Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Jedi iz buč/bučk, konzerviranje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2218
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2014 09:36    Naslov sporočila: Jedi iz buč/bučk, konzerviranje Odgovori s citatom

Imate recepte za jedi iz buč ali bučk, ki bi jih delili z drugimi?

Vlagate tudi kaj?

Jaz sem letos vložila mlade bučke kot kumare in me zanima, kakšnega okusa bodo.
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
seba993



Pridružen/-a: 21.03. 2014, 14:09
Prispevkov: 862
Kraj: Spodnja Štajerska-Posavje-Bizeljsko

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2014 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi jih vlagamo poleg kumar. Ponavadi 1/2 kumar in 1/2 bučk. Če so same mi ni ušeč okus. Nekaj se jih pa poje v štrudlu.
_________________
LP seba993
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9275
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2014 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pokukaš na sosednji, kulinaričlni forum, najdeš marsikaj. Shranki iz bučk Bo pa treba pobrskati (glej rubriko3) med vsemi recepti, ker nečlanom ni omogočeno iskanje po kategorijah (Ozimnica). Pa nič hudega, morda najdete še kakšen uporaben recept. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2218
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2014 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Metuljc, tam sem pogledala, verjetno ima pa kaj po lastnem izumu Plamenka (zanjo vem, da je ljubiteljica buč) ali kdo drug s foruma.
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9275
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2014 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na to, da so med recepti tam tudi recepti koga s tega foruma, pa nisi pomislila?
No, saj receptov od tam ne vsiljujem, da ne bo pomote.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 687
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2014 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bučke narežem na kocke,rahlo pokuham v mešanici kis za vlaganje 33%-voda 66%. V vodi je tudi poper v zrnju, sol in lovor. Tako od oka 2-3 minute, da vre.
S cedilko pobiram ven in zlagam na pladnje da se ohladi.
V kozarce dam dober prst olivnega olja in v olje zlagam bučke. Vmes dodajam na drobno nasekljan peteršilj in česen. Ko je kozarec poln dodam še malo olja, tako, da je vse sigurno pod oljem, zaprem in to je to.
Na isti način delam tudi malancane.
L.p.
Peter
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10
Prispevkov: 4439
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2014 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Peter, to je potem za k malici ali uporabljaš pri kuhi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 687
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2014 19:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za k narezku. Tudi med 2 kosa kruha s salamo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10
Prispevkov: 4439
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2014 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, probam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2218
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2014 11:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

recept, po katerem so bučke, kot da bi jedel gobe:
1kg na kocke narezanih bučk posoliš, pustiš pol ure,
zavreš 1 l vode in pol l kisa ter sol po občutku. V to streseš bučke, naj vre še par minut, da spremenijo barvo. Ocediš, ohladiš in zmešaš s svežimi, nasekljanimi; česnom na lističe, peteršiljem in majaronom ter mletim poprom.
daješ v mrzle kozarčke, potlačiš (brez zraka), zgoraj naliješ olje, pustiš čez noč, če slučajno olja zmanjka in ga doliješ, da so bučke pod oljem. Zapreš in baje so tako dobrega okusa kot gobe. Star recept 20 let, vendar nikoli nismo imeli veliko bučk.

v to mešanico kisa in vode lahko daš novo porcijo bučk, če jih prej pobereš ven, ker iz škafa bučk je 6 majhnih kozarčkov shranka (cca 250 g kozarčki).

še eden recept, bučke uporabne namesto solate:
2 dcl olja, 2 dcl vinskega kisa, sesekljan: česen, 1 vejica rožmarina, bazilikini listi, 3 čebule, poper v zrnju, 3 žličke soli daš v 1 l vode, vre 5 min, dodaš 1 kg narezanih bučk, vre še 4 minute, vroče vliješ v kozarčke in zapreš.
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
labia



Pridružen/-a: 08.06. 2013, 07:15
Prispevkov: 356
Kraj: NM 243 m n.m.

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2014 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bučke kot priloga. Zraven postrežemo krompirjev pire. Tisti, ki ljubijo meso pa še kakšen zrezek ali pohanje dodamo.



Priprava:
-na olju prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano korenje ( lahko rumeno ali rdeče ali oboje)
- posolimo in podušimo 2 do 3 minute
- dodamo žlico masla ali margarine
- dodamo na kocke narezane bučke
-dušimo 2 do 3 minute
- dodamo kavno žličko moke in premešamo
-dolijemo 1dcl vode+ ščep vegete+ popramo, premešamo in dušimo 2 minute
- dodamo nasekljan peteršilj, premešamo in pustimo pokrito par minut
- postrežemo

Opomba: vode dodamo lahko več ali manj, važno je, da tekoči del postane nekakšna omaka in ne kot juha. Med kuho seveda okušamo in začinimo glede na osebni okus.
Moka je zaradi zgostitve, margarina zaradi kremaste omake.
Važno je, da se jed ne kuha predolgo in ostanejo kocke bučk kompaktne in ne pocaste. Tudi peteršilj izgubi lepo zeleno barvo, če ga cmarimo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18678
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2014 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

labia, tole tvoje moram sprobat. Izgleda okusno,priprava je pa tudi hitra.

Še moj hitri recept:

na olju na hitro popražim bučke, narezane na rezine debeline okoli 2 mm . v široki posodi, da je plast rezin tanka.
Ko se malo zmehčajo, vode pa ne spustijo, popopram , potresem čez strt ali na drobno nasekljan česen - količina po okusu jedca .
Čez vse to potresem nariban sir za pico ali pa na rezine narezan katerikoli topljiv sir močnejšega okusa.
Pokrijem in dušim samo še toliko, da se sir stopi. Solim nič, ker meni zadostuje slanost sira.

Včasih pred sirom bučke potresem z nasekljanimi zelišči: peteršilj, drobnjak, rukola ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2014 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobre ideje!
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7929
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2014 18:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za recepte, sem ravno začela razmišljati, kako naj še pripravim bučke, da bo jed bolj zanimiva.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18678
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 21 Jul 2014 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še to: v glavnem na ta način pripravljam cukete. Mladih ne lupim, starejše olupim, ne dajem pa stran notranjosti s semeni. Prav popestrijo okus in še bolj sočno je.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.