|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
orhy
Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09 Prispevkov: 2523 Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, super Plamenka - res si pridna.
Zdaj bi bilo fino, če bi še kakšen ne predebel prašiček kje zrasel, da bi dobile omakice tisti res pravi okus. _________________
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
Delmi je napisal/a: | Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero. |
Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Delmi
Pridružen/-a: 08.05. 2015, 17:28 Prispevkov: 15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
mfranc je napisal/a: | Delmi je napisal/a: | Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero. |
Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?
LP |
Seveda lahko.
V bistvu sem ga določila po opisu in slikci tukaj na forumu. Lahko se pa motim. Bom poslikala, upam, da že jutri. Ker imam vrt na drugi lokaciji. Je pa še en problemček. Se še nisem poglobila, kako sploh prilepit fotke?! Zato se s svojim pridelkom še nisem mogla preveč hvalit. Itak so do sedaj v glavnem Cayen čiliji. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Delmi, jaz dam slike najprej v Shrani.si. izberem velikost 640 pikslov, ko jih program pripravi, pa izberem Url sliko: koda za forum in prilepim sem. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Zelenc
Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10 Prispevkov: 464 Kraj: Ljubljana Podutik
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 19:58 Naslov sporočila: |
|
|
Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
choco_chili
Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58 Prispevkov: 105 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 20:16 Naslov sporočila: |
|
|
Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.
Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.
Omakca na moj način in po mojem okusu:
http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html
Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).
Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 20:18 Naslov sporočila: |
|
|
Zelenc je napisal/a: | Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....? |
Pri jalapenih se zgodi tudi ravno obratna varianta, vsi mili, en zažiga!
LP _________________ mfranc
Nazadnje urejal/a mfranc 20 Avg 2015 21:15; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
choco_chili je napisal/a: | Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.
Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.
Omakca na moj način in po mojem okusu:
http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html
Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).
Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo. |
Dober recept in omakca mora biti res zelo pekoča. Sama sem lani naredila polno zelo pekočih omakc, vendar smo jih uspeli porabiti le manjši del. Te bomo letos porabili za zdravljenje viroz, ta nove, ki jih delam letos, pa se dajo jesti vsakodnevno in v večjih količinah.
Lani smo na Gartlcmaniji imeli razstavo čilijev in zraven smo degustrali tudi omake. Letos lahko to ponovimo, če bo interes. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Choco_chili, si kdaj, kje, poskusil s čisto malim dodatkom čokolade?
Zelo zanimiva začimba .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
choco_chili
Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58 Prispevkov: 105 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 20 Avg 2015 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
mfranc, sem že videl ampak še nisem probal. Prej nisem imel dovolj robe za razne posebne variante.
Letos bo pa precej različic, saj je pol balkona chocolate habanerov ;) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bicikel
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:57 Prispevkov: 2107 Kraj: Nauportus
|
Objavljeno: 21 Avg 2015 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem opazil, da se je zeleni Habanero obarval nekoliko rumeno/oranžno. Hopla sem si mislil, verjetno enako kot pri zelenih paradižnikih, je to znak zrelosti. No, pa sem poleg čokoladnega vzel s seboj še zelenca.
Moram reči, da zeleni kar konkretno zažiga, precej bolj kot čokoladni. Vsak pri mojih primerkih je tako. Mogoče je razlika ta, da so plodovi zelenega osončeni, čokoladni pa skriti v šavju listja. Tako sem zmogel le polovico zelenca, po tistem nisem čutil kakšne pekočine pri čokoladnem |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 21 Avg 2015 20:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, zeleni je kar šarf, ne bi si to mislil od grinhorna
Jaz sem danes pomalical polovičko črnega, pa bil tudi malo presenčen. Ni zažigal tako kot sem pričakoval, glede na to, da so čokoladni razvpiti kot najhujši Habaneroti (OK, razen Savina red). Jutri porabim obe polovički .
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 21 Avg 2015 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
choco_chili je napisal/a: | mfranc, sem že videl ampak še nisem probal. |
Sem se že kar navadil, da dam malo črne čokolade, ali pravega kakava v vsako omakco. Se ne okusi kot čokolada, da pa "nekaj več" k aromi in okusu .
V čili kon karne, pa jo dam kar precej, tam da prav božanski okus.
LP _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irena
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35 Prispevkov: 1071
|
Objavljeno: 21 Avg 2015 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka, si pa super pridna. Lih iščem, kako naj naredim salšo in naletim na tvoje tabascote. Ves zrel paradižnik mi je žal popokal in ga moram predelat.
Evo, grem probat
Irena |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Spiridon
Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45 Prispevkov: 525 Kraj: Podravska regija
|
Objavljeno: 21 Avg 2015 23:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kar se omak tiče bi lahko samo pritrdil, da dejansko drži pregovor, ki pravi: "sto ljudi - sto čudi"... Osebno mi te "ameriške" kombinacije z obilico
sladkorja, čokolade, kakava, sadja in kaj vem česa še vse, niti najmanj ne odgovarjajo. Dosti bolj so mi všeč enostavnejši "vzhodnjaški" načini,
kjer se še bedno občuti tista, kot vi rekel, "elementarna" aroma...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 135, 136, 137 Naslednja
|
Stran 107 od 137 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|