|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Novinka
Pridružen/-a: 01.03. 2014, 14:50 Prispevkov: 782 Kraj: Tolmin/Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Jan 2016 18:40 Naslov sporočila: Paprika za ajvar |
|
|
Katero sorto paprike sadite za domaci ajvar? Torej da se pecena lepo olupi? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nxyz
Pridružen/-a: 25.01. 2014, 18:15 Prispevkov: 582 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 05 Jan 2016 18:47 Naslov sporočila: |
|
|
Za ajvar je sicer še nikoli nisem lupila, uporabljam pa ljubov dlan,ko jo pelem in lupim za vlaganje v kisu. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
gun
Pridružen/-a: 26.02. 2014, 18:59 Prispevkov: 139 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 05 Jan 2016 19:26 Naslov sporočila: ljubov dlan |
|
|
Kje bi se dalo dobiti oziroma kupiti semena paprike ljubov dlan?
Hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 05 Jan 2016 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
hej, za dober ajvar je vedno potrebno speči in olupiti mesnato rdečo papriko. tehtnica med peči - ne peči pri domačem ajvarju je od nekdaj bila na strani pečene in olupljene paprike. zaradi tega je okus domačega (kjer se ne melje a vse se krasno razpusti) za razliko od industrijskega (kjer sestavine meljejo-pa tudi skorjo paprike) veliko boljši, ker je tudi tekstura mase čisto drugačna. seveda je ob tem več dela, a če nekaj delaš poskušaj delati maksimalno dobro, najboljše kar zmoreš. to je moje mnenje.
Novinka in gun, jaz imam rdečo, trikotno, mesnato papriko katera se imenuje ajvaruša, ker izvira iz Srbije. ta ista se v Makedoniji imenuje ljubov dlan (če se ne motim to v makedonščini pomeni "dlan moje ljubezni") in vam nekaj semen, če mi na ZS napišete naslov, pošljem. lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tonček
Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31 Prispevkov: 698 Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno: 30 Mar 2017 09:13 Naslov sporočila: |
|
|
Pri
Nazadnje urejal/a Tonček 16 Dec 2020 16:07; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 30 Mar 2017 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
Tonček, pa pridelaš dovolj paprik za eno "rundo" ajvarja - tam nekje 7kg naenkrat? In če, koliko rastlin imaš posajenih, da dobiš (približno) tako količino naenkrat? _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tonček
Pridružen/-a: 08.03. 2017, 07:31 Prispevkov: 698 Kraj: okolica Celja
|
Objavljeno: 30 Mar 2017 11:04 Naslov sporočila: |
|
|
Po
Nazadnje urejal/a Tonček 16 Dec 2020 16:06; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
brbr
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30 Prispevkov: 8002 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 30 Mar 2017 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor. Bom razmislila za naslednje leto. _________________ naredimo svet lepši |
|
Nazaj na vrh |
|
|
originalnilist
Pridružen/-a: 30.06. 2013, 19:21 Prispevkov: 939 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: 30 Mar 2017 19:08 Naslov sporočila: |
|
|
Voda, meni osebno je boljši ajvar od mlete paprike kot od pečene, sicer jih naredim oba pa še malo pekočega a od pečene mi pride preveč nežen.Porabimo pa itak vse |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 30 Mar 2017 20:49 Naslov sporočila: |
|
|
Tole okrog mikroklime bo kar drzalo. Toncek, te lahko vprasam, kaj storis zanjo? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|