Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Čili 2014
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 103, 104, 105  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2014 13:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

In kaj si dal vanjo poleg habanerov?

Tudi jaz bom ta teden spet delala omako.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2014 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka je napisal/a:
In kaj si dal vanjo poleg habanerov?

Tudi jaz bom ta teden spet delala omako.

Kis,česen,čebulo,paradižnik,korenje,rožmarin,baziliko in čili. Very Happy
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2014 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pajo je napisal/a:
Kis,česen,čebulo,paradižnik,korenje,rožmarin,baziliko in čili. Very Happy


Pajo, a to habanero omako kuhate po kakšnem receptu, ali tako, bolj po občutku?

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 13 Avg 2014 22:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spiridon je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Kis,česen,čebulo,paradižnik,korenje,rožmarin,baziliko in čili. Very Happy


Pajo, a to habanero omako kuhate po kakšnem receptu, ali tako, bolj po občutku?

LP

Jao ne me vikat prosim. Pri meni gre vse po občutku. Saj ne rečem, da ga kdaj ne bom pobiksal a ne ampak počasi bom dojel vse skupaj. V glavnem danes sem v to omako nekaj dal in sem bil v dilemi koliko. Dam vse pa začnem ugotavljati, da ta Habanero omaka sedaj nič ne peče. Joj koliko mi je bilo hudo. Klinc bom dal pa druge - lažje nalepke gor. Probavam še ko dajem vso zadevo v stekleničke... še vedno isto! Na koncu ko sem končal mi je na dnu ostalo čisto malo omake in korenja. Ah bom kar z žličko pojedel, da potem pomijem. Fora vsega je bila, da me je goflja že pekla od samega pokušanja in nisem imel občutka za pekočino. Kaj me je peklo v želodcu ko sem to postrgal. Živa groza. Hkrati pa zadovoljstvo, da ga nisem usral! Very Happy
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2014 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@pajo, sprašujem zato, ker so moji štirje Habaneri letos polni kot brinje - na vsakem je več kot 30 solidnih plodov (onih manjših, degeneriranih, niti ne štejem) ter računam, da jih bo za kak kilogram, ko bodo vsi dozoreli.

Do zdaj sem ves pridelek vedno razdelil naokoli, tokrat bi pa tudi jaz malo vkuhaval, vendar na spletu ne najdem nobenega meni uporabnega recepta (ali komplicirajo "do nezavesti in nazaj", ali pa navajajo recepte za bolj male količine omake, do kakih 200 - 300 ml).

Ima kdo kak svoj preverjen recept za srednje pekočo Habanero omako (malo močnejšo od Tabasca), ki bi jo potem lahko hranil vsaj do naslednje pomladi? Tako, bolj enostavno, brez kupa raznih eksotičnih začimb? Ne bi rad eksperimentiral in pri tem vse skupaj "zapacal"...

Se že vnaprej zahvaljujem!


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2014 10:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spiridon je napisal/a:
ali pa navajajo recepte za bolj male količine omake, do kakih 200 - 300 ml).LP

Pač pomnožiš sestavine z n-kratnikom (glede na količino habanerov).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 14 Avg 2014 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
Spiridon je napisal/a:
ali pa navajajo recepte za bolj male količine omake, do kakih 200 - 300 ml).LP

Pač pomnožiš sestavine z n-kratnikom (glede na količino habanerov).


Žal ni tako enostavno. Iz svojih kuharskih "izkušenj" namreč vem, da recimo količina dodane soli ne raste linearno s količino osnovnih sestavin, medtem ko kis včasih da, drugič pa spet ne... Smile

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 06:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osebno za sol raje počasi z kuho dodajam. Zato recimo nočem zapisati toliko žlic soli, da ne bo potem... jao kaj je slano. Enako velja za količino čilijev in kisa.. Po občutku kaj tebi paše pa bo sigurno v redu.
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 06:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pajo je napisal/a:
Macedonian targed in pa ali Anaheim ali pa Florines. Bo treba dobro na list pogledati kaj je kje. Makedonska je od vseh najmanjša dočim druga solidno peče sploh v kombinaciji z paradižnikom.

Ne vem kdo mi je poslal seme tega makekonskega kolega. Zadeva je sledeča: vem kako bi moral žgati ampak bolj sladke paprike pa še ne!Nos se mi je povesil do tal. Če ima kdo za drugo leto seme, ki res peče se priporočam.
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
magnolija



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 14:20
Prispevkov: 363
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj habanero je še popolnoma zelen, počakam, da postane rdeč?
_________________
http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1800

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 09:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Boljši je ko je rdeč. Počakaj saj še veliko časa pa še tudi nekaj sonca bo še.
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
magnolija



Pridružen/-a: 13.06. 2013, 14:20
Prispevkov: 363
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 09:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, hvala.
_________________
http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Spiridon



Pridružen/-a: 05.05. 2014, 23:45
Prispevkov: 525
Kraj: Podravska regija

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pajo je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Macedonian targed in pa ali Anaheim ali pa Florines. Bo treba dobro na list pogledati kaj je kje. Makedonska je od vseh najmanjša dočim druga solidno peče sploh v kombinaciji z paradižnikom.

Ne vem kdo mi je poslal seme tega makekonskega kolega. Zadeva je sledeča: vem kako bi moral žgati ampak bolj sladke paprike pa še ne!Nos se mi je povesil do tal. Če ima kdo za drugo leto seme, ki res peče se priporočam.


Mene pa zanima ta makedonska (Vezena piperka). Bi se dalo dobiti kaj njenega semena? Smile

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Zelenc



Pridružen/-a: 15.08. 2014, 13:10
Prispevkov: 464
Kraj: Ljubljana Podutik

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo. Sem nov na tem forumu, do sedaj sem vas le redno prebiral. Doma imam nekaj posajenih čilijev različnih sort, nekatere lepo rastejo, nekatere žal nič, oziroma jim plodovi vztrajno odpadajo. Cvetovi se pojavijo, so lepi in beli (izgledajo mi zdravi) in odpadejo, dan ali dva kasneje pa še plod pade dol. V tem primeru govorim o sortah ki jih gojim na balkonu in so v teglcih. Vse sem kalil sam - februar letos. Prosil bi vas za nasvet, kaj lahko storim da plodovi ne bi več odpadali in ali je letos sploh še mogoče pričakovati kaj uspeha in vsaj kak čili?

In morda le še namig za kak preprost recept, kako pripraviti čili omako, ki bi zdržala nekaj mesecev. Na voljo nimam prav veliko materiala, pa vendarle bi rad poizkusil. Do sedaj sem jih le sušil in namakal v olivnem olju, tokrat pa bi rad poizkusil še kaj drugega.

Hvala in lp.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 15 Avg 2014 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelenc, za recepti poglej tukaj. Upam, da boš našel kaj zase.

Glede odpadanja cvetov bodo pa upam svoje povedali izkušenjejši gojitelji.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 103, 104, 105  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 103, 104, 105  Naslednja
Stran 65 od 105

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.