Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čokolada s sadjem

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cvetlicna



Pridružen/-a: 29.04. 2016, 23:12
Prispevkov: 27
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: 24 Jun 2016 17:26    Naslov sporočila: Čokolada s sadjem Odgovori s citatom

Sem zadnjič naredila enostaven čokoladni kolač:

600 g jedilne čokolade
300 g masla,
200 g rjavega sladkorja (lahko manj),
malo soli,
10 jajc,
200 g gladke moke,
100 g kakava v prahu,
1 kg malin ali več (lahko tudi višnje).

Pečico predhodo segreješ, obložiš s papirjem za peko.
Maslo in čokolado topiš v loncu po koščkih (ker drugače boste dolgo mešali) na nižji temperaturi, dodaš kakav, sladkor, moko, sol, dodajaš jajca, mešaš. Na koncu dodajaš še sadje. Pečeš cca pol ure, lahko do cca 10 minut več, če želiš, da ne bo bolj mehko.
Hladiš na sobni temperaturi, nato pa še nekaj ur v hladilniku (vsaj 3).

Za moj okus je prišlo do izraza šele, ko je bilo v hladilniku dan oz. dva. Ni pa skoraj nič dela s tem kolačem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7983
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2016 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cvetlična, a je to brez pecilnega praška a je treba beljake stepsti v sneg ali kako?
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9308
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2016 04:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbrž s papirjem za peko obložiš pekač, ne pečice, kajne? Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cvetlicna



Pridružen/-a: 29.04. 2016, 23:12
Prispevkov: 27
Kraj: okolica Ljubljane

PrispevekObjavljeno: 25 Jun 2016 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bi bilo res malo nerodno, da bi moral pečico obložiti s papirjem he he - ja pekač obložiš s peko papirjem.

Ni pecilnega praška, jajca vmešaš enega za drugim z metlico (nič ne ločuješ beljaka), maline vmešaš pa s kuhalnico na koncu. Sama sem vzela zmrznjene maline, ker potem,ko se odtajajo, spustijo še sok, ki se zraven vmeša z malinami.
Moko in ostale suhe sestavine pa najbolje, da kar v eni posodici skupaj zmešate in potem v enem primešate zraven (zaradi moke).
Za tako maso je bil pekač cca 20x40 cm.

Če želite pa, da bo tudi sadje prišlo do izraza, pa namesto 1 kg dodajte do 1,5 kg malin, višenj.

Obvezno pa hladiti na prostem, potem pa še v hladilniku, ker potem pride šele do izraza pravi okus.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.