|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
pika
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18 Prispevkov: 1350
|
Objavljeno: 13 Jun 2013 08:25 Naslov sporočila: Paul Robeson |
|
|
Indeterminanten
Oblika: beefsteak
Velikost: velik
Barva: črn
Listje: paradižnikovo
Zrelost:
Odpornost na bolezni:
Opombe: |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Andreja
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 22:52 Prispevkov: 129 Kraj: Dolenjska-450m
|
Objavljeno: 01 Jul 2013 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
V rastlinjaku:
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Sep 2016 18:28 Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa vse tiho je bilo
Čisto slučajno sem naletel na njega na spletu, in se spomnil, da sem ga že daleč nazaj imel v planu. Vendar so se vedno pojavljale nove sorte; za nas seveda, sicer pa je večina starih, ruskih sort.
Zopet berem hvalo, kar se okusa in arome tiče, in zraven razmišljam, ali so ga "povozile" novejše sorte, ali je samo iz mode?
Ga kdo še sadi? _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 20 Sep 2016 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
Samo enkrat sem ga. Nič kaj roden ni bil in še plodovi so pokali, zato se je kljub všečnemu okusu z mojega vrta poslovil. Morda se ne bi tako hitro, če ga ne bi nadomestili drugi temni paradižniki in predvsem razni bicolorji. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Med_Ica
Pridružen/-a: 05.06. 2015, 15:14 Prispevkov: 83 Kraj: Klenik (Pivka)
|
Objavljeno: 22 Sep 2016 21:35 Naslov sporočila: |
|
|
Meni je zelo všeč in kljub temu, da je bolj kot ne neodporen na plesen (se ga kar hitro loti), ga sadim vsako leto. Letos sem imel 5-6 sadik. Le eno sem "pospravil", ostale še rastejo.
Je pa ena sadika naredila malo prevelik plod za to sorto in sem si posebej shranil semena, da vidim kaj bo zraslo naslednje leto.
@mfranc, mislim da je vredno poskusiti, če ne probaš sam, ne veš kaj zamujaš |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Sep 2016 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
Jah, mogoče bom pa res našel prostor za njega, vsaj za eno paradajzevko, za probo .
Je res na tržišču ogromno novejših sort, vendar, marsikatera je samo "hrana za oči", borbončice ostanejo razočarane ..... _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
tigrček
Pridružen/-a: 19.01. 2015, 19:30 Prispevkov: 127 Kraj: Videm Dobrepolje
|
Objavljeno: 03 Apr 2017 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
muha je napisal/a: | Samo enkrat sem ga. Nič kaj roden ni bil in še plodovi so pokali, zato se je kljub všečnemu okusu z mojega vrta poslovil. Morda se ne bi tako hitro, če ga ne bi nadomestili drugi temni paradižniki in predvsem razni bicolorji. | Kaj če so pokali plodovi zaradi pomanjkanja kalcija. Jaz ga imam vsako leto, pa sem zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 03 Apr 2017 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Da bi lahko plodovi paradiznika pokali zaradi pomanjkanja kalcija? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18 Prispevkov: 1350
|
Objavljeno: 03 Apr 2017 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
Zaradi pomanjkanja kalcija prej gnijejo na dnu, temu so podvrženi bolj pelati. Prej bi pokal zaradi dežja, ko kožica z rastjo ne uspe dohajati notranjosti in poči.
Imela sem ga enkrat, pri meni ni pokal, ga pa nimam več, ker se mi zdi, da je pri teh bolj ploščatih beefateakih preveč odpada, ko ga režeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|