|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 09 Jul 2018 23:18 Naslov sporočila: Bučni zrezki |
|
|
Glede na sezono, ko je polno (sveže!) zelenjave, se priležejo zrezki malce drugače. Za relativno preprosto in hitro pripravljen mljask potrebujemo:
- bučko (bučke, odvisno, koliko korenjakov je za mizo);
- paradižnik (velja tako kot zgoraj);
- topljen sir;
- začimbe po želji (okusu).
Mlade bučke narežemo na ne pretanke kolobarje in jih položimo na pekač. Na vsak kolobar damo košček topljenega sira (tako čez palec bi rekel, da en trikotnik zadostuje za 3-4 zrezke, odvisno od velikosti bučk), čez damo še rezino paradižnika. Začinimo po želji - v mojem primeru zadostujeta ščepca origana in bazilike. Pečemo pri 200°C cca 15-20 minut. _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 10 Jul 2018 06:01 Naslov sporočila: |
|
|
Bere se slastno, bom preskuila ob prvi priliki. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
aladin
Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14 Prispevkov: 953 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: 10 Jul 2018 08:09 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz to počnem z navadnim sirom, tudi brez paradižnika. Pri nas pretežni način konzumacije bučk |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irena
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35 Prispevkov: 1071
|
Objavljeno: 10 Jul 2018 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
O, zgleda da to vsi delamo. Jaz namesto paradižnika dam čebulo in sir tako kot ti. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 10 Jul 2018 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
Delam podobno, a ne v pečici, kar v ponvi na štedilniku. Na bučke potresem česen, dodam še kako zelišče, če je ravno pri roki, poper in sir. Katerikoli, da se le lepo topi. Okusni in nasitni poletni zajtrki. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 10 Jul 2018 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi z rezinami popečenih melancan je tole slastno, sploh, če damo na popečeno melancano (ko jo obrnemo) še tanko rezino dobro zrelega paradižnika, začimbe, sol in sir. Njami. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|