Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
figula
Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26 Prispevkov: 3112 Kraj: MS
|
Objavljeno: 23 Apr 2017 21:15 Naslov sporočila: |
|
|
Tajana, v redu bo. Itak jih boš žgala in bodo vsi morebitni jajčni ostanki in vse morebitne slabe bakterije skurjene.
Če jih slučajno ne bo skurilo, jih kis pokonča zagvišn . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tajana
Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35 Prispevkov: 1379 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: 23 Apr 2017 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
Najbrz je res tako kot pravita Metuljc in Figula. Saj tudi, da sem jih izpirala, bi nekaj beljaka sigurno se ostalo na lupini. _________________ CARPE DIEM |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ikar
Pridružen/-a: 20.10. 2016, 19:25 Prispevkov: 143 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Apr 2017 23:21 Naslov sporočila: |
|
|
Moj nasvet...ko boš pekla lupine, delaj to nekje zunaj. Jaz sem moral cel dan zračiti prostore zaradi te lastne neumnosti kakšen je bil vonj raje ne razlagam |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tajana
Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35 Prispevkov: 1379 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: 24 Apr 2017 00:01 Naslov sporočila: |
|
|
Ikar hvala za nasvet. Saj po mojem jih bi kar notri prazila. _________________ CARPE DIEM |
|
Nazaj na vrh |
|
|
zuf
Pridružen/-a: 16.06. 2013, 18:31 Prispevkov: 1999 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: 24 Apr 2017 13:10 Naslov sporočila: |
|
|
tajana, kot so že povedali, ni problem, gre se predvsem zaradi smrada. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ikar
Pridružen/-a: 20.10. 2016, 19:25 Prispevkov: 143 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 11 Maj 2017 09:46 Naslov sporočila: |
|
|
Trenutno sem nekje na polovici "fermentiranja" in kozarec vsake toliko časa premešam. Opažam, da je še vedno precej vonja po kisu.
Zanima me ali se bodo jajčne lupine stopile od konca oziroma kaj naredim z lupinami, ki bodo ostale po koncu kemijskega procesa? Jih dodam med rastline? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
rukola
Pridružen/-a: 24.06. 2013, 07:52 Prispevkov: 367 Kraj: Ljubljana, Ponikve-Dobrepolje
|
Objavljeno: 11 Maj 2017 12:07 Naslov sporočila: |
|
|
Tu je original navodilo: http://theunconventionalfarmer.com/recipes/calphos/
Pražene lupine (1 del) mešamo s 5% kisom (5 delov). Zaprto flaško pustimo 20 dni, občaso premešamo na koncu precedimo in močno razredčen ekstrakt (mislim da 15ml na 4,5 lit) uporabimo za pršenje po listih za cvetenje, za ojačanje rastline, za foliarno škropljenje paradižnikov pri pomanjkanju kalcija (ko rata spodaj črn). Pa še za dodatek k hrani breje živali...
vse piše na začetku teme
Preostale lupine lahko daš v organko, v kompost v zemljo (kjer boš sadil ne prej kot čez 3 tedne),... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ikar
Pridružen/-a: 20.10. 2016, 19:25 Prispevkov: 143 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 24 Maj 2017 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
Morda kdo ve kako pogosto naj bi se špricalo po listih, in koliko tudi zalivalo s tem pripravkom? Med navodili nikjer ne najdem te informacije.
Sem pregledal tudi več tujih strani in celo youtube in opazil, da omenjajo mešanico 1 jedilno žlico (15ml) v 1 galono vode (ameriška galona znaša 3,7 L in ne 4,5 L ki je pa imperialna mera in tudi omenjena količina v našem receptu).
Glede na to, da receptura verjetno prihaja iz ZDA, bi rekel, da govorijo o ameriški galoni, to je 3,7 L. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ferdo36
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 20:07 Prispevkov: 1244 Kraj: Blizu Vrhnike 290m nm
|
Objavljeno: 24 Maj 2017 20:50 Naslov sporočila: Al |
|
|
Pep!
Čisti Al na zraku takoj oksidira _________________ Narava vse povrne! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
papasmrk
Pridružen/-a: 02.07. 2013, 21:46 Prispevkov: 337 Kraj: Borovnica
|
Objavljeno: 10 Nov 2017 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
ker smo kar velik porabnik jajc se nam posledično nabere precej jajčnih lupin. Kar se tiče tega pripravka bi vprašal ali je to primerno samo kot foliarno apliciranje ali pa se lahko pognoji tudi na klasičen način, se pravi z zalivalko okoli rastline ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Venusta
Pridružen/-a: 04.02. 2016, 11:37 Prispevkov: 73 Kraj: Idrija (Idrijske Krnice - 1000 mnv)
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
|