|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 06 Sep 2017 07:56 Naslov sporočila: Shranjevanje pečenih paprik |
|
|
Kako shranjujete pečene paprike? Jih daste v olje? _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tonček
Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31 Prispevkov: 698 Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno: 06 Sep 2017 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas ji dodamo malo sladkorja, sol in malo kisa, stlačimo v kozarce in pasteriziramo. Tako zato, da ostane več prostora v zamrzovalnih skrinjah. Česen se doda ob serviranju. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 06 Sep 2017 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
Meni so zelo dobre shranjene v kozarcu v olju, posoljene in z nekaj česna vmes. Potem se lahko uporabijo hladne v solati s kisom ali pogrete z drugimi začimbami. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
cinija1
Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20 Prispevkov: 3117 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: 06 Sep 2017 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pečene olupim, če so cele. Če pa jih narežem na komade (ravno za enkrat v usta nest), jih pa ne lupim.
Naredim mešanico 4 dele vode in 1 del kisa za vlaganje, pa sladkorja malo in soli po okusu.
Papriko narahlo dam v kozarce in prelijem z prevreto mešanico in v deko zavijem.
Ko odprem kozarec pa kar precej česna dam not.
lep pozdrav
cinija _________________ Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 06 Sep 2017 15:43 Naslov sporočila: |
|
|
jaz paprike pečem tako da jih najprej zrežem na kriške po dolgem - tako kako je ravna površina- očistm od semen in položim na gril tavo. pečene dam v pokrito posodo, počakam kakšne pol ure, olupim in zlagam v najelon vrečko, da niso prekrite cca 3 v vrsto. potem v isti vrečki naprej a jih prepognem čez prejšnjo vrstico. postavim na stiroporni pladenjček in v zamrzivač. naložim jih kar nekaj vrečk eno na drugo in se zelo dobro obnese. rada imam določene shranke nedokončane, ker je prijetno dokončat hrano pred uporabo. lpvoda
ps. enako delam z melancani in bučkami. _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
živa
Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44 Prispevkov: 2431 Kraj: Žiri - NM
|
Objavljeno: 08 Sep 2017 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vse nasvete. Jaz sem jih popekla, zalila z oljem in glej ga zlomka, čez dva dni slišim piskanje v kozarcu, zato sem ga dala pasterilizirat v lonec z vodo.
Torej jih nekateri po pečenju kar klasično - v kozarce s kisom?
Hvala za nasvete. Kar se da, najraje vložim v kozarce, ker je bolj pregledno, v skrinji nimam toliko prostora.
Ko sem vlagala kuhano celo korenje, je po odprtju kozarca voda bistra, nobenih znakov pokvarjenosti, smrdi pa tako, da nihče noče jesti tega korenja. Vložene kocke korenja za francosko solato pa nimajo tega vonja. Postopek seveda enak, skuham v soljeni vodi in prelijem v kozarce ter zaprem. nato pasteriliziram.
Morda veste, kako se izogniti smradu - vlaganje celega korenja? _________________ Lp, Živa |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 11 Sep 2021 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
Rdeče podolgovate mesnate paprike s tržnice sem razpolovila, očistila, spekla in olupila. Naložila sem jih v kozarčke in vmes posipala sol in sesekljan česen. Po pasterizaciji so se čez noč lepo zadekane ohlajale. Še nalepke nanje in gredo v kletno shrambo.
P.s. Paprike so v štirih kozarčkih na desni, ostalo je mešana marmelada. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 12 Sep 2021 07:41 Naslov sporočila: |
|
|
Lpmami, ali si to tako paprike pripravila prvič? Se dobro obnesejo? Bom letos poskusila, ker se mi zdi dobra ideja. Če jih vložim v olje, se mi zdijo malo zatohlega okusa. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 12 Sep 2021 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hm, Brbr, sem pozabila napisati, da sem posipala s soljo in česnom in polivala z oljem _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 13 Sep 2021 11:07 Naslov sporočila: |
|
|
Nič hudega... Si mi dala idejo. Jaz jih bom nadevala v kozarčke, malo zalila s sokom, ki ga spustijo med ohlajanjem, posolila in pasterizirala. Če se tak način obnese s shranjevanjem sadja, mislim, da bi moralo biti v redu tudi za paprike. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 13 Sep 2021 12:16 Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav res. Naslednjo rundo poskusim tudi tako. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Andrej Banko
Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51 Prispevkov: 5227 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: 13 Sep 2021 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
Si pasterizirala v pečici ali v posodi z vročo vodo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 25 Okt 2021 11:12 Naslov sporočila: |
|
|
(Spregledala vprašanje, se opravičujem.) V pokriti posodi z vročo vodo.
Na dno dam pa en klekljan čipkast prtiček, ki ga ne maram, za tu se pa krasno obnese. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 26 Okt 2021 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
Moje pečene paprike sem konzervirala tako, ot sem napisala zgoraj: pečene, očiščene sem zložila v kozarce in sproti zalivala z osoljenim sokom, ki so ga spustile med ohlajanjem. Potem sem kozarce pasterizirala v pečici na 140st.
No, čez nekaj dni se mi je zdelo, da se v kozarcih nekaj dogaja - pojavljali so se mehurčki. Tako sem vse kozarce pasterizirala ponovno. Tokrat v vodni kopeli. Zdaj bom pa videla, kaj bo...
Sem pa prečitala v eni knjigi, da se zelenjava teže shranjuje od sadja, ker ima pramalo kisline. Zna biti, da bi morala v kozarce vseeno dodati kakšno žlico kisa ali lomonovega soka... _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 27 Okt 2021 06:59 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je v enem pojavila bela plesen, mislim, da v tistem, ki sem ga namenila za sprotno porabo, pa ga potem v hladilniku spregledala. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|