| 
			 
				|  | Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 |  
 
 
 
 
	
		| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |  
		| Avtor | Sporočilo |   
		| Novinka 
 
 
 Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50
 Prispevkov: 782
 Kraj: Tolmin/Ljubljana
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 07 Okt 2016 20:53    Naslov sporočila: Buča Marina di Chioggia |   |   
				| 
 |  
				| Buča Marina di Chioggia je sivozelene barve in izredno lepa. 
 Rast je zelo zelo bujna, tako da ni primerna za majhne vrtove. Na eni rastlini sem pridelala 8 buč, v rasti je nisem omejevala, čeprav sem nekje prebrala, da naj bi jo s prirezovanjem prisilila k formiranju stranskih poganjkov, kjer naj bi bilo več ženskih plodov. Če je to res pa ne vem, ima kdo izkušnje? Saj ne, da z 8 plodovi nisem zadovoljna!
 
 Buče še nisem razrezala, meso naj bi bilo okusno, rumeno-oranžne barve. Na spodnji fotografiji dve buči z ostalimi pridelki.
 
 
 
  
 Nazadnje urejal/a Novinka 08 Okt 2016 16:11; skupaj popravljeno 1 krat
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| figula 
 
 
 Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26
 Prispevkov: 3112
 Kraj: MS
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 07 Okt 2016 21:04    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Kakšna zanimiva buča! (pa bazilika zraven tudi
  ) |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| Novinka 
 
 
 Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50
 Prispevkov: 782
 Kraj: Tolmin/Ljubljana
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 07 Okt 2016 21:07    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Hehe, ti je bazilika znana, ne?   
 Buča je pa zanimiva, ja. Ker pravijo, da se buče rade križajo in sem imela v bližini posajene bučke, ne garantiram, da se ni kaj križalo. Ampak ko jo bom razrezala, bom pobrala seme in če ga bo kdo hotel, ga prinesem ali pošljem.
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| cinija1 
 
  
 Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
 Prispevkov: 3117
 Kraj: Žalec
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 07 Okt 2016 21:10    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Pa saj je taka, kot bi bila sestavljena iz kamenčkov. Zelo zanimiva, res. lp cinija
 _________________
 Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| MijaLan 
 
 
 Pridružen/-a: 10.07. 2016, 21:04
 Prispevkov: 736
 Kraj: Ljubljana/Vipavska
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 08 Okt 2016 20:48    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Izjemno lepa buča! Moj poklon. To o rezanju glavnega poganjka pa prvič slišim ... |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| MARTINKA 
 
 
 Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:19
 Prispevkov: 530
 Kraj: Kranj
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 08 Okt 2016 21:10    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Kakšne huuuude buče! Še nikoli videla. Res lepo. 
     
 
 Sem že v vrsti za seme.
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| tajana 
 
 
 Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
 Prispevkov: 1379
 Kraj: Črnomelj
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 08 Okt 2016 21:12    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Res je, buca je cudovita. Nekaj posebnega. Meni zal ni vzklila. Ce bos imela kaj vec semenk, se priporocam. 
 Glavni poganjek - vrsicek lahko odscipnemo, ko naredi 8 do 10 listov. Potem se razveja, naredi stranske poganjke. To naredim takrat, ko imam boln malo prostora, ker po mojih izkusnjah vseeno naredi na glavnem poganjku vec buc.
 _________________
 CARPE DIEM
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| Novinka 
 
 
 Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50
 Prispevkov: 782
 Kraj: Tolmin/Ljubljana
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 08 Okt 2016 22:38    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Aha, se mi je zdelo, da bo tukaj kdo kaj vedel o rezanju poganjkov!   
 Hvala, Tajana!
 
 Semena bodo za vse, itak. Sam spomnite me - po moje jih se mesec ali dva ne bomo nacenjal, ker imamo trenutno tolko stvari za ponucat, da je veselje. Sam res upam, da se ni kaj skrizalo.
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| lpmami 
 
 
 Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
 Prispevkov: 8333
 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 06 Nov 2018 12:50    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Na jesenskem srečanju sem na srečelovu zadela tole impozantno bučo: 
 
     
 Ostanek peclja ima kot olesenel, debelejši od štila pri lopati.
 Okus je zanimiv, včeraj sem jo prvič kuhala.
 Verjetno je bom morala nekaj shraniti kot pire ali gosto juho, ker ne vem, če bo zdržala, če jo bom rezala vsake nekaj dni le manjše količine.
 _________________
 Barvit pozdrav,
 Ladka s Povelj, Bahnkova
 Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
 |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		| jan24 
 
 
 Pridružen/-a: 27.09. 2014, 18:01
 Prispevkov: 88
 Kraj: Šmarješke toplice
 
 | 
			
				|  Objavljeno: 26 Jul 2019 14:02    Naslov sporočila: |   |   
				| 
 |  
				| Če bi si jih kdo želel imeti, jih imam okoli 50 na zalogi. Menjam za kak drugi pridelek. |  |   
		| Nazaj na vrh |  |   
		|  |   
		|  |  
   
	| 
 
 | Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 |  |