Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Rabarbarina pita

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rukola



Pridružen/-a: 24.06. 2013, 07:52
Prispevkov: 367
Kraj: Ljubljana, Ponikve-Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2015 10:54    Naslov sporočila: Rabarbarina pita Odgovori s citatom

Original recept za testo:
30g sladkor -----> (37-40g)
200g maslo -----> (250g)
300g moka -----> (380g)
1 jajce
1/2 pecilni prašek
1 vanili sladkor
naribana limonina lupina

Nadev:

npr. rabarbara (za pekač 35*25 sem imel 850g olupljenih stebel štirih rabarbar, katere sem letos vzgojil iz semen Shocked )
mleti sladkor

---------------------------------------------------------------------------------
TESTO
Sam sem sladkor, maslo in moko povečal za 1/4, na 380g moke ker sem imel samo eno maslo 250g, želel pa sem več testa.

Zmešaš, pregneteš in daš počivat v hladilnik za pol ure.

Razvaljaš tako da daš testo na folijo za zavijanje živil, čez spet folijo za zavijanje živil in razvaljaš testo.

Testo preneseš v pekač tako da ga zrolaš na zgornjo folijo in potem razrolaš na pekaču. Lahko pa ga samo s prsti raztegneš po pekaču (bo verjetno malo debelejše).


NADEV
Rabarbare olupiš in narežeš na 4-5 cm kose ter jo podušiš.

Ker je že pozno poletje nekateri opozarjajo, da je oksalna kislina sedaj tudi v steblu. Ker je oksalna kislina topna v vodi Idea - ravno iz listov z namakanjem v vodi dobimo oksalno kislino za zalivanje proti čebulni, porovi, ... muhi, sem rabarbaro prevrel v precej vode.

Rabarbara razpade v vlakna, precediš in precedek zavržeš, kar ostane na cedilu pa je tako "razpadlo" da enostavno namažeš na testo.

Nasvalkaš trakove in jih položiš po nadevu v obliki mreže.

Vse posuješ s sladkorjem v prahu (lahko dodaš tudi vanili sladkor) in daš peč kot je običajno za pite. 180 oC dokler testo ne dobi lepo barvo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.