Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Česnovi cvetni popki - pski
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2018 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po receptu od brbr na strani 2. Le soli nisem dala. Pri čemažu ni bilo zaradi tega nič narobe, upam, da tudi tu ne bo. Prav dolgo itak ne bo ostal v shrambi. njami
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2018 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kaj je narobe, namaz sem naredila po brbr receptu, pa tako grenak in oster, da groza. Mlela sem s paličnim, bi bilo bolje z multipraktikom? Mogoče manj olivnega in dodam sončnično?
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 15 Jun 2018 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si olje prej kaj pokusila? Moje je imelo kar nekaj grenčine a se v gotovem namazu ne čuti. Prvo rundo sem tudi jaz naredila s paličnim, drugo v multipraktiku pa ni bilo razlike v okusu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2018 10:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JUPI, zahvaljujoč ideji od Metuljc sem k olivnemu in sončičnemu olju dodala še bučno olje, pa je namaz več kot odličen - olja sem dala v enakih deležih. Je zet eno stekleničko že kar odnesel domov.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2018 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vidim, da se osnovni recept za tole delikateso lepo razvija in nadgrajuje. Bravo, punce.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kate



Pridružen/-a: 04.05. 2014, 11:19
Prispevkov: 986
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2018 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, tudi sama sem jih letos prvič uporabila. Ni mi bilo čisto jasno, kdaj jih nabirati, kako dolge štible ipd., zato sem uporabila nasvet špargljev in jih potrgala v zadnjem hipu (beri že skoraj prezrele/ ko bela barva že proseva) - jedla sem jih popražene z lisičkami in mlado špinačo kot prilogo ajdovi kaši. Njam!
Tudi mi ni jasno, kaj se bo zdaj zgodilo s česnom... Confused
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2018 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S česnom se ne bo zgodilo nič posebnega. Zdaj je v fazi debelitve podzemnih glavic. Listi bodo počasi začeli rumeneti. Ko jih bo rumenih cca 2/3, bo čas za izkop.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2018 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz trenutno trgam pske in posamezne liste, ki jih je napadla rja. Upam, da se glavicam uspe odebeliti in pridelek ne bo preveč okrnjen.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2254
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 20 Jun 2018 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem vse pske pobrala včeraj, eni so bili še zelo mladi, drugi že precej veliki, vsi pa že bolj ali manj zviti. Nekaj sva jih včeraj pojedla z jajčki, skoraj še surove, lepo hrustljave, njami Very Happy .

Iz enega dela zdajle preizkušam en svoj recept Wink . Zmiksala sem jih v multipraktiku, dodala približno enako količino surovega masla in ščepec soli. Služil naj bi kot namaz na kruh ali dodatek h kakšnemu zrezku, podobno kot zeliščno ali česnovo maslo. Zgleda lepo zelen in je super dober. Hranila ga bom pa kot zeliščno maslo kar v hladilniku, predvidevam, da zdrži vsaj toliko časa kot je rok trajanja uporabljenega masla.



Iz zadnje tretjine bom naredila pa "pesto" po receptu od Brbr Wink .
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 20 Jun 2018 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšna lepa zelena klobasica! Prepričana sem, da je tudi okusna. Prav žal mi je, da imam le malo pskov.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje


Nazadnje urejal/a lpmami 26 Jun 2019 11:25; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2254
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 20 Jun 2018 16:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ne, lpmami? Zgleda kot kumara Very Happy .
Pesto sva pa tudi pravkar jedla na špagetih, fantastičen je!! Hvala za idejo in recept, Brbr! poklon V skrinji sem našla še nekaj malega pskov od lani, mislim, da bom tudi te predelala v ta pesto ...
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 26 Jun 2019 09:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brbr je napisal/a:
Naš hit letošnjih poizkusov je zagotovo pesto iz pskov, gre pa takole: 1/4kg pskov, 1.5dcl oljčnega olja, ena čajna žlička soli. Vse to dobro zmiksaš v sekljalniku, da dobiš gosto zmes, nadevaš v kozarčke, dobro potlačiš, da ni zračnih mehurčkov, po vrhu zaliješ z malo olja in zapreš.
Zdaj preizkušam ali se tak shranek lahko shranjuje izven hladilnika - po 14dneh je še vse v redu....

.


Letošnji pski so že vsi predelani v namaz. Uporabila sem v glavnem mlade, take, ki so še zaviti. Kjer se je del stebla že izravnal, sem ga odstranila, ker že malo leseni. Dala sem kar precej olja, kar navadnega repičnega, toliko, da je namaz lepo mazav.

Za pozni zajtrk sem si privoščila razžvrkljano jajce z zelišči in sirom, zraven pa kruh z gornjim namazom. Mljask, mljask in adijo holesterol! Wink Very Happy


Nazadnje urejal/a muha 26 Jun 2019 09:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 26 Jun 2019 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

muha je napisal/a:
Letošnji pski so že vsi predelani v namaz. Uporabila sem v glavnem mlade, take, ki so še zaviti. Kjer se je del stebla že izravnal, sem ga odstranila, ker že malo leseni. Dala sem kar precej olja, kar navadnega repičnega, toliko, da je namaz lepo mazav.

Za pozni zajtrk sem si privoščila razžvrkljano jajce z zelišči in sirom, zraven pa kruh z gornjim namazom. Mljask, mljask in adijo holesterol! Wink Very Happy


Tudi moj (iz doniranih pskov) je nared, že kak teden dni. Z oljčnim oljem sicer. In, res je dober. Danes gre nekaj kozarčkov k novim lastnikom. Eno škatlo na kratke končke narezanih pa je zamrznjenih, za rižote, frtalje,.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 26 Jun 2019 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem zadnjo rundo pobrala v ponedeljek. Zdaj gre v predelavo - v glavnem namaz, ki bo končal v majhnih kozarčkih (taki zelo prav pridejo v času dobrih mož, kot drobna, slastna darilca). Kakšno kilo jih bom drobno nasekljala in zamrznila za kasnejšo rabo v kuhinji.

En kozarec cvetkov, brez stebelc pa bom probala fermetirati. Me prav zanima, kaj se bo izcimilo...
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2254
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 26 Jun 2019 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moji pski pa lepo počasi nastajajo Laughing . Nekaj jih gre sproti na solato, nekaj jih bo danes končalo v zelenjavni rižotki, kakšnega pohrustam kar spotoma, glavnino pa bom pobrala v naslednjih dneh in bodo šli najbrž v "Brbr pesto", en del pa v masleno klobaso Wink .

Ja, letos jih imam veliko, posajenih je bilo kar enih 220 strokov in čebulic Rolling Eyes .
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 4 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.