Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Habanero Chocolate
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7816
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 04 Okt 2020 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, Žlehtnoba, malo sem že razmišljala v to smer. Kupila sem nekaj mesnatih sladkih paprik. Lahko svetuješ kakšen dober in enostaven recept? Pa kako bi enostavno zadimila par tehle čokoladnih čilijev ...
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pajo



Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20
Prispevkov: 1799

PrispevekObjavljeno: 30 Okt 2020 15:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Kr imaš ribiško trgovino oni prodajajo smokerje za postrvi in to je to. Sam imam 2 taki omaki navadno jakost 7/10 in pa fermentirano 10/10 +
_________________
Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Žlehtnoba



Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22
Prispevkov: 866
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2020 12:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Komentar na oba predhodna odgovora (pajo, lpmami): najbrž imam ta smoker ali vsaj podobnega (v dveh nivojih, za ribe ipd.)

S pomočjo tega zadimim čilije, za še močnejšo aromo ponovim vajo s papriko. Če sem čisto iskren, sem razočaran nad vsemi štacunskimi omakami, ki pravijo, da so dimljene. Tistega pravega "žmohta" ni nikjer ali pa ga zakamuflirajo z ostalimi dišavami, ne vem. Pri moji omaki že, ko odpreš flaško, zadiši po pikniku - meni tako ustreza Very Happy

Sicer pa recept... Nikoli si ga ne zapišem, vse delam nekako po občutku. Osnova pri meni je na oljčnem olju prepražena rdeča čebula, čili, papirka, malo česna, sol, kis... Zadeva se fantastično obnese kot dodatek razno raznim mesnim jedem (haše, golaž, jasno tudi vse z žara, zanimiva kombinacija s tatarcem...)

Vodilo naj ti bo veselje do eksperimentiranja in odkrivanja okusov, potem pa že nekako gre Wink
_________________
go with your instinct to live as you want
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 7816
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 19 Nov 2020 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadeva bo spet aktualna drugo leto. Je pa dobro, da se že letos (vsaj v mislih) pripravim.
Poiskala bom tisto trgovino za ribiče.
Poskusila bom s tvojim receptom, Žlehtnoba.
Veselje do ekperimentiranja s temi omakcami sem pa malo izgubila predlani po dveh dokaj neokusnih omakcah.
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Čili
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.