Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čili 2015
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 135, 136, 137  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 17:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, super Plamenka - res si pridna. Very Happy
Zdaj bi bilo fino, če bi še kakšen ne predebel prašiček kje zrasel, da bi dobile omakice tisti res pravi okus. Razz Very Happy pozdrav
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 17:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delmi je napisal/a:
Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero.


Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Delmi



Pridružen/-a: 08.05. 2015, 17:28
Prispevkov: 15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mfranc je napisal/a:
Delmi je napisal/a:
Ko sem danes pobirala, je bilo kaj videti. En grmiček je bil tipičen rdeči Habanero, drugi pa po pregledovanju Paper Lantern Habanero.


Huh, tale je v bistvu še zelo redek - mene pa zanima iz več razlogov. Je možna kakšna fotka?

LP


Seveda lahko.
V bistvu sem ga določila po opisu in slikci tukaj na forumu. Lahko se pa motim. Bom poslikala, upam, da že jutri. Ker imam vrt na drugi lokaciji. Je pa še en problemček. Se še nisem poglobila, kako sploh prilepit fotke?! Zato se s svojim pridelkom še nisem mogla preveč hvalit. Itak so do sedaj v glavnem Cayen čiliji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delmi, jaz dam slike najprej v Shrani.si. izberem velikost 640 pikslov, ko jih program pripravi, pa izberem Url sliko: koda za forum in prilepim sem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zelenc



Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10
Prispevkov: 464
Kraj: Ljubljana Podutik

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
choco_chili



Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58
Prispevkov: 105
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.

Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.

Omakca na moj način in po mojem okusu:

http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html

Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).

Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelenc je napisal/a:
Kako je mogoče, da na enem grmu zraste primer ful hudega Jalapena, poleg njega pa plod, ki ni niti malo zapekel....?


Very Happy

Pri jalapenih se zgodi tudi ravno obratna varianta, vsi mili, en zažiga!

LP
_________________
mfranc


Nazadnje urejal/a mfranc 20 Avg 2015 21:15; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

choco_chili je napisal/a:
Zelenc, pri jalapeno je kot loterija, eni so pekoči, nekateri pa skoraj nič.

Plamenka, pohvalno. Lepo je videti takšno zalogo, čeprav je po mojem okusu premalo čilijev v takšni količini.

Omakca na moj način in po mojem okusu:

http://www.easy-recepti.com/2014/09/domaca-cili-omaka-homemade-chili-sauce.html

Letošnja je še posebej huda, pa čeprav je bila narejena iz chocolate habanerov, ki sploh še niso bili zunaj na soncu (direkt iz okenske police).

Drugače pa se pozna, da tudi pri meni precej zamujajo, rastline precej polne, barvat so se pa začeli šele sedaj, ko se je shladilo.


Dober recept in omakca mora biti res zelo pekoča. Sama sem lani naredila polno zelo pekočih omakc, vendar smo jih uspeli porabiti le manjši del. Te bomo letos porabili za zdravljenje viroz, ta nove, ki jih delam letos, pa se dajo jesti vsakodnevno in v večjih količinah.

Lani smo na Gartlcmaniji imeli razstavo čilijev in zraven smo degustrali tudi omake. Letos lahko to ponovimo, če bo interes.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Choco_chili, si kdaj, kje, poskusil s čisto malim dodatkom čokolade?

Zelo zanimiva začimba Wink .

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
choco_chili



Pridružen/-a: 01.04. 2015, 13:58
Prispevkov: 105
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 20 Avg 2015 22:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mfranc, sem že videl ampak še nisem probal. Prej nisem imel dovolj robe za razne posebne variante.

Letos bo pa precej različic, saj je pol balkona chocolate habanerov ;)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bicikel



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:57
Prispevkov: 2107
Kraj: Nauportus

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2015 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem opazil, da se je zeleni Habanero obarval nekoliko rumeno/oranžno. Hopla sem si mislil, verjetno enako kot pri zelenih paradižnikih, je to znak zrelosti. No, pa sem poleg čokoladnega vzel s seboj še zelenca.
Moram reči, da zeleni kar konkretno zažiga, precej bolj kot čokoladni. Vsak pri mojih primerkih je tako. Mogoče je razlika ta, da so plodovi zelenega osončeni, čokoladni pa skriti v šavju listja. Tako sem zmogel le polovico zelenca, po tistem nisem čutil kakšne pekočine pri čokoladnem Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2015 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, zeleni je kar šarf, ne bi si to mislil od grinhorna Laughing

Jaz sem danes pomalical polovičko črnega, pa bil tudi malo presenčen. Ni zažigal tako kot sem pričakoval, glede na to, da so čokoladni razvpiti kot najhujši Habaneroti (OK, razen Savina red). Jutri porabim obe polovički Wink .

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mfranc



Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01
Prispevkov: 4681
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2015 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

choco_chili je napisal/a:
mfranc, sem že videl ampak še nisem probal.

Sem se že kar navadil, da dam malo črne čokolade, ali pravega kakava v vsako omakco. Se ne okusi kot čokolada, da pa "nekaj več" k aromi in okusu Wink .

V čili kon karne, pa jo dam kar precej, tam da prav božanski okus.

LP
_________________
mfranc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Irena



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35
Prispevkov: 1071

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2015 21:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka, si pa super pridna. Lih iščem, kako naj naredim salšo in naletim na tvoje tabascote. Ves zrel paradižnik mi je žal popokal in ga moram predelat.
Evo, grem probat Smile

Irena
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 21 Avg 2015 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se omak tiče bi lahko samo pritrdil, da dejansko drži pregovor, ki pravi: "sto ljudi - sto čudi"... Osebno mi te "ameriške" kombinacije z obilico
sladkorja, čokolade, kakava, sadja in kaj vem česa še vse, niti najmanj ne odgovarjajo. Dosti bolj so mi všeč enostavnejši "vzhodnjaški" načini,
kjer se še bedno občuti tista, kot vi rekel, "elementarna" aroma... Smile


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 135, 136, 137  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 106, 107, 108 ... 135, 136, 137  Naslednja
Stran 107 od 137

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.