Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Predelava paradižnika - indukcijski kuhalnik na prostem

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
viktorh
Deaktiviran


Pridružen/-a: 09.06. 2013, 19:46
Prispevkov: 315
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 06 Avg 2013 23:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

voda je napisal/a:
ne pretiravam, vroče je kot v peklu. listje je že pred mesecem dni začelo rumeneti. sploh ni varijante, da se sprašujem ali je to ali ono. sem že pomislila na to protitočno mrežo, a potem si povem, če ne bo šlo bom na trgu dala 8 kun za kg paradižnika. porabim, sicer ne pogosto a takrat zelo izdatno na cca 5-6 dni veliko vode /probam z prstom/. vrtlarji imajo lastne vodnjake tako, da jima je seveda ceneje. jaz sem verjetno že veliko kg, paradižnika pojedla, če jih prdelam v porabljeno vodo. (pa še vrtnice, pa še to in ono).


Dober večer..Veš, imam protitočno mrežo, toda opekline na paprikah in paradižnikih so takšne kot, da bi jih po eni strani imel na žaru. Zalivam vsak dan, lonce dvakrat, toda največji problem so sončne opekline... Upam, da bo v petek res ohladitev, da bi v soboto začel z vkuhavanjem paradižnika. Načrtoval sem že prejšnji teden, toda, prevroče, ne da se dihat.
Voda, verjami, zdržali bomo kot po stari navadi.
Mirno noč ti želim, spočij se, da boš zjutraj v polni formi.
Viktor
_________________
Viktorh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polarbear



Pridružen/-a: 30.06. 2013, 14:35
Prispevkov: 37
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 13:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viktor prav zato sem kupil indukcijsko ploščo(30 ojrov v merkurju),ki jo namestim zunaj ali v kleti
Cool
_________________
Teaming with microbes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 13:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viktorh, hvala za tolažbo. te indukcijske plošče so enkratne, hitro skuhano in ne oddajajo, ko jih ugasneš skoraj nobene tem. ne primejo, oz. se ne da prižgati če imaš aluminijsko posodo. ukuhavaja bo pri meni bolj mal. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
viktorh
Deaktiviran


Pridružen/-a: 09.06. 2013, 19:46
Prispevkov: 315
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 14:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

polarbear je napisal/a:
Viktor prav zato sem kupil indukcijsko ploščo(30 ojrov v merkurju),ki jo namestim zunaj ali v kleti
Cool

Dolgo časa imam že indukcijski štedilnik.
Toda pri vkuhavanju ne pride v poštev. Gre za veliko količino paradižnika, vsaj 30 - 40 kg, ki ga je potrebno temeljito oprati, obrezati, potem strojno izločim kožice in pečke. Takšno količino kuham v dveh velikih kozicah 3- 4 ure. Potem stekleničenje, pasteriziranje.
Tega ne moreš delati v stanovanju - v kuhinji.
Zunaj pa je takšno delo v tem vremenu - samomor, to traja 6 - 8 ur.
_________________
Viktorh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 18:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viktorh, polarber in jaz govoriva o indukcijski plošči ne celem štedilniku. zadeva je tenka cca 10cm in če imaš dve rinki vse je dolga do nekje 80cm, če se ne motim. lahka je, in jo prenašaš brez težav a seveda vtakneš tam kjer je vtičnica (lahko uporabiš podaljšek) imajo tudi samo eno rinko. nabavila sem jo prav za vroče dni in je postavljena v črni kuhinji. v dveh velikih posaodah, kuham in marmelade in paradižnike (letos bo bolj švoh). lpvoda PS: priporočam
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
viktorh
Deaktiviran


Pridružen/-a: 09.06. 2013, 19:46
Prispevkov: 315
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 19:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

voda je napisal/a:
Viktorh, polarber in jaz govoriva o indukcijski plošči ne celem štedilniku. zadeva je tenka cca 10cm in če imaš dve rinki vse je dolga do nekje 80cm, če se ne motim. lahka je, in jo prenašaš brez težav a seveda vtakneš tam kjer je vtičnica (lahko uporabiš podaljšek) imajo tudi samo eno rinko. nabavila sem jo prav za vroče dni in je postavljena v črni kuhinji. v dveh velikih posaodah, kuham in marmelade in paradižnike (letos bo bolj švoh). lpvoda PS: priporočam


Ja, tudi jaz imam ploščo, s 4 rinki, vendar vgrajeno v ploščo...pult
Štos je v tem, da v tem vročem okolju NI MOGOČE DELATI.
Lahko bi dal dva plinska gorilnika v klet, kjer imam 15 stopinj, toda....Hišo imam klimatizirano, toda tega se ne dela v stanovanju, saj bi cela bajta smrdela po paradajzu..To počenjam pod nadstreškom, trenutno pa je prevroče..
_________________
Viktorh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polarbear



Pridružen/-a: 30.06. 2013, 14:35
Prispevkov: 37
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viktor..ploščo namestim zunaj,paradiznike obarim in jih potem v kleti na znosni temperaturi olupim,narežem,skratka pripravim.
Potem jih kipnem v velik Emo lonec na plošči zunaj,odprem hladno pivo in jih vsake kvatre pridem premešat...
Ko sem zadovoljen z gostoto sledi pasiranje v kleti v ladovini(+še eno pivo Cool ) in nalivanje v kozarce.
Zaradi mene je lahko zunaj tudi 40+,ni panike.
Wink
_________________
Teaming with microbes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 07 Avg 2013 21:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

od vseh ind. plošč mi je najboljše tvoje ledeno pivo. a ne smem piti nič mrzlega ker takoj kašljam. tolažim se, da bodo prišli hladnejši časi. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.