Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Tomaccio F1
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ciklama



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 14:57
Prispevkov: 122
Kraj: luče ob savinji

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2013 18:34    Naslov sporočila: tomacio f1 Odgovori s citatom

Ravno to se je pripetilo meni, mi je namreč vse zavrelo, zato bom drugič raje frišnega pozobala ker je tako dober.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3333
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 04 Nov 2013 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ciklama, bi lahko, kljub morebitnemu razočaranju predstavila kje, oziroma kaj se je zalomilo v postopku sušenja in vlaganja paradižnikov?
Vsaj kakšno domnevanje recimo.

Verjamem, da je ali pa šele bo nekdo, ki bi to želel poizkusiti, seveda, če ga slabe izkušnje "sotrpinov" pri njegovi nameri ne odvrnejo.

Namreč, moje letošnje "sušenje" se v špajzi lepo drži. V bistvu se pomika proti koncu, razlog pa je njihov gurmanski presežek.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ciklama



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 14:57
Prispevkov: 122
Kraj: luče ob savinji

PrispevekObjavljeno: 04 Nov 2013 19:56    Naslov sporočila: tomacio f1 Odgovori s citatom

Sporočam da se je paradižnik neverjetno hitro posušil, ko pa sem ga dala v olje pa mi je po dobrih 14 dneh začelo kipeti in tudi okus je bil nikakršen. Zato sem sklenila da ga ne bom vlagala v olje, mogoče se bo našel kak drug način konzerviranja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 05 Nov 2013 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz dam suh paradižnik kar v vrečko in zmrzovalnik in ga potem po potrebi jemljem ven. Če pa ga že hočeš imet v olju(??), potem pa lahko zmrznjenega daš v olje in v hladilnik za nekaj dni, seveda ga moraš hitro porabit, da ti ne zavre.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 10809
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 08 Mar 2019 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali še vedno gojite ta paradižnik? Pa kako so se vam obnesli sejani v naslednjih generacijah, ker je to hibrid? Letos se zanimam za paradižnike za sušenje in sem naletela na pohvale Tomaccia. Pri nas se dobi samo sadike, semena se pa tudi v tujini težko dobi, vsaj jaz nisem našla.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
figula



Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26
Prispevkov: 3112
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 08 Mar 2019 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene ni posebej očaral. Glede sušenja ni bil nič posebej kompetenten Laughing
Žal semen več nimam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 10809
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2019 00:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej je čisto običajen paradižnik. Flora Express prodaja sejane sadike Tomaccia po 4,25 evra, medtem ko so cepljene drugih sort po 3,95 evra.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Danilo



Pridružen/-a: 29.06. 2013, 14:37
Prispevkov: 709
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2019 08:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marija,
ali paradižnik za skrinjo tudi posušiš do konca ali pustiš še malo medastega? Vsako leto ga nekaj posušim, priznam pa, da še nimam "grifa", kdaj je ravno prav posušeno. Na Siciliji to rešijo elegantno, ko cele rastline izruvajo in obesijo na zrak v sušenje. Pri meni za kaj takega žal ni pogojev.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2019 17:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi za v skrinjo ga posušim enako, kot tistega, ki ga hranim v kozarcu - torej mora biti suh toliko, da v kozarcu ne zaplesni. Sem pa lani suhega dala v oljčno olje in v hladilnik, pa se moram kar po prstih tepsti, da ga ne zmažem, tako je dober,a sem žal naredila le en kozarec, zdaj pa delam z njim kot z zdravilom Very Happy
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 10809
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2019 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To so prvi plodovi iz sadike iz Juglansovih semen. So sladki z debelejšo kožico in se mi zdijo zelo primerni za sušenje, seveda ko bo toliko paradižnikov, da ne bomo vsakega sproti pojedli.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.