Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Pasterizirani shranki brez dodatkov.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2211
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 01 Nov 2022 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dva probna kozarčka špinače sta že v kleti. Jaz sem jo dala v krop samo toliko, da je upadla, zmiksala, napolnila kozarčke in v vodi pasterizirala. Je pa precej oksidirala, barva ni tako seksi kot tista iz zmrzovalnika, sicer pa mislim, da bo čisto v redu Wink . Bom poročala, ko bom prvo porabila.

Pred par dnevi sem naredila celo govejo osnovo, ki jo bom prav tako hranila kar v kozarčkih v kleti - bomo videli, kako se bo obnesla Wink .
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2211
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 30 Okt 2023 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A se mogoče kdo spomni ob pogovorih o pasterizaciji shrankov, da smo omenili tudi mesno jušno osnovo? Jaz sem jo lani naredila in najbrž pasterizirala, a ne najdem nikjer nič zabeleženega. Se mi je v kozarčkih v kleti odlično ohranila. Že vse leto jo uporabljam, pa ne vem, kako sem jo naredila Rolling Eyes .
Ima kdo kakšne izkušnje?
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9489
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2023 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izkušenj ne, ampak jaz bi skuhala jušno osnovo, močno, precejemo dala v kozarčke IN pasterizirala. No, lahko v 2dl stekleničke od soka.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
copatka



Pridružen/-a: 13.05. 2014, 12:15
Prispevkov: 2211
Kraj: Savinjska dolina, Golte, 800 m

PrispevekObjavljeno: 31 Okt 2023 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala! Saj najbrž sem lani res tako delala (EMŠO Rolling Eyes). Sem bila malo skeptična, ampak tale lanska, ki sem jo uporabila včeraj, je še vedno prav lepo dišala. In to kljub temu, da je bila naša klet poleti toplejša od zunanjosti.
_________________
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3116
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 21 Jun 2024 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem lani naredila kar enih 6x 350 ml zelenjavne omake. Tudi večkrat sem si jo naredila in dva dni jedla. Enkrat z rezanci, pa enkra z rižem. Meni je bila zelo všeč, zato sem se odločila, da jo dam v kozarce.

Lahko bi rekla, da sem dala približno enako količino čebule, jajčevcev, paprike in nekaj več paradižnika. Nekaj bolj zrelega, ki sem ga olupila in neka bolj čvrstega.
Vse sem rezala na kocke malo večje kot cmxcm. Na čisto malo mašćobe popražila čebulo, nato jajčevce, papriko in na koncu paradižnik.

Seveda sem solila. Na koncu sem dodala kar dosti na grobo narezan peteršilj.
Vroče v vroče kozarce in pod deko.

Meni to pride zelo prav.

lep pozdrav
Pa še nekaj. Tudi bučke dajem not. Skratka, kar imam in kolikor imam, tako je vsaka runda malo drugačna.
Paradižnik pač naj bo nekaj zrelega da naaredi omako.
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2391
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 25 Jul 2024 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali katera vlaga korenje v slanico?
bučke za bučno juho, torej ne kisle in ne narezane v skrinjo?

sem vložila enkrat po receptu (pojma nimam katerem), celo olupljeno kuhano korenje. tako neprijetnega vonja še nisem doživela, ko sem odprla nepokvarjen kozarec. vlagala sem leta 2015. letos sem zadnji kozarec odprla in vrgla na kompost. zakaj? pustila sem, da vidim, če se bo pokvaril. ni se, le vonj je enak. fuj in fej

vloženo nakockano korenje z žlico kisa za vlaganje je ok, uporabljam ga za francosko solato.
je katera vlagala kumare za solato? na youtube je en kup receptov, vsak drugačen. v torek sem vložila 3 kozarce tako, da sem ročno na debele kolute narezala kumare, posolila, malo čebule (letos gnije, zato sem varčna z njo), potem nadevala v kozarce, v vsak kozarec 2 žlici jabolčnega kisa namesto kisa za vlaganje eno žlico, dolila vodo, zaprla, pasterilizirala v loncu z vodo.
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
notranjka



Pridružen/-a: 17.06. 2013, 11:58
Prispevkov: 1550
Kraj: Notranjska,Menišija 605 mnv

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2024 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

živa en tak recept za vloženo kumarično solato sem delila 1x spomladi.
Mislim da je pri receptih v temi kumare.


re: našla

https://stefkinedobrote.si/recepti/vlozena-kumaricna-solata/
_________________
~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Melona



Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10
Prispevkov: 4541
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2024 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živa, enako, pokvarjeno ali ne, bolj nagravžnega od korenja v slanici v moji shrambi še ni bilo, vse je šlo na kompost. Tega se niti vohati ne da, kaj šele jesti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
živa



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 07:44
Prispevkov: 2391
Kraj: Žiri - NM

PrispevekObjavljeno: 03 Avg 2024 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Notranjka, sodelavka delila z menoj enostaven recept naribane kumare s čebulo prevres v mešanici kisa, vode in soli. Naredila, poskusila, dobro.


Melona, torej vse enake rezultate. No, vseeno sem ponovno poskusila en sam kozarček nakockane ga korenja samo v slanici, z žličko kisa je pa odlično.

Torej ta smrad je običajen in ne samo moj kiks.

Hvala za izkušnje
_________________
Lp, Živa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.