Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 02 Jan 2014 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
Furman ti svetujem da tisti mini kotel na drugi sliki bo odličen za kuha zelišč ,saj od moje tašče mama je kuhala v takem kotlu brinovec .Brine je nabirala po vasi in stem sije pomagala pri proračunu saj je imela velik otrok bili pa so zelo revni .
Drugače žganje kuhano na drva ima zelo veliko razliko kot na plinu ,kajti pri drvah se ne izluščijo vsi strupi to pa zato ker ne gori skozi enakomerno tako kot pri plinu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pep
Pridružen/-a: 17.09. 2013, 20:36 Prispevkov: 1311 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 02 Jan 2014 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
Furman, s to idejo se ukvarjam že par let, ker bi tak kotliček lahko uporabljal v domači kuhinji, ter se preiskušal v kuhanju žganja iz raznih sadežev, ki jih je težko nabrati večje količine, kakor tudi za eterična olja.
Izplen verjetno ne bil toliko manjši. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Optimist
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 08:51 Prispevkov: 1267 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: 02 Jan 2014 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
Vodenka, lepo po domače si opisala postopek!
Prav prijetno ga je brati _________________ Več jih posadiš, več jih ostane za tabo.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 18623 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 03 Jan 2014 04:33 Naslov sporočila: |
|
|
Vodenka hvala za natančen in sočen opis žganjekuhe! Spomnila si me na postopke in izraze, ki sem jih v vseh teh desetletjih že pozabila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 03 Jan 2014 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema mal imam res težave stem se spomnim ko so prišli ljudje iz TV so rabili prevod |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Optimist
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 08:51 Prispevkov: 1267 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: 03 Jan 2014 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
A tud po TV si že žganje kuhala?? Daj nam prilimaj kak link _________________ Več jih posadiš, več jih ostane za tabo.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 03 Jan 2014 19:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ne ne optimist moj možiček tam dela pa ga pridejo na vsake tolko časa obiskat na dom k tud take klobosa kot jaz |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pep
Pridružen/-a: 17.09. 2013, 20:36 Prispevkov: 1311 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 07 Jan 2014 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
Kuha kdo žganje iz tropin brajde, meni je super, ker ne pretiravam s stiskanjem. Imam pa problem, po steni kotlička se kristalizra sladkor ali vinska kislina, ne vem, jo je pa kar težko očistit. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
vodenka
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26 Prispevkov: 863 Kraj: Hrastje-Golo
|
Objavljeno: 08 Jan 2014 12:30 Naslov sporočila: |
|
|
Ojla pep bom vprašala našega vinarja ki enkrat namesec nas obišče ,ta mesec pride zadno soboto v mesecu pa ti bom takrat kaj več napisala. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Igy
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:55 Prispevkov: 523 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 10 Jan 2014 00:20 Naslov sporočila: |
|
|
Pep bi rekel , da je to prej vinski kamen, ker sladkor bi pa morale kvasovke predelati v etanol. _________________ LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pep
Pridružen/-a: 17.09. 2013, 20:36 Prispevkov: 1311 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 10 Jan 2014 00:30 Naslov sporočila: |
|
|
Bi kar verjel, ker se to dogaja samo pri tropinah. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Igy
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:55 Prispevkov: 523 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 10 Jan 2014 00:32 Naslov sporočila: |
|
|
Hmm če je zadeva pregosta se lahko tudi prismodi. _________________ LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pep
Pridružen/-a: 17.09. 2013, 20:36 Prispevkov: 1311 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 10 Jan 2014 09:29 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi to sem že doživel, zato sem napravil tako luknjasto posodo, ki jo dam na dno kotlička in najprej nalijem tekočino ali vodo če je drozga pregosta. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Igy
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:55 Prispevkov: 523 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 11 Jan 2014 00:26 Naslov sporočila: |
|
|
Dobra rešitev. _________________ LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sadjarvid
Pridružen/-a: 27.06. 2013, 14:58 Prispevkov: 209 Kraj: Pod Krvavcem
|
Objavljeno: 22 Okt 2016 08:19 Naslov sporočila: |
|
|
Ima kdo kotel za žganjekuho "Keberček".Kakšen je "izdelek" iz tega kotla,ker ni kotel v celoti narejen iz bakra, iz bakra je samo kapa in hladilni sistem.
Všeč mi je, ker zavzame malo prostora.Pozdrav Vido. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|