Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Rezanci iz domačih jajčk
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9233
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2023 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brbr, v paradižnikovi juhi se rezanci super obnesejo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 687
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 19 Jan 2023 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala obema, to sem želel vedeti, 3 mesece in več brez problema.
brbr, večinoma delamo široke rezance, ki so bolj primerni za omake, golaže in ne juho.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7668
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2023 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Metuljc, paradižnikova juha pri nas ne gre v promet. Ko je zunaj vroče, ne jemo juh. No, kumarično ledeno pa...

Peter,
široke rezance jaz sušim kar na palici, postavljeni na dva stola. Po enem dnevu, pa jih prestavim na pladnje in posušim do konca.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9233
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 22 Jan 2023 16:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brbr, iz paradižnikovih koščkov je imenitna tudi v drugih letnih časih, paradižnikova juha namreč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7668
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2023 09:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Metuljc. Paradižnika pri nas pojemo veliko, v skoraj vseh oblikah. Le paradižnikova juha nam ne gre... Če sem iskrena, ne vem, zakaj Confused
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 7668
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 23 Jan 2023 11:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno danes sem naredila jušne rezance in 400g ostre moke in 4 jajc. Testo sem zamesila včeraj in je čez noč počivalo, zaprto v posodi, ker se mi vćeraj zvečer ni dalo ukvarjati z njim Embarassed .

Mesim vedno na roke. Tako imam boljši občutek, kakšno je testo.

Za valjanje testa uporabljam strojček, ki ima 9 stopenj tankosti. Tu sem imela kar nekaj težav, kako določiti pravo debelino. Najprej sem za nudlce zvaljala na 9. stopnjo. Ti so bili odločno pretenki. Zdaj valjam testo za nudlce na 5.stopnji. Ta pa je za široke rezance predebela. Tako te valjam na 7.stopnji. Mogoče bi bilo dobro še na kakšni višji. Če testo pripravljate na takem strojčku, kako tenko ga zvaljate vi?

Zanima me tudi, koliko svežih širokih rezancev uporabite na osebo. Za suhe testenine je pri nas mera 100g. Koliko pa je to svežih, nimam pojma. Embarassed
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.