|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 16 Jul 2017 17:59 Naslov sporočila: Pink Siberian Tiger |
|
|
Sadiko sem dobila od Aye-Aye in upam, da bo ona kaj več povedala o njej. Zaenkrat je nizka, okoli 70 cm je visoka. Ne vem ali je to običajna višina. Plodovi kaže, da bodo srednje velikosti, zaenkrat še ne zorijo. Je pa zelo lep že tudi zelen.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Aye-Aye
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 12:29 Prispevkov: 2331 Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)
|
Objavljeno: 17 Jul 2017 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem zakaj se ti tako mudi lepit slike, zraven pa ne dodaš bistvenih podatkov.
Indeterminanten
Oblika: sploščen beefsteak od 200 do 300 g
Velikost: + - 180 ( Pri meni zaenkrat tam okoli 1.20 m)
Barva: roza rdeč z modrimi rameni
Listje: paradižnikovo
Zrelost: srednje
Odpornost na bolezni: zelo
Opomba: Zelo dober in okusen, do zdaj najokusnejši roza paradižnik z modrimi rameni. Zdrav in zelo roden. Pa eden lepših, pravi lepotec.
Izhaja iz križanja med OSU P20 in Beauty King. Vzgojitelj je Mark McCaslin. Selekcioniral pa ga je Dean Slaters. Je že F9 generacija, tako da bi moral bit stabilen. Naj bi bil primeren tako za vroča kot hladnejša podnebja.
http://www.tomatofifou.fr/recherche-variete-2/recherche-multicriteres/pink-siberian-tiger-1396-detail
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 17 Jul 2017 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
A-A, saj sem ti enkrat že pojasnila.
Lastnih podatkov nimam, na internetu se ponavadi razlikujejo, še vedno pa se jih lahko kasneje prilepi tudi v prvi prispevek. Trenutno imam še nekaj časa, da odprem temo o kaki novi sorti, po koncu sezone pa imam namen v svojih temah na vrh dodati bistvene podatke. Kako je s časom za opise sort v glavni sezoni, ko se na veliko kuha omake, fermentira,...pa sama veš. Moje mnenje je, da je bolje imeti več nepopolnih opisov sort, ki jih potem dopolniš, kot pa nobene, ker takrat, ko so vsi podatki na voljo, ni časa za slikanje, dajanje slik v shrani.si, odpiranje novih tem, mogoče celo dodajanje v abecedni seznam. Takole pa se vsaj ve, kdo ima katero sorto in se ga direktno vpraša o izkušnjah. Tako je moje mnenje, saj mi je škoda, da se naš seznam različnih sort paradižnikov veča le počasi.
Zelo bom vesela in hvaležna, če boš predstavila še ostale svoje zanimive sorte, ker vem, da jih imaš veliko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Aye-Aye
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 12:29 Prispevkov: 2331 Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)
|
Objavljeno: 17 Jul 2017 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
ja saj ravno zato, ker imaš veliko časa, bi lahko že sedaj vse podatke našla. Jaz tudi pogooglam, kakšen naj bi bil, če kaj odstopa dopišem. In ja se trudim, da je že takoj čim več podatkov, saj je kasneje manj časa, pa morda tudi zanimanje zmanjka. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 17 Jul 2017 12:10 Naslov sporočila: |
|
|
Nimam veliko časa, Aye-Aye in nikjer nisem tega napisala! Pojma nimaš glede tega!
Vsak ima svoj sistem in za letos sem sklenila, da bom skušala kolikor toliko predstaviti zanimive sorte, ki jih imam in spodbuditi, da še drugi to storijo. Mene pa pri tebi moti, da sploh ne daš gor opisov svojih številnih posebnih sort, ker z odpiranjem tem o novih sortah čakaš do konca in te pri tem čas prehiti, a se ne jezim. Pa brez zamere. Če je še kaj, lahko nadaljujeva po ZS, namesto, da smetiva tule. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 23 Jul 2017 17:21 Naslov sporočila: |
|
|
Prva plodova sta dozorela.
Okus me je prijetno presenetil, je sicer kiselkast, a prijeten, čuti se sladkost. Pri meni ni preveč roden in v višino ne raste. Mogoče mu bolj ustreza hladnejše vreme. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 07 Avg 2018 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Lep in okusen
_________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|