| 
			 
				|  | Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 |  
 
 
 
 
	
		| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |  
		| Avtor | Sporočilo |   
		| brbr 
 
 
 Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
 Prispevkov: 8002
 Kraj: Ljubljana
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 08:33    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Veš, Metuljc, sem že razmišljala o tem, da jih bom februarja prinesla na srečanje, če bo zanimanje. Niso pa na pogled tako atraktivne kot Hokaido - lupina je belo zelenkaste barve, verjetno meso tudi. 
 Plamenka, pri vas je pa pozimi še več sonc kot poleti. Lepo!
 _________________
 naredimo svet lepši
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| lpmami 
 
 
 Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
 Prispevkov: 8333
 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 15:00    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Brbr, me veseli, da si "pozitivno" sprejela namig od Metuljc. Jaz sem jeseni velike buče, potem ko sem jih načela, predelala v shranke. Se mi zdaj zelo obnese, ko imam takoj pri roki dobro osnovo za kosilo. Tamali imajo pa sploh radi oranžne jedi
   Torej, sem interesent za tvoje viške.
 _________________
 Barvit pozdrav,
 Ladka s Povelj, Bahnkova
 Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| tajana 
 
 
 Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
 Prispevkov: 1379
 Kraj: Črnomelj
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 17:02    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Zanima me, ce je ze kdo probal hokaido buce susit in kako jih lahko potem uporabis. 
 Lpmami, pravis da si pripravljala iz buc shranke. A to taksne, ki si jih potem shranila v kozarcke. Ce bodo hokaidnke drzale do prvega srecanja, ti eno prinesem.
 _________________
 CARPE DIEM
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| lpmami 
 
 
 Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
 Prispevkov: 8333
 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 18:53    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Ja, Tajana, v kozarčke. Ko sem buče sušila, sem jih potem uporabila kot eno od sestavin zelenjavnih juh, pa me niso navdušile. Mogoče moje niso bile ravno primerne za sušenje ... mogoče bi bil kakšen drug način priprave bolj ustrezen ... Verjetno jih sušila ne bom več.
 _________________
 Barvit pozdrav,
 Ladka s Povelj, Bahnkova
 Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| tajana 
 
 
 Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
 Prispevkov: 1379
 Kraj: Črnomelj
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 19:05    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Letos sem poizkusala v kozarcku shraniti pire iz hokaido buce. Pa mi ni obstal. Moram naslednje leto kaj drugace poizkusiti. Da nam podaljsam cas sladkanja z bucami. Skrinje pa nimam, samo eno manjso omaro, tam pa ne morem shranit kaj veliko. _________________
 CARPE DIEM
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| pajo 
 
 
 Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
 Prispevkov: 1800
 
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 19:31    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Se te buče narezane lahko tudi zamrzne za kasneje? _________________
 Lj Šiška bolj natančno Koseze.
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| Plamenka 
 
  
 Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
 Prispevkov: 11054
 Kraj: Ljubljana
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 19:35    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Tiana, saj shranjene na hladnem ostanejo še dolgo uporabne. Za svoje hokaido računam, da bodo vsaj še 2 meseca, mogoče celo 3. Pire pa mogoče lahko tudi zamrzneš, čeprav jaz nisem poskušala, sem ga sproti kuhala. |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| muha 
 
  
 Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
 Prispevkov: 19309
 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 21:45    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				|  	  | pajo je napisal/a: |  	  | Se te buče narezane lahko tudi zamrzne za kasneje? | 
 
 Konkretno s hokaido nimam izkušenj, razne muškatne sem pa zamrzovala brez opaznih slabih posledic. Surove, nič blanširane, narezane na primerne kose.
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| tajana 
 
 
 Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
 Prispevkov: 1379
 Kraj: Črnomelj
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 21 Jan 2017 21:47    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Pajo, zamrznjeno so v redu in uporabne kot sveze. _________________
 CARPE DIEM
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| cinija1 
 
  
 Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
 Prispevkov: 3117
 Kraj: Žalec
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 22 Jan 2017 00:33    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Tajana jaz se, predlani z lupilcem narezala trakove in posušila. Zelo mi je bilo všeč kuhano s širokimi rezanci. lp cinija
 _________________
 Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| pajo 
 
 
 Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
 Prispevkov: 1800
 
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 22 Jan 2017 09:28    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				|  	  | tajana je napisal/a: |  	  | Pajo, zamrznjeno so v redu in uporabne kot sveze. | 
 Hvala vsem.
 _________________
 Lj Šiška bolj natančno Koseze.
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| pep 
 
 
 Pridružen/-a: 17.09. 2013, 20:36
 Prispevkov: 1311
 Kraj: Maribor
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 22 Jan 2017 10:33    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Letos sem jih nekaj malega posušil, za "žvekat" so niso pa kaj posebnega. |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| pajo 
 
 
 Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
 Prispevkov: 1800
 
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 09 Maj 2017 10:56    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Letos so vrabci poskrbeli za nakup sadik. _________________
 Lj Šiška bolj natančno Koseze.
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| metuljc 
 
  
 Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
 Prispevkov: 9547
 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 13 Jul 2017 09:53    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Odtrgala sem pol ducata moških cvetov te buče - in zdaj mi cela kuhinja diši. še nikoli nisem opazila, kako lepo dišijo ti cvetovi. Pa vi?
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| pika 
 
  
 Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
 Prispevkov: 1350
 
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 13 Jul 2017 11:42    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Ja, po kremnem siru, zeliščih in cvrtju  |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		|  |  
   
	|    | Gartlc Seznam forumov 
	  -> Bučevke Pojdi na stran  Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran  Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 |  
	| Stran 7 od 7 |  
   
	| 
 
 | Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 |  |