|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 21 Sep 2018 21:31 Naslov sporočila: Moya Verte, zeleni paradižnik |
|
|
Moya Verte, zeleni paradižnik
V bistvu je klasičen zelenček, osnova je zelena barva, z dozorelostjo dobi povrhnjica jantarjevo zelenorumeno barvo. Sredica ostane pretežno svetlo zelena, do svetlo rumena.
Indeterminiran, višina 2 metra +/-
Srednje pozen, ampak povprečno do dobro roden, s plodovi 250 do 500 gramov. Zelo dobro rodi še pozno v sezoni.
Okus odličen, sladek. Vsekakor zelo dober.
Vzgojitelj je znani ÉRIC PEDEBAS - "Tomatolog", ki si že petindvajset let prizadeva vzgojiti dobre paradižnike. Eksperimentiral je s približno 4000 sortami.
Vzgojil je več sort z osnovnim imenom Moya (ki je rdeč), poleg še Moya Jaune - rumeni, Moya Noire - črni. Zadnji je križanec med Moya in Paul Robeson, in je tudi na gredi .
Moya Verte na desni strani, z leve strani so Tie-Dye Green.
Avgustovska slika
_________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
MARIJAV
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47 Prispevkov: 1897 Kraj: PONIKVA
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
Uf, tale je pa lep. A je tudi mesnat? Če je, potem bi te prosila, za par semen. _________________ Živeti na podeželju je najlepše! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 26 Sep 2018 16:10 Naslov sporočila: |
|
|
MarijaV, za zelenega je kar mesnat. Včeraj sem odtrgal "kao" zadnjega (upam še na temperature okrog 20 °C, da še kaj dozori ); danes ali jutri ga prerežem, da vidimo kakšen je notri. _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Sep 2018 14:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ta v ozadju še ni čisto zrel, zjutraj sem ga samo malo "pobožal" in mi je ostal v roki ; klima mu ni všeč
Včerajšnji je imel 450 g, polovico sem ga snedel pri malici. Ampak okus ni več na nivoju, se pozna da temperatura ni več paradajzarska .
Po drugi strani smo veseli da še kaj dozori. _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 27 Sep 2018 15:35 Naslov sporočila: |
|
|
Mfranc, kakorkoliže... lep pridelek imaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 27 Sep 2018 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
Mah, nekaj je, nekaj še bo, če bo vreme .
Letos sem najbolj vesel, da so grmi še vedno v dobri kondiciji, razen parih, ki so šli že ven, in so sabotirali od vsega začetka. Velik plus za streho, kar se tega tiče.
Plus vreme, seveda _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|