Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Pasirka
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 21:24    Naslov sporočila: Pasirka Odgovori s citatom

Ker je ravno sezona za to delo in sem jo danes že prvič v velikem obsegu rabila, lepim še sem:
MARIJAV je napisal/a:
enkrat sem obljubila, da bom poslikala to pasirko, s katero se samo do vrenja zagret paradižnik (in seveda ohlajen) krasno spasira. Jaz samo še osolim, natočim v kozarce, steriliziram in v shrambo...

Kupila sem jo od gospoda: Roman Mazi, Zalarjeva cesta 7, Borovnica
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliko je že to stalo?
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se ne spomnim več, mislim pa da 20 EUR. Pokliči ga, pa ti pove, če še ima na zalogi.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 10 Avg 2013 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

So na sliki odpadki samo od enega pasiranja ali si šla skozi večkrat?
Lani sem jo nabavila tudi jaz ampak sem jo samo preizkusila, pri moji ostane več pulpe na odpadkih kot je gre med omako, sem bila čisto razočarana nad pasirko.
Me zanima, kako so bili zadovoljni ostali, ki smo jo nabavili skupaj.
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ivčk



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 07:47
Prispevkov: 1664
Kraj: Blizu Novega mesta

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2013 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem izredno zadovoljna, po pasiranju so med odpadke šli le prosojni olupki in semena.
Sem pa odpad večkrat prepasirala, vsakič sem polža še nekoliko bolj zategnila, da je tanjše 'ribal' pulpo s kože...
_________________
Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2013 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bo kdo nabavljal tole pasirko, bi jo z veseljem vzela tudi jaz. Se spomnim, da smo jo imeli, pa res ostanejo samo olupki in semena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2013 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Garden-ja- tale odpad je od večih pasiranj. Delam pa tako, kot je napisala Ivčk, najprej vse spustim skozi bolj narahlo, potem pa "odpad" še enkrat prepasiram z bolj zategnjenim vijakom. Vendar pazi: bolj našpanaš tak, da kot da bi odšravfala. S tem postopkom polža nekako potegneš bolj notri in s tem narediš manjši prostor med ohišjem in polžem, stiska pa potem tako, da dobiš ven dobesedno same olupke in seme.
Meni od kakih 30 kg paradižnika ostane en vrhan krožnik skoraj suhih kožic in semen.
Če ti je res ostalo tako veliko in mokro, potem nisi primerno zategnila oziroma odtegnila tistega rjavega šravfa na desni. Probaj to delati na suho, da boš videla.
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2013 16:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po pravici povedano je bilo tako, da je mož, ko sem zadevo sestavila in dala enkrat skozi, rekel, da to ni nič in da bo on raje na staro pasirko pasiral dalje in potem sem vse skupaj pospravila in dala na polico. To, da se polža privija in odvija, sem videla in tudi preizkusila, ampak glede na to, da se njemu ni dalo in da mu je bilo brez veze ... naj kar s staro pasira naprej. V soboto je recimo pasiral dve uri. Confused Jaz sem si takrat, ko smo se pogovarjali o tej pasirki, predstavljala, da gre z njo en-dva-tri.
So bile pa recimo tri nizke zvrhano polne gajbice paradižnikov.

MarijaV, čisto tako zaradi firbca, kolikokrat je tole, kar je na krožniku vidno, prepasirano?
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2013 17:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot vidim je to že tisto tadrugo pasiranje že enkrat spasiranih paradižnikov, ko kožice in seme le še vržem stran. Iz te črne posode natočim 10 kozarcev (750 ml), pred tem pa imam en dan prej zavretega paradižnika eno ogromno rajnglo cca 25 litrov, kateri prozorni sok odlijem( Embarassed ) in potem pasiram samo goščo, da imam zelo koncentrirano mezgo. Tako na uč, več kot 20 minut ne porabim za pasiranje, ker gre v tulec ene 4 zajemalke mase, potem pa ročko obrnem kakih 10x, pa je vse skozi. Z žlico malo postrgam goščo iz luknjic dol, da se zapelje v krožnik, potem sanke dvignem, da ne teče, odlijem iz krožnika in hop naslednja runda.
Ti priporočam, da v bodoče možeka ne matraš na tastari pasirki Wink
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2013 18:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Heh, sam se hoče matrat in vztraja na stari pasirki, če bi morala to vrtet jaz, bi že zdavnaj kupila ono na električni pogon.
No, pri nas je bil izkupiček 15 litrskih steklenic in 5 kozarcev 750ml. Kot rečeno dve uri pasiranja.
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
originalnilist



Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21
Prispevkov: 939
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 18 Avg 2013 16:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No Garden-ja,če jo ne rabiš jo z veseljem odkupim, ali če jo bo kdo nabavljo se priključim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Garden-ja



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40
Prispevkov: 2496
Kraj: okolica Kopra

PrispevekObjavljeno: 18 Avg 2013 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaenkrat se nekaj menim s piko, če pa ona ne bo pa se lahko zmeniva.
_________________
Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MARIJAV



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:47
Prispevkov: 1897
Kraj: PONIKVA

PrispevekObjavljeno: 18 Avg 2013 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Garden-ja, a tista pasirka, ki jo uporablja tvoj mož je taka, da se kot v loncu na dnu vodoravno vrti prerezana plošča, na navpični osi pa je ročaj, ki ga tudi vodoravno vrtiš Confused ?
Če je taka, potem lahko rečem samo "jao, kak zaklad daješ od hiše" Crying or Very sad .
_________________
Živeti na podeželju je najlepše!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 18 Avg 2013 22:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Garden-ja, našla sem tisto staro pasirko, tako da se lahko dogovorita z originalnilist. Hvala vseeno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobolino



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 18:09
Prispevkov: 2921
Kraj: Selnica ob Dravi, 339 nmv

PrispevekObjavljeno: 18 Avg 2013 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz se tudi na staro ročno plehnato matram, ampak stisne pa tudi skoraj do suhega.
_________________
"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.