Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Darso
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 13:59 Prispevkov: 837 Kraj: Slovenske Konjice
|
Objavljeno: 17 Avg 2015 09:05 Naslov sporočila: |
|
|
Moj je tehtal 1340 g brez zalivanja po vročini, ker smo bili na dopustu, pri sodelavcu v rastlinjaku 1400 g. lp D _________________ Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
"Kilo paradižnika prosim!"
"Je lahko kilo dvajset?"
Čez to težo ga pa ne uspem spraviti. A, saj že to komaj nosi, je treba peclje posebej privezati. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
Že tega bo težko pojesti! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
Je šel kar za omake. Kožica gre že pri surovem lepo stran in tudi semen ima izredno malo. Kot nalašč zame, ker jih ne odstranjujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
O, na Paradajzmaniji bi v hudi konkurenci zasedla 2. mesto. Bravo!!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
magnolija
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 14:20 Prispevkov: 363 Kraj: Posavje
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
TVD
Pridružen/-a: 31.08. 2016, 03:54 Prispevkov: 39
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 15:38 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi tako kot da bi z Marsa padla med vas.
A to so domača slovenska semena z Dolenjske?
Moja dva največja paradižnika imata skupaj 278 gr, pridelana na dveh sadikah, ki sem jih letos nasadila (nisem napisala teže za enega, ker bi bilo preveč sramotno). Ah, kje sem še jaz!
Čestitke vsem, ki vam uspe pridelati take velike paradižnike. A je okus tudi tako dober kot velikost? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
Uaauu magnolija! Ta pa poseka vse doslej stehtano v okviru Gartlca
TVD: Ja, to je seme stare domače sorte iz Dolenjske. Okus: na nivoju večine debelejših rdečih paradižnikov. Super za solate in mezgo. Za kar tako v usta mu mogoče manjka majčkeno kisline in izrazite sladkobe, a saj imamo v ta namen češnjevce in temne paradižnike. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TVD
Pridružen/-a: 31.08. 2016, 03:54 Prispevkov: 39
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
Aha, za mezgo bi bil pa super, ker surovih paradižnikov ne jem. A se to seme da kupiti? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 17:52 Naslov sporočila: |
|
|
TVD: v trgovinski ponudbi ga ni, na Gartlcu pa ni problema. Ravno danes sem ga dala fermentirati iz bajsija na fotografiji. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TVD
Pridružen/-a: 31.08. 2016, 03:54 Prispevkov: 39
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 19:10 Naslov sporočila: |
|
|
hvala, muha. se postavljam v vrsto za nakup. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
Zmenjeno. Cena: en velik |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TVD
Pridružen/-a: 31.08. 2016, 03:54 Prispevkov: 39
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
...se mi je kar zdelo, da bo za velik paradižnik tudi velika cena.
Velja, kupljeno!
(pravzaprav sem tak noviček tukaj, da nimam še s čim menjati, sem bolj v breme skupini kot v podporo) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
TVD, kakšno breme neki, je pač tako, zdaj jemlješ, kasneje boš dajala, če ne tistemu, od katerega boš zdaj vzela semena, pa drugemu, krog se počasi sklene............... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Dobra misel
Pridružen/-a: 27.04. 2017, 00:14 Prispevkov: 143 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Avg 2017 23:49 Naslov sporočila: |
|
|
muha je napisal/a: | TVD: v trgovinski ponudbi ga ni, na Gartlcu pa ni problema. Ravno danes sem ga dala fermentirati iz bajsija na fotografiji. |
Muha, tudi jaz se priporočam za kakšnega bajsija. Plačam kolikor je treba |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|