|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 20 Avg 2017 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
Moji niso ravno take oblike, ampak malo drugačni. Večinoma spodnja ploskev ni nekako odrezana, ampak izbočena navzdol v konico.
_________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
thag
Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:05 Prispevkov: 345 Kraj: Malija/ Izola
|
Objavljeno: 21 Avg 2017 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
Lepi so Lpmami!
Moji so zrastli na mestih, kjer ne bi smeli bit in tam kjer bi morali biti so drugi. imam pa dv grmicka in na obeh so si nekoliko drugacni!
So pa res zelo visoki, mislim, da bom na jesen enega izkopal in si ga obdrzal.
do zdaj sem nabral cca 5kg chilijev in cca 1.5kg nepikantnih ( nabiral sem 3x 2 x po cca kilo in 1x 3kg. feferonov, katere sem vlozil.
Prav tako sem ulozil nekaj calabresov in se enih za katere se vedno ne poznam imena.
Skuhal sem tudi ze 4 vrste omak vsega skupaj okoli 4 litre.
Prav tako sem jih kar nekaj ze posusil in zmlel.
Rad bi prilozil slike, a sem nekako z shrani.si skregan in glede na to, da vecinoma iz sluzbenega razunalnika dostopam oz. iz teleon ej vse skupaj nekoliko tezje.
Ko bom imel voljo ( katero imam redkokdaj po 8h urah dela na racunalniku v sluzbi ) it doma na racunalnik bom nalozil slike in objavil. _________________ http://myminiwondergarden.blogspot.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 21 Avg 2017 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Thag, a morajo biti za sušenje in mletje popolnoma zreli - rdeči ali sušiš tudi še zelene? Ker moji ne kažejo še nobene rdečice. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
thag
Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:05 Prispevkov: 345 Kraj: Malija/ Izola
|
Objavljeno: 21 Avg 2017 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
Saj imajo se casa za pordecet
Kot vem pri susenju izgubijo na pikantnosti, zdaj ne vem koliko so pikantni v taksnem stanju in koliko pikantno zelis imeti?
Pred aksnim tednom sem nabral nekaj zelenih jalapenotov sem jih pojedel surove z nekaj sira pa so bili kot paprike.
Tako, da osebno raje pocakam da pordecijo. _________________ http://myminiwondergarden.blogspot.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 21 Avg 2017 20:20 Naslov sporočila: |
|
|
Thag, to je pa zelo uporaben podatek. Verjetno jih bom nekaj pojedla zelenih, da vidim, koliko so pekoči, nekaj pa počakala v upanju na živo rdečo in jih potem pojedla oziroma predelala.
Tale na sliki raste v koritu na balkonu in če ne bo kakšne divje nevihte s točo, ima dobre možnosti, da dozori. To bo lep pogled na živo rdeče zvončke! Tukaj udari ven moje nagnjenje do rastlinskih barv, ki se ne omejuje le na volno _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
goIdhorn
Pridružen/-a: 17.08. 2015, 12:03 Prispevkov: 455 Kraj: okolica NG
|
Objavljeno: 22 Avg 2017 07:31 Naslov sporočila: |
|
|
Dovolj časa imajo da dozorijo. Jaz sem lani zadnje pobiral konec oktobra (zunaj). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Avg 2017 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
No, zdaj bom tudi jaz začela kuhati čili omake. Začela bom z nepekočimi in manj pekočimi. Danes sem nabrala:
Jalapene: navadni, Jalapeno Brown, Numex Pumpkin Spice, Jalapeno Purple.
Vicentes Sweet Habanero, Thunder Mountain Longhorn, Habanero el Remp
Kim-chi
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 23 Avg 2017 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
Khm, Plamenka ... spet vskočim zaradi semen ni jih treba kompostirat. Semena različnih čilijev zberi, posuši in jih lahko suhe melješ kot začimbo (kot poper).
Če jih ti ne bi rabila ali hotela tako porabit, jih jaz z veseljem vzamem . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Avg 2017 21:14 Naslov sporočila: |
|
|
To je pa dobra ideja, Figula.
Mimogrede, čeprav samo napol spada sem. Mlinček si moram nabaviti za mletje suhih čilijev, pa semen. Kakšne imate drugi? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 23 Avg 2017 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Kar navadni mlinček za kavo, okoli 12 evrov stanejo, odlično opravijo nalogo spreminjanja sestavin v prah. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 23 Avg 2017 22:54 Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo zablode, semena čilijev ne vsebujejo kapsaicina. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 23 Avg 2017 23:06 Naslov sporočila: |
|
|
Brez zablode, Spiridon še vedno imajo vse polno koristnih sestavin.
Recimo fenole, pa flavonoide, maščobne kisline, iodin (zelo pomemben), .... in kapsaicin v sledeh. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 24 Avg 2017 04:53 Naslov sporočila: |
|
|
Madonca, Plamenka, tole so pa fotografije za v najboljse knjige o cilijih... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
thag
Pridružen/-a: 22.02. 2016, 20:05 Prispevkov: 345 Kraj: Malija/ Izola
|
Objavljeno: 24 Avg 2017 19:01 Naslov sporočila: |
|
|
jaz jih meljem kar v smoothi makerju :P in jih dam skupaj z semeni notri.
Zmeljejo pa se odvisno koliko casa pustim notri. _________________ http://myminiwondergarden.blogspot.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 24 Avg 2017 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bom kupila kar mlinček.
Danes sem naredila 4 različne omake: iz Numex Pumpkin Spice, Jalapeno Brown, Habanero el Remo in Kim.chi. Okus se bo, ko se bodo ohladile in po nekaj mesecih v kozarčkih še spremenil, a danes mi je bila daleč najbolj okusna iz Numes Pumpkin Spice. Pekoča ni, ker sem odstranila semena. Naslednje leto bom imela več sadik.
Iz Kimčija pa je malce pekoča, prav tako iz Jalapeno Brown. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 56, 57, 58 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 43, 44, 45 ... 56, 57, 58 Naslednja
|
Stran 44 od 58 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|