Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Česnovi cvetni popki - pski
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 05 Jun 2014 15:32    Naslov sporočila: Česnovi cvetni popki - pski Odgovori s citatom

Česnovi cvetni popki - pski - ala šparglji

česnove poganjke odlomiš (okrogli del rastline, ki moli v višavo in ima namen delati cvet-seme-od belega odebljenega dela do vrha zavržeš) narežeš na cca 2 cm, na rahlem ognju ob mešanju posoljene in popoprane prepražiš na olivcu (lahko dodaš slanino itd), čez cca 7-10 min probaj , če so dovolj mehki. nato vržeš v ponvo 1-2 jajca ne več. s košček kruha in bičerinom malvazije je marenda mimo. lpvoda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JANEZ L



Pridružen/-a: 16.04. 2014, 22:20
Prispevkov: 180
Kraj: Radmannsdorf/ Radolca

PrispevekObjavljeno: 05 Jun 2014 15:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole moram narediti. Izgleda odlično. up pivo
_________________
S Spoštovanjem, LZ Janez L



...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
forest727



Pridružen/-a: 26.03. 2014, 14:22
Prispevkov: 586

PrispevekObjavljeno: 05 Jun 2014 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi tem poganjkom rečemo peski (izgovorjava: p'ski)! Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zuf



Pridružen/-a: 16.06. 2013, 18:31
Prispevkov: 1999
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: 05 Jun 2014 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probam jutri!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 05 Jun 2014 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pri nas rečejo, moški del rastline, ker če ga ne odtrgaš je češsen zelo majhen. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7743
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2014 07:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Recept ob pravem času-česen bo kmalu v polnem odganjanju.. No, jaz pojem tudi popke ...
Hvala Voda in dober tek vsem Wink
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7949
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2014 08:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A so uporabni tudi taki poganjki od pora?
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7743
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2014 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vidim razloga, zakaj ne bi bili. Sicer še nisem probala, vendar sem prepričana, da so dobri.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2014 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mislim, da bi tudi por šel v slast.

čebula onako usput:
enako pripravljam tudi zdrave liste čebule. pri njej nikoli ne jemljemo tega ki nosi semensko glavo. čebulne listi lahko samo prepražiš, posoliš popopraš, lahko jih daš med solati itd. če je čebulnih listov manj a skupina z vilicami večja, dodaš malo mase kot za palačinke. če imaš več jajc lahko samo stepena jajca in je omleta ko bog. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7949
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2014 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brbr je napisal/a:
Ne vidim razloga, zakaj ne bi bili. Sicer še nisem probala, vendar sem prepričana, da so dobri.

Sem se prepričala, da so dobri - celo zelo dobri Wink
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
magnolija



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 14:20
Prispevkov: 363
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2014 08:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MMMmmm odlično je.
_________________
http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18711
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 12 Jun 2014 13:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pravkar pojedeno, mljask. Ker je bilo kot glavni obrok, sem dodala še par natrganih rezin prešane šunke in za vsakega trikotnik topljenega sira , tudi narezanega na drobno. Ko sem jih vprašala, kaj za ena zelenjava mislijo, da je notri, ni uganil nihče Very Happy . Pohvalili so pa vsi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7743
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 12 Jun 2014 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar nekaj spomladi posajene Ptujke in Belokranjke je naredijo cvetna stebla. Sem jih porezala in jih ravno tako jemo narezana na obročke v solati, z jajci in v drugem kuhanju. S česnovimi popki pa je za letos več ali mank konec. Kar nekaj sem jih na drobno narezala in shranila v olju, nekaj pa v zmrzovalniku, da bomo pozimi obujali spomine na pozno pomlad Very Happy
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18711
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 22 Jun 2016 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nekaj receptov za porabo česnovih "pskov"

https://www.dnevnik.si/1042659645
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27407
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18711
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 04 Jul 2016 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preneseno od tukaj


metuljc:
Danes sem jih (po nasvetu brbr) zmiksala, skupaj z malo soli in oljčnim oljem. Super zadeva, močan česnov okus, so me vsi spraševali, če sem dodala tudi česnova zrna.
Na kak cm narezani, shranjeni v oljčno olje in malo posoljeni, v hladilniku počakajo tudi celo leto. Dobri za v omake, zelenjavne juhe,..........
Tole mora biti tudi zelo dobro.

<hr>

brbr:Ja tale zmiksan česen - pesto je res zelo dobra stvar. Jaz ga uporabljam kar za namaz na kruh. Drugače je pa odličen za pripravo polivke za testenine. Moji degustatorji so imeli samo eno pripombo - kot namaz je imel preveč trdih delcev. Moram drugo leto pske pobrati prej, ko so še čisto mladi in mehki. Zdaj moram samo še ugotoviti, ali se tak shranek lahko hrani izven hladilnika ... V ta namen en kozarec hranim na pultu v shrambi. Po dobrem tednu še nič ne kaže, da bi se v kozarcu kaj dogajalo...

<hr>

cinija1: Je pa kar zamudno, da vse te pske olupiš in postrgaš potem s stebla.

Uh Metuljc, tale pletenica pa že izgleda super, kako je šele dobra!

Zanima me, kako ve naredite, ali gre delček stebla zraven ali ostrgate?
Hvala za odgovor
lp cinija

<hr>

brbr: Ne razumem, kaj bi bilo treba ostrgati Confused Če jih miksam, za pesto, dam kar cele, ali pa narezane na večje kose. Če pa jih spravljam v olje ali za v zmrzovalnik, potem jih smo na drobno narežem (slike sem enkrat objavila v temi česen). Narežem vse, stebla in popke. Edino tisti sabljasti del v podaljšku popka odstranim, ker se mi zdi nekako žilast. Rezanje na drobno je res malo zamudno. Priprava pesta pa je sila enostavna in hitra.

<hr>

metuljc:Nič ne strgam, naredim kor brbr, odrežem le suh ovršni list popka in morda del stebelca na dnu, če je boil odrezan pred precej časa in je posledično suh. Včeraj sem miksala s palčinim miskerjem ob posatopnem dodajanju olja.
Res ne razumem, cinija, o kakšnem strganju govoriš. Zoprno je edino, če režeš stebelca, ki se zvijajo, zato jih jaz najprej narežen na krajše kose.

<hr>
<hr>
moj dodatek:

Pri rezanju za vlaganje v olje sem se malo igrala in sem debelejša stebla prerezala še podolgem - 1x ali 2x, odvisno od debeline. Strgala ovojnice nisem, ni nobene potrebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 1 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.