Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Pecivo z rdečo prevleko

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1433
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2015 12:39    Naslov sporočila: Pecivo z rdečo prevleko Odgovori s citatom

Ker za to pecivo ni pravega recepta, samo informativno...

Sestavljeno je bilo iz običajnega biskvita, čokolade, čokoladne smetane, kuhane vanilijeve kreme in malinovega želeja.

DALJE NAJ BEREJO LE ZAAČČEETTNNIIIIKI

Torej- biskvit
4 cela jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice moke. ---cela jajca (oh, oh, brez lupin....) dobro zmiksaš, dodaš sladkor, še miksaš, nato s kuhalnico mešaš in počasi dodajaš moko.
Pečeš 25 minut na 180 °.
(da bo sočno, še vročega preliješ z 3 dl vrelega sladkanega mleka, nato pustiš, da se dobro ohladi)

čokolada
250 gramov jedilne čokolade, 250 g masla
nad paro stališ jedilno (čimbolj črno ) čokolado in enako količino masla, ohladiš na telesno temperaturo in preliješ ohlajen biskvit. Nekaj čokolade pustiš za dodatek k smetane.

Smetana
1/2 l sladke smetane, 2 žlici sladkorja v prahu, nekaj žlic staljene čokolade
Smetano stepi skoraj do zaželjene gostote, dodaj sladkor in čokolado, stepi naprej, do gostega. premaži preko že strjene čokolade na biskvitu.

Kuhana vanilijeva krema

(od vsega pripravi najprej to)

4 cela jajca, 4 žlice sladkorja, 4 žlice moke, en liter mleka.
Zavri 3/4 litra mleka.
Stepaj cela jajca, dodaj sladkor in moko ter 1/4 l hladnega mleka.
Dobljeno maso dodaj vrelemu mleku in nad soparo z metlico stepaj 20 minut.
( ker je nad soparo ni potrebno ves čas mešati, kratke pavze, tako dolgo pa zato, da res vsa škrobna zrnca nabreknejo, če ne, se krema, vsaj meni, utekočini)

Odstavi in stepaj dokler ni skoraj hladna.
( spet ne neprenehoma, ((na vsakih nekaj minut)) ker boš "dol " padu)
Hladno namaži ( po žlicah razporedi preko smetane in nato malo razmaži)

Malinov preliv
300 g malin, 4 žlice sladkorja, vrečko želatine v prahu
(jaz sem dala agar agar- "želatino" iz alg- po navodilih na škatlici)

maline skuhaš, dodaš sladkor, prepasiraš in dodaš želatino, ki si jo raztopil v 3 žlicah hladne vode. Nato kuhaš na malem "ognju" še 5 minut.
Pustiš. da se malo ohladi, preliješ preko vanilijeve kreme in malo narahlo razmažeš.

Pa dobro pripravo in dober tek želim, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2015 13:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mil palec gor poklon .

Pa ti si morala to delat že od polnoči, da si jo lahko prinesla na srečanje!

Glede na to, da je brez tvojih točnih navodil ne bi znala narediti, se prištejem kar med začetnice Wink Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1433
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2015 08:14    Naslov sporočila: pozdrav Odgovori s citatom

Sem pozabila povedat, da lahko vrstni red krem zamenjate, kar je morda bolje in lažje za mazat- čez čokolado najprej vanilijevo kremo, nato smetano, nato preliv.

Zaradi barvitosti izgleda ob prerezu pa lahko celo na vanilijevo kremo daste najprej malinov žele in šele nato okrasite s smetano.
lepo bodite, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2015 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mil tole pa izgleda, da je za prste polizat !
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Melona



Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10
Prispevkov: 4557
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2015 08:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mil, tole je veliko predobro, da bi jaz sama tvegala in naredila kakšen močnik Wink . Bom sladico raje kar ohranila v lepem spominu.

Orhy, to je bilo za umret dobro!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2015 10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mil, v vanilijevo kremo verjetno dodaš tudi vanilij sladkor, a ne? ( mislim, da je v receptu tole ušlo Embarassed )

Sicer pa hvala za recept. Wink
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 05 Okt 2015 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Melona je napisal/a:
.........Orhy, to je bilo za umret dobro!

Verjamem Very Happy
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.