Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Bučni zrezki

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2018 23:18    Naslov sporočila: Bučni zrezki Odgovori s citatom

Glede na sezono, ko je polno (sveže!) zelenjave, se priležejo zrezki malce drugače. Za relativno preprosto in hitro pripravljen mljask potrebujemo:

- bučko (bučke, odvisno, koliko korenjakov je za mizo);
- paradižnik (velja tako kot zgoraj);
- topljen sir;
- začimbe po želji (okusu).

Mlade bučke narežemo na ne pretanke kolobarje in jih položimo na pekač. Na vsak kolobar damo košček topljenega sira (tako čez palec bi rekel, da en trikotnik zadostuje za 3-4 zrezke, odvisno od velikosti bučk), čez damo še rezino paradižnika. Začinimo po želji - v mojem primeru zadostujeta ščepca origana in bazilike. Pečemo pri 200°C cca 15-20 minut.
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2018 06:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bere se slastno, bom preskuila ob prvi priliki.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aladin



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 20:14
Prispevkov: 953
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2018 08:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz to počnem z navadnim sirom, tudi brez paradižnika. Pri nas pretežni način konzumacije bučk
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Irena



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35
Prispevkov: 1071

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2018 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O, zgleda da to vsi delamo. Jaz namesto paradižnika dam čebulo in sir tako kot ti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2018 10:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delam podobno, a ne v pečici, kar v ponvi na štedilniku. Na bučke potresem česen, dodam še kako zelišče, če je ravno pri roki, poper in sir. Katerikoli, da se le lepo topi. Okusni in nasitni poletni zajtrki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 10 Jul 2018 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi z rezinami popečenih melancan je tole slastno, sploh, če damo na popečeno melancano (ko jo obrnemo) še tanko rezino dobro zrelega paradižnika, začimbe, sol in sir. Njami.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.