Sem pogrešala nekaj takšnega, saj sem prej pogosto kukala na Ivčkino spletno stran in brala opise paradižnikov.
Zadnjič sem brala članek o paradižnikih, sadikah(nazadnje o firmi CORNUS), in me je zbodel stavek lastnikov, ki sta dejala da imajo (cca.29- tam se je vrtela številka) sort paradižnikov in " da kako si vrtičkar doma ne more vzgojiti toliko sort). Bila sem presenečena, da nič ne googlajo, ker če bi le pogledali na Gartlc, bi videli da to ne drži. In sedaj še tvoja spletna stran.
Fant, le pogumno naprej. Sedaj je še minus...vendar enkrat bo plus.
Delim povezavo naprej.
_________________
JERCA- nekdanja ERIENNE
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nikolaj



Pridružen/-a: 06.08. 2016, 17:28
Prispevkov: 42
Kraj: Vipavska

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2018 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spletna stran, da se ti kar sline pocedijo Wink !
Čestitke tudi za inovativen pristop do inšpekcije, gospa na drugi strani je tudi lahko zgled za javne uslužbence, uradnik v službi državljanov... čim več takih.
Jaz vidim še veliko perspektivnost takih strani, predvsem če se bo paradižnike še bolj populariziralo, podobno kot se je recimo zgodilo s čiliji. In take spletne strani + FB skupine + forumi so prvi korak do tega.
Pogumno naprej!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonček



Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31
Prispevkov: 698
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 28 Mar 2018 12:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem si končno vzel čas, sem malo preštudiral zakonodajo glede prodaje semen. Zdi se mi, da je najbolj komplicirano pri tem poslu embaliranje in označevanje, ko je potrebno na embalaži napisat cel kup podatkov. Če prodajaš v svoji embalaži, moraš nabaviti kup tiskanih vrečk ali etiket in če napraviš napako, lahko te vrečke ali etikete kar stran zabrišeš. Potem so še problemi glede sledljivosti, vzorčenja in še kup ostalih kolobocij.
Kot nam je bilo sporočeno, je Maticu uspelo prebroditi vse težave in mu lahko samo čestitamo, da je obvladal tako zahtevno področje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matic



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 20:25
Prispevkov: 263
Kraj: 07

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2018 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tonček - kar se etiket tiče, sem po telefonu precej podrobno izprašal stvari, lani sem imel tudi pregled in jih nekaj oddal za vzorec. Sem dobil zeleno luč, vse OK. Je pa zanimivo, da omeniš etikete, ker sem par dni nazaj dobil obvestilo postonjskega urada, da moje etikete (izvedli so nakup pod krinko) niso OK, ker naj bi bila ena številka, ki služi moji interni rabi, manj čitljiva. Wink

Na lokalnem UVHVRR-ju so mi še 1x pisno potrdili, da se jim zdijo etikete v redu in da lahko to podam v odgovor Postojni.
In dobim domov odločbo za odpravo "napake". Ki sem jo odpravil, poslikal in poslal v predogled. V Postojno. In glej ga zlomka, dobim nazaj obvestilo, da je potrebno popraviti še eno zadevo - barva etiket naenkrat ni OK. Ne bela, mora biti rumena. Kar ni bilo omenjeno na nobeni točki prej, ne pisno, ne ustno. Mad
Etikete natisnem še 1x in nabavim drag rumen papir, da bo zadeva OK in gre zadeva čimprej mimo. Pošljem v pregled v Postojno. In mi inšpektorica odgovori, da zadeva ni OK. Ker ne sme biti etiketa v dveh delih (pol na sprednji, pol na zadnji strani zip vrečke), temveč vse na enotni. Na kar ni opozorila v nobenem od prejšnjih odgovorov, čeprav je imela zadeva pred sabo.
Ne 1x. Etikete sem moral tiskat 4x. Za nekaj, kar bi lahko bilo povedano prvič.
Že to je neverjeten absurd, ob katerem bi moralo biti nekoga globoko sram. Plus: da sem imel točno to obliko etikete - in nič drugačno - pregledano in odobreno s strani lokalnega urada. Opozorjen nisem bil na nič - vse OK. Wink

Tako da, zadnja 2 tedna se ob uvajanju v novo službo (zdravstvo), ki terja veliko energije in ob popoldanskem sejanju, ob večerih ukvarjam s to neumnostjo, da pišem odgovore, pritožbe in delam XY-tič propravek popravka za 100 sort. Za prazen nič - zato, da bom z nekaj 100€ prometa lažje pokril spletni portal, katerega namen je, da služi informacijam o vzgoji, ker jih skoncetrirano na 1 mestu ni (razen na forumu). Osebno od tega res nimam 0 - za portal sem plačal konkretno 4 mestno cifro, iz dobre volje. Delček stroškov sem nameraval pokriti s prodajo, katera pa postaja bolj breme, zaradi vsega omenjenega.

Imam res visok prag potrpljenja in tolerance, ki je bil prebit morda 2x - tokrat gotovo. Zato bom šel do konca in bom poskrbel, da bo tisti ki mora, odgovarjal za takšne absurde. Nimam nobenih zadržkov pisati teh osnovnih dejstev javno, ker sem vse to že povedal, napisal pristojnim. In bom zadevo peljal do konca - z rednimi, izrednimi pravnimi sredstvi in tudi tožbo, če bo potrebno.
In mimogrede - na odgovor, če je etiketa v enem delu zdaj OK, čakam trenutno 5. delovni dan. Wink Je popolnoma ista kot zadnjič, le da skopirana v 1 kos, namesto v 2. Ta čas mora prodaja seveda stati, dokler ni odobritve. Wink Da odpreš sliko pač traja kakšen teden, razumem.

Postaja pa ob tem očitno vprašanje, če se mi da v prihodnje vlagati toliko energije, časa in denarja za takšna protislovja, kjer se na mnenje uradne osebe očitno sploh ne morem zanesti. En reče tako, drug tako. Konec koncev je v igri - prometu, res minorna številka, s katerim sem želel pokriti delček nečesa, kar bo skupno dobro (spl.stran z informacijami).
Moje primarno področje, ki ga zaradi tega zanemarjam, pa je seveda popolnoma drugje. "Zabavno dejstvo": če bi gledal na oportunizem, bi raje registriral dejavnost vezano na mojo izobrazbo, dobro služil zaradi (pre)velikih potreb na trgu in v regiji. Regulacije tu praktično ni, čeprav v rokah pogosto držiš človeško življenje in se z inšpektorji ne rabiš kaj veliko ukvarjati. Za 100, 200 vrečk semen pa si pod večjim drobnogledom kot mega distributer in se ukvarjaš z verjemi-ali-ne, kot je opisan zgoraj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonček



Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31
Prispevkov: 698
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2018 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne moreš verjet, kakšna birokracija nam vlada. Ko bereš zakonodajo, že tam zgleda strašno komplicirano to označevanje. Potem si pa misliš, da bi moral po zdravi kmečki pameti le kupiti vrečko semena kakšne znane semenarne in enako označiti. Za malega trgovca pride tako v poštev le etiketa, ki jo nalepiš na bianco vrečko.
Kljub vsemu mislim, da še naprej vztrajaš pri cilju, ki si si ga zastavil. Ti pa svetujem, da čim manj sprašuješ birokrate, ampak bereš zakonodajo počasi od črke do črke. Kolikor sem videl, je v bistvu vse jasno definirano.
P.S. Kakšen urad ti je odobril etiketo? Kolikor mi je znano, ni urada, da bi odobraval etikete. Če je res tako, ne moreš biti sankcioniran.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aladin



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14
Prispevkov: 950
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2018 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj je napisal, da ga je inšpektorca zahaklala.

Jaz bi šel nivo višje, po možnosti v Ljubljano ali pa napisal ministru eno ljubavno pismo, pa mu povedal, da če ne boš sam zmogel, boš novinarje poklicala da ti pomagajo. Zdele bodo volitve... se morjo lepo obnašat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonček



Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31
Prispevkov: 698
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2018 21:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bodimo precizni: inšpektorici se je zdelo, da je etiketa v redu. Njej se nima kaj zdet niti ne sme svetovat, saj je v bistvu policaj. Pa še vprašanje je, če je pogledala vseh 100 različnih etiket za semena (številka le za primer). Na žalost imamo tak sistem, da ti nihče zastonj ne pomaga, kmetijska svetovalna služba z inženirskim kadrom pa se ukvarja z raznimi vlogami za subvencije. ki bi jih lahko izpolnjeval nekdo s srednjo izobrazbo za manjši strošek. Kmetijska svetovalna služba je v bistvu en velik strokovni poden.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matic



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 20:25
Prispevkov: 263
Kraj: 07

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2018 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tonček - govoril sem o krajevnem uradu UVHVVR-ja. Ta je krajevno pristojen za osnovni nadzor, sekundarnega pa ti lahko vršijo pač s kjerkoli.

Aladin - verjemi, vse kar bo potrebno. Smile Iskreno mi je vseeno, če se dejavnost še grem jutri ali ne, preprosto zato ker mi ni potrebno in je časovni/energijski davek v osnovi res zelo velik, sam pa od tega nimam nič (tega tudi nisem planiral, a če slabo odhtehta dobro, je slika pač jasnejša). Če dodam temu zgornje absurde in olje na ogenj, ki ga na moje občutke prilivajo v zadnjih tednih omenjane izkušnje forumašev, je cilj meni jasen. Tudi medijsko, če in ko bo potrebno. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matic



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 20:25
Prispevkov: 263
Kraj: 07

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2018 21:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tonček - tole pa ne bo držalo. O tem, da je zadeva krajevnemu uradu OK imam zapisnik in email - torej dva pisna dokaza. To moraš imet, da sploh lahko začneš, ni opcijsko. In da - vse etikete so identične, le ime so menja, torej 1 beseda od dvajsetih.
In - da inšpektor ne sme svetovati? Oh daj no. Osnovna naloga vsake uradne osebe je informiranje in svetovanje. In če imaš vprašanje ti je primorana nanj podati odgovor, če je stvarno pristojna. Piše v ZUP-u.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonček



Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31
Prispevkov: 698
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 29 Mar 2018 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdi škoda ravno zaradi paradižnikov. Odkrito povem, da se bojim paradižnikovega semena iz nekontroliranih virov. Iz tega vzroka tude ne sodelujem v izmenjavi semen in ne kupujem po internetu. Vemo, kako malo vrst je na trgu, le tiste komercialno zanimive. Zato bi bila nabava večjega števila vrst iz kontroliranega izvora še kako zanimiva. Celo Amarant nima dovolj široke ponudbe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 2 od 5

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.