|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dajmar
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 00:20 Prispevkov: 1223 Kraj: Raka
|
Objavljeno: 19 Avg 2013 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Če boste kupili električno nikar od Iskre izdelane na kitajskem.
Je spasirala samo 3l paradižnika in je fuč. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 19 Avg 2013 21:55 Naslov sporočila: |
|
|
Potem je še v garanciji, a ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Dajmar
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 00:20 Prispevkov: 1223 Kraj: Raka
|
Objavljeno: 19 Avg 2013 22:15 Naslov sporočila: |
|
|
Nimam računa. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 03:18 Naslov sporočila: |
|
|
Dajmar, poskusi tudi brez računa, včasih uspe.
Sama imam tisto staro ročno, plehnato . Zelo mi je pri srcu, zato jo pustim v miru počivati v zadnjem kotu omare, omake pa delam s semeni vred . |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Garden-ja
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40 Prispevkov: 2496 Kraj: okolica Kopra
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 08:55 Naslov sporočila: |
|
|
MARIJAV je napisal/a: | Garden-ja, a tista pasirka, ki jo uporablja tvoj mož je taka, da se kot v loncu na dnu vodoravno vrti prerezana plošča, na navpični osi pa je ročaj, ki ga tudi vodoravno vrtiš ?
Če je taka, potem lahko rečem samo "jao, kak zaklad daješ od hiše" . |
Ja, s tisto dela, in pravi, da s to drugo ni primerjave. Tako da razumi ga.
Dokler dela on, je meni prav. Ko bom jaz, bom kupila električno. _________________ Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
kalček
Pridružen/-a: 13.06. 2013, 13:34 Prispevkov: 31 Kraj: Pod Šmarno goro
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 10:00 Naslov sporočila: |
|
|
Plehnato pasirko brez težav lahko predelate v električno. Odrežite ročaj z žagico za železo, pustiti morate le kake 3 cm štrclja. Večina moških pa ima doma tudi kako baterijsko vrtalko, ki jo nato vpnete na tisti štrcelj in električna pasirka je narejena. Paziti je treba le, da se baterijska vrtalka ne vrti prehitro. Mi tako doma kake 20 litrov paradajza spasiramo tik, tak. Eden drži mašinco in pasirko, drugi pa z zajemalko naklada.
A-je-to, ampak funkcionira... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
originalnilist
Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21 Prispevkov: 939 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
No Garden-ja če si še za dogovor,v četrtek proti večeru bom v Kopru pa se lahko dogovoriva.
DINKSI-še s tabo imam neke nerazčiščene račune, bi se kako zmenila za četrtek(da ti prnesem kar sem obljubila ) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Marjeta
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:09 Prispevkov: 297 Kraj: blizu Sl. Bistrice, 700 mnm
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 12:27 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pasirke še vedno nimam.
Gledala sem eno v lokalni kmetijski trgovini. Je podobna kot ta na sliki na prvi strani, morda malo več kovinskih in malo manj plastičnih delov, cena pa nekaj preko 50 €. Se mi zdi predraga, pa si rečem, da tako zelo je pa spet ne potrebujem, v semenih in olupkih je samo zdravje, kaj bi to stran metali. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Garden-ja
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40 Prispevkov: 2496 Kraj: okolica Kopra
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
Originalnilist, lahko. Javi se mi jutri na ZS, če je še aktualno, pa ti pustim GSM cifro. _________________ Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
Mi mezgo delamo tako da paradižnik narežemo na koščke, pokuhamo, skozi sito odlijemo odvečno vodo (se jo shrani za dodajanje v rižote ipd..), še malce pokuhamo, dodamo sol in začimbe, zmiksamo s paličnim, kuhamo še dobrih 5min, nalijemo v kozarčke/stekleničke in damo v ogreto pečico na 90°C za 15min.
Smo jo tudi že delali na sokovnik - da odteče odvečna voda, in potem nadaljevali po zgornjem postopku.
Me pa firbec matra kakšna je ta kovinska pasirka katero omenja kalček, kakšna slika mogoče, kje kupit, cena? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Garden-ja
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40 Prispevkov: 2496 Kraj: okolica Kopra
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
TP, to je tista klasična, vodoravna, s katero recimo pasiraš krompir za njoke ali cmoke ali zelenjavo za mineštro.
Na dno vstaviš sito, potem zatakneš nanj mlin s kljuko za vrtenje in vrtiš.
Grem pogledat na net, če je kje slika:
pasirka _________________ Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 15:02 Naslov sporočila: |
|
|
Aha, to je torej ta za 11eur pri najboljšem sosedu. Pa se nič ne baše sito? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Garden-ja
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:40 Prispevkov: 2496 Kraj: okolica Kopra
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
Moj pravi, da je najboljša, in res je šalša tako gosta, da moram zraven dodat malo vode, ki se spusti, sicer je vse skupaj pregosto. Lanski sem morala med kuhanjem dodajati vodovodno vodo, letos pa sem rekla, naj mi malo paradajzove vode prilije zraven, ker nima smisla, da potem navadno vodo dotakam.
Ne, nič se ne maši. Ampak vrti z vso močjo in fajn stiska. Pravim jaz, da je vsaj za kaj koristno, da vsak dan telovadi in ruka uteži. _________________ Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
stara postaja
Pridružen/-a: 04.06. 2013, 07:33 Prispevkov: 1170 Kraj: blizu Ptuja
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam tako pasirko in sem zelo zadovoljna. Meni ni delo z njo nič naporno, morda sem bolj utrjena ob svojem delu.
Delam pa sredozemsko omako po receptu iz Kulinarike, malo prirejeno, ker dam večje količine. Ko je pokuhano (ko se paradižnik razkuha), s paličnim mešalnikom zmeljem, nato pa spasiram na sito srednje velikosti. Semena gredo vstran, kožice pa se tako v glavnem že prej razbijejo, tako da je kalo minimalen. Ta mezga je tako dobra, da letos sploh ne bom delala posebej ketchupa, ker ga povsem zadovoljivo nadomesti. Od zaćimb pa dam baziliko, rožmarin, pehtra, rožmarin, materino dušico, pa seveda česen, poper, sol, sladkor. Najrej pa na olivnem olju prepražim narezano šalotko ali pa ptujsko čebulo (no, pa sem začela rikverc ). lp _________________ zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irenca
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 14:56 Prispevkov: 522 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: 20 Avg 2013 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni je tale klasična ročna pasirka všeč
Jaz imam sicer po novem tako s plastičnim ogrodjem, malo večjo kot je kovinska. Mi jo je mož kupil, pa sem hotela najprej nekaj komplicirati, ker ni kovinska, češ da plastika gotovo ne bo toliko zdržala, ampak zadnjič sem z njo fino spasirala 6 kg kuhanega paradižnika, tako da sem z njo super zadovoljna. Pa še rdeča je
Je pa res, da verjetno kar traja, če ročno pasiraš po desetine kg paradajza. Za tistih nekaj par kg naenkrat, kar jih jaz kuham, je pa ročna več kot dovolj dobra |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|