Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Shranjevanje pečenih paprik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2218
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2017 07:56    Naslov sporočila: Shranjevanje pečenih paprik Odgovori s citatom

Kako shranjujete pečene paprike? Jih daste v olje?
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonček



Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31
Prispevkov: 698
Kraj: okolica Celja

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2017 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri nas ji dodamo malo sladkorja, sol in malo kisa, stlačimo v kozarce in pasteriziramo. Tako zato, da ostane več prostora v zamrzovalnih skrinjah. Česen se doda ob serviranju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7929
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2017 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni so zelo dobre shranjene v kozarcu v olju, posoljene in z nekaj česna vmes. Potem se lahko uporabijo hladne v solati s kisom ali pogrete z drugimi začimbami.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3099
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2017 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pečene olupim, če so cele. Če pa jih narežem na komade (ravno za enkrat v usta nest), jih pa ne lupim.
Naredim mešanico 4 dele vode in 1 del kisa za vlaganje, pa sladkorja malo in soli po okusu.
Papriko narahlo dam v kozarce in prelijem z prevreto mešanico in v deko zavijem.
Ko odprem kozarec pa kar precej česna dam not.

lep pozdrav
cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 06 Sep 2017 15:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz paprike pečem tako da jih najprej zrežem na kriške po dolgem - tako kako je ravna površina- očistm od semen in položim na gril tavo. pečene dam v pokrito posodo, počakam kakšne pol ure, olupim in zlagam v najelon vrečko, da niso prekrite cca 3 v vrsto. potem v isti vrečki naprej a jih prepognem čez prejšnjo vrstico. postavim na stiroporni pladenjček in v zamrzivač. naložim jih kar nekaj vrečk eno na drugo in se zelo dobro obnese. rada imam določene shranke nedokončane, ker je prijetno dokončat hrano pred uporabo. lpvoda

ps. enako delam z melancani in bučkami.
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2218
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 08 Sep 2017 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za vse nasvete. Jaz sem jih popekla, zalila z oljem in glej ga zlomka, čez dva dni slišim piskanje v kozarcu, zato sem ga dala pasterilizirat v lonec z vodo.

Torej jih nekateri po pečenju kar klasično - v kozarce s kisom?

Hvala za nasvete. Kar se da, najraje vložim v kozarce, ker je bolj pregledno, v skrinji nimam toliko prostora.

Ko sem vlagala kuhano celo korenje, je po odprtju kozarca voda bistra, nobenih znakov pokvarjenosti, smrdi pa tako, da nihče noče jesti tega korenja. Vložene kocke korenja za francosko solato pa nimajo tega vonja. Postopek seveda enak, skuham v soljeni vodi in prelijem v kozarce ter zaprem. nato pasteriliziram.
Morda veste, kako se izogniti smradu - vlaganje celega korenja?
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7929
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 11 Sep 2021 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Rdeče podolgovate mesnate paprike s tržnice sem razpolovila, očistila, spekla in olupila. Naložila sem jih v kozarčke in vmes posipala sol in sesekljan česen. Po pasterizaciji so se čez noč lepo zadekane ohlajale. Še nalepke nanje in gredo v kletno shrambo.
P.s. Paprike so v štirih kozarčkih na desni, ostalo je mešana marmelada.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7735
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2021 07:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lpmami, ali si to tako paprike pripravila prvič? Se dobro obnesejo? Bom letos poskusila, ker se mi zdi dobra ideja. Če jih vložim v olje, se mi zdijo malo zatohlega okusa.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7929
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 12 Sep 2021 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, Brbr, sem pozabila napisati, da sem posipala s soljo in česnom in polivala z oljem Embarassed
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7735
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 13 Sep 2021 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič hudega... Si mi dala idejo. Jaz jih bom nadevala v kozarčke, malo zalila s sokom, ki ga spustijo med ohlajanjem, posolila in pasterizirala. Če se tak način obnese s shranjevanjem sadja, mislim, da bi moralo biti v redu tudi za paprike.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7929
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 13 Sep 2021 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravzaprav res. Naslednjo rundo poskusim tudi tako.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Andrej Banko



Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51
Prispevkov: 5062
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 13 Sep 2021 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si pasterizirala v pečici ali v posodi z vročo vodo ?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7929
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2021 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

(Spregledala vprašanje, se opravičujem.) V pokriti posodi z vročo vodo.
Na dno dam pa en klekljan čipkast prtiček, ki ga ne maram, za tu se pa krasno obnese.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7735
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2021 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje pečene paprike sem konzervirala tako, ot sem napisala zgoraj: pečene, očiščene sem zložila v kozarce in sproti zalivala z osoljenim sokom, ki so ga spustile med ohlajanjem. Potem sem kozarce pasterizirala v pečici na 140st.

No, čez nekaj dni se mi je zdelo, da se v kozarcih nekaj dogaja - pojavljali so se mehurčki. Tako sem vse kozarce pasterizirala ponovno. Tokrat v vodni kopeli. Zdaj bom pa videla, kaj bo...

Sem pa prečitala v eni knjigi, da se zelenjava teže shranjuje od sadja, ker ima pramalo kisline. Zna biti, da bi morala v kozarce vseeno dodati kakšno žlico kisa ali lomonovega soka...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7929
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2021 06:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se je v enem pojavila bela plesen, mislim, da v tistem, ki sem ga namenila za sprotno porabo, pa ga potem v hladilniku spregledala.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.