Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




RAČKE TEKAČICE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 38, 39, 40  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Domače živali
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Aye-Aye



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 12:29
Prispevkov: 2331
Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2015 09:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aye-Aye je napisal/a:

Gledam in se učim kaj vse rabi račka, ni to kar tako, jaz bi pa imel račko in jo kupiš. Se je treba dobro pripraviti, sploh glede zaščite. Rolling Eyes

upss Embarassed , tole se morda malce nerodno sliši, kot bi koga oštevala. Hotela sem povedat, da se dostikrat zalotim, kako premišljujem o račkah in kokoškah na mojem vrtu in da si še ne upam, še kaj takega naprtit, da se bo treba prej dobro pripravit. Je pa to nekje že vseskozi tiha želja, a na srečo je še veliko tega. Morda pa kdaj le. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2015 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem tako hudo vzela Smile Pa tudi če bi, bolje dve opozorili preveč, kot eno premalo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reider



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:35
Prispevkov: 373
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2015 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bodo se navadile sigurno,le kakih par dni bo potrebno.

kak maš to čofotalnik in ribnik?Kaj misliš?A je bil ribnik že prej kao za okras narejen,ali je bil narejen že zaradi omenjenih nemih rac?Še neme race tudi imaš,ali ne več?

Take črne tekačice nisem še nikol vido,ona ,ki samica je podobna divji,pa je ista kot moja ,ki je pokojna že kak mesec dni.

Ne bi rekel,da je hud problem naredit oborico,le ZRAVEN spravit se je malo težko.Prvo je treba naredit načrt ,kak materijal potrebuješ in ko je doma,vsak dan nekaj malega narediš,koliko dopušča čas in volja,žal pa pri napenjanju mreže rabiš pomoč in ne moreš nardit sam.Še sploh stropno mrežo.

O zaščiti iz zraka sem velikokrat govoril.Kar prelistaj temo.Jaz kot pravim imam nameščeno če povem ponovno ograjo za drobnico,ki pa ima veeelike luknje prav zaradi tega,da je teža manjša,cenejša je in sneg se ne nabira nanjo,Kanja pa ne poskuša napasti skoznjo,ker preden se bi zgužvala skoz to luknjo,bi živali jo že opazile in bi se poskrile v spalne prostore.Pa tut ve,da če gre noter,ven NI izhoda.Je a ji moraš ti pomagat...
Druge alternative kot je ta mreža nisem našel,kot je ta za drobnico.In še naekak najbolj sprejemljiva cena je.Rabi pa podpore na vsake 2,5 metara,ki morajo biti narejene iz jeklene cevi,lahko je tut lesen štafn,a ta zgnili čez čas i nv snegu več nni siguren.Ko na enem mestu pod snegom obora popusti,pol verižno uniči še jo na drugem mestu.

Poskrbet je treba tudi za senco v obori,torej nekako tako jo postaviti ali kaj nasaditi pred sonce.Da je priporočlivo meti kak mali bazenček se tut notri ve,najpriporočlivije kar pa jaz žal sam nimam pa je,da ima žival iz obore direkten možen prehod v spalni prostor,da lahko gre gdaj hoče spat i nse skrit pred bog ve čem, in to je obvezen pogoj pri valjenju,ker če je zunaj v obori ima jajca v spalnem prostoru in pol mora vedno hodit sedet na jajca in se hodit hranit ven in kopat,da moči jajca,da je lupina bolj krhka za izvalitev..

No jaz pravdanes končujem z projektom in je gotovo vsa dela na oborah za letos.

Evo slikici najnovejši.Prva slika slikana iz spodnje strani.No na sliki še je deska od feršolanja,ki je zdaj že več ni in sem že vse pospravil.Vrata sem naredil kar iz ostanka armirne mreže in ugotovil,da je to najhitrejša rešitev.Žal je armirna mreža najgostejša z oknami 100x100,kar je preveč,pa treba dovarit še ene šipke,da je gostejša.Manjkajočo mrežo,ki visi kot se vidi na desni strani na oni poleg bom namestil proti večeru,ko popusti vročina.Rob betonskega jaška od odtoka sem moral odrezati z brusilko za kamen,ker bil v napotu,da sem lahko zabetoniral stopničke v prehod v kanal.

Evo na drugi sliki vidi se lepo jašek narejen za prehod živali.Voda iz jaška za vodo se sem ne bo zlivala ,saj ima le ta svojo cev položeno,ki se vidi iz plastike.
Zadeva bo predana našim kokošim v nedeljo,saj se more do takrat beton posušiti.Razmere za delati v tej vročini pa so neznosne.Tudi zato ni pravega delovnega elana in storilnost je dost manjša kot pri idealnih pogojih se ve.LP


Nazadnje urejal/a reider 14 Avg 2015 12:42; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sanda



Pridružen/-a: 17.04. 2015, 17:09
Prispevkov: 34
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2015 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom



Evo, sem v gužvi, komentarji sledijo ob priliki, ampak moram pa naše nove male račike pokazati Very Happy
_________________
http://www.mojalbum.com/izaver/moja-mladina
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reider



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:35
Prispevkov: 373
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2015 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe srčkane kepice so-so ko oni Durasell zajčki iz TV reklame.Naj jih spremlja sreča ,da bodo varno odrasli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2015 07:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Neme race so bile na drugi lokaciji, to dvoje sem vkopala jaz. Samo tekačice so. Čofotalnik je ravno toliko globok, da še lahko stojijo na tleh in čofotajo, čeber premera 70, ribnik pa tudi bolj majhen, jaz mu pravim ribnik, ker je plastičen, namenjen za zlate ribice, globok pol metra. Tam se pa zdaj tudi potapljajo, včasih se nagužvajo vse tri not, polem pa zmerjajo druga drugo, ker ni dovolj prostora za dostojno plavanje.

Ja v ogradi jim nameravam zabetonirati prostor za plavanje, pa direkten prehod noter. Na to mrežo pa še nisem pomislila, sem jo pa že videla pri enih ovčkah tu v bližini. Ampak kot je rekel juglans, lisice in podobno pa pridejo not.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2015 07:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že pozabila, kako so ti mali puhki srčkani, imajo pa skrbno krušno mati Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3309
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2015 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

He he reider, pravi stručko si. Poklon.

Ampak, nekaj si pa pozabil. Z žebljem nisi zapisal datuma in svoj podpis v svež beton. Laughing

Šalo na stran, prav lepo jim urejaš. Občudujem tvoje delo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reider



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:35
Prispevkov: 373
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

PrispevekObjavljeno: 16 Avg 2015 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pika kar dobro si se znašla za začetek.Za štart je ok,da si se le potrudila kot imaš narjeno,ker ko boš pa kaj še bolj konkretnjšega natuhtala,pa takrat v kako orng akcijo.Poznam tiste banje iz plastike za izdelavo dvoriščnega ribnika.Količina vode za eno družino je še kar dovoljšnja,le kot pri vseh večina zadevah,nima tut ta ne položnega izhoda iz njega,kar pa račke imajo rade.V betonskem mam izbetonirano klančino in vse hočejo it prav tam vedno ven.Točno vedo kje je,tut če je kalna voda polno do roba.Tale ta mali pa ma v ta odrezan kontejner položen kamen naravne oblike in tut ve ,da tam gre najlaže za izstopiti.Zdaj je dost vode že zagnal ven,pa je vse težje brez klančin prit ven.

Kar se tiče prehoda,ki ga delal te dni je bi ldanes že uporabljen prvič.Od 5 kokoši in petelina,je petelin prvi šel skoz za njim pa 3 kokoši.Pol so bili cel dan na pašniku,ker niso znali nazaj,preostali 2 koki sta jih le gledali z onstran ograje in niso pogruntale tehnike,nakar je skupina uspela priti nazaj odkoder so prišli,petelin pa se še 2 x vrnil v pašnik sam nazaj...Tako da sem vesel,da moje delo ni zaman.Prav zzanimiv je-v trenutku je bil skozenj heheh.

Juglans hvala!Ja trudim se ,a kot vsi pravijo-če bi kdaj še enkrat delal,bi spet drugač naredil.Kot prvo bi drugač postavil lege obor,da tunela sploh ne bi rabo delat,pa še več obor z direkt izhodi iz štale bi lahko nardil.No lahko naredim še naknadno,da izrežem luknjo v zid,a je pol spet to dvojno delo.Zaenkrat ni v planu nič kaj takega(s prebijanjem zidu).

Evo nekaj novih slik:
Mladič star 2,5 meseca .Danes sem ga prvič spet malo spustil ven,da malo se najedel trave.Ostalih treh rac ni bilo v bližini.Čez čas prišla njegova mati in šel njej in ji nekaj čivkal na uho,pa ga ona hudobno kljunila nazaj in siromak je odskočil v bazenček nazaj .Noče z njim imet nobenega opravka več.Ena od slik kaže premo predajo novega projekta kokošim in racam.



Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pika



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18
Prispevkov: 1350

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 2015 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Črni ribnik je na eni strani plitkejši, pa še gladke kamne sem jim položila za lažji prehod in res samo tam hodijo ven.

Lepo imaš urejeno, reider. Vidim da nas čaka dosti dela, v ogradi jim pa nameravam tudi jaz kar zabetonirati bazen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tinko



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 09:47
Prispevkov: 565
Kraj: Šentjernej

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 2015 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolgo sem se odločal, da bi nabavil race tekačice. Tukaj sem prebiral, da se ne vračajo rade domov, ko se znoči.
Potem pa sem se odpeljal v Samobor in nabavil 5 belih račk po 1,5€.
Zadetek v polno. To so smrt za polže. Odzivajo se na moj glas in hodijo za mano, kot psiček. Zvečer se same vračajo v hlev.
Na začetku smo malo pazili na plenilce, a jih je čuval petelin, tako kot svoje kokoške.
Prosto se sprehajajo na ograjeni parceli (sadovnjak, njiva, vrt) v izmeri 100 X 50 m.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reider



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:35
Prispevkov: 373
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 2015 10:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja vem,da sta dva mala tolmunčka tam napravljena na tisti školjki za ribnik,In po moje za odraslo žival ne predstavlja nikakvega problema za iszstop na plano.Da je le vsaj vode vedno do tistih dveh tolmunčkov na strani.
Okrog bazena priporoščam eno vrsto teraco plošč,da se blato ne nosi v bazen preveč.

Če bi imel ravnino in prostor in bi delal še enkrat ponovno ribnik bi naredil vse MONTAŽNO.Torej kot že nekoč omenil izkop konkavne oblike morda 4-5 metrov premera in globine do 35 cm in položil vanjo posebno "ribnik"folijo,ki je trpežna in se ne strga kar tako in odporna na UV žarke kar nekaj let.Na rob te folije bi položil teraco plošče vredno pa se bi bilo potruditi in v dni namesti cevni sistem za izpust vode,to kar od tuš kabine sistem odtoka kupiš.V bazen bi napeljal vsaj en žleb vode in to pol čisti vse dež automatski brez naporov.
Vsekakor če pa bi imel orng prostora bi naredil velikost 10 x 10 in otok iz skalnjak kamnov ter mednje nasadil grmiček v večji tegerl da se ven iz kamna on sam ne bi videl.Le rastlino bi.
Prostor sam sicer imam,a nekam visi teren,a nič zato-malo lahko,je še lažje napravit iztek vode.Ne spravim pa se ga delat zato ne,ker že imam omenjena dva .Če bi delal iz štarta zagotovo bi takega naredil tam cca 5 metrov premera,na sedanji lokaciji ga sploh ne bi delal in bi tukaj imel le kokoši.Teren je zelo nagnjen in če se bi zgodil posed terena -kaj pa naj naredim z betonskim ribnikom,ki se nagne.NIč.No upam,da se to ne zgodi.

Izdelava iz te ribnik folije bo cenejša zagotovo in še možnost bo prestavitve in porušitve.Zgleda pa tut čist naravno i nse popolnoma zlije z okoljem.
Beton je tak,tak-zima dela svoje in vsako zimo se kak delček njega odkruši.I tam stoji na vekov veke-ne moreš ga premaknit in prestavljat.Le igla in kompresor te rešijo.

heh za 1,5 eura ne dvignem niti telefona, ak bi prodajal..Cene so precej višje.Saj je tut dela kar nekaj,da kaj vzgojiš.
Ja v bližini strjenih naselij je plenilcev manj,pri nas ,ki smo na samoti je problem kar resen.Morda je pri tebi bolj obljuden kraj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3309
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 2015 12:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tinko je napisal/a:
Dolgo sem se odločal, da bi nabavil race tekačice. Tukaj sem prebiral, da se ne vračajo rade domov, ko se znoči.
Potem pa sem se odpeljal v Samobor in nabavil 5 belih račk po 1,5€.
Zadetek v polno. To so smrt za polže. Odzivajo se na moj glas in hodijo za mano, kot psiček. Zvečer se same vračajo v hlev.
Na začetku smo malo pazili na plenilce, a jih je čuval petelin, tako kot svoje kokoške.
Prosto se sprehajajo na ograjeni parceli (sadovnjak, njiva, vrt) v izmeri 100 X 50 m.


Katere pasme pa so te bele račke? (a ni tako, da le tekačice najbolj pobirajo polže)

Ali pasejo tudi kaj zelenja? (zelenjavni vrt)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Optimist



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 08:51
Prispevkov: 1266
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 2015 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo! Znanka ima račke stare 5 trdnov! Kdaj jih lahko spusti v družbo ostalih rac oziroma racmana?
Vem da sem to informacijo že enkrat tu zasledil, vendar sem sedaj vse prelistal pa nikjer našel!
Hvala!
_________________
Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reider



Pridružen/-a: 04.06. 2013, 22:35
Prispevkov: 373
Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 2015 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Te informacije so zares večkrat napisane.Ne le enkrat,svetujem ti,da si temo prečitaš,ker je veliko uporabnih nasvetov.Če Pa želiš hiter odgovor,pa prej kot v 4 mescih jaz ne bi spuščal mladičev blizu odraslim,pa tut pasti se prej ne smejo,ker se nad polžem direkt zadušijo.Ni ravno kar tako odraslo živalco vzgojit.Marsikater ne včaka zrele starosti.Pri men je pa 3 leta neka magična meja(bolezen,kanja,kap...).Je kar dela z njimi.LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Domače živali
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 38, 39, 40  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 38, 39, 40  Naslednja
Stran 29 od 40

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.