Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Vloženi jajčevci in bučke v olju ( po italijansko)

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2018 22:05    Naslov sporočila: Vloženi jajčevci in bučke v olju ( po italijansko) Odgovori s citatom

ker je letos veliko cuket in tu in tam kakšen melancan sem naredila sledeče:

bučke, tudi 30 cm dolge, na hitro zrasle še nimajo izražena semena zato sem jih zrezala na debelejše kolobarje ( nekako 5-6mm) enako jajčevec, kjub temu, da je jajčevce boljše po dolgem rezat.

vse izrezano poredaš na protvan na brisačo-papir in daš za nekaj ur na sonce. jaz sem jih sončila kar dva dni in vmes obrnila. - nastali so kompaktni čipsu podobni.

potem jih naložiš v lonec posoliš in zaliješ z kisom, da je vse prekrito. gor pokrovka in naj vre 25 min. vmes z zajemalko rahlo potlačiš.

na rešetko (kar iz pečice) raztegneš kuhinjsko krpo in na njo nežno polagaš s penovko skuhane kolute. (ker so se sušili nič ne razpadejo) z roko jih rahlo rastegneš in naj se sušijo, cedijo 24 ur.

jutri zjutraj jih bom prestavila na suho krpo, a pozno popoldne v kozarce: red kolutkov malo narezanega čilija, tu in tam celi strok česna, peteršilja, rožmarina, majarona-ter vmes zrnca popra. ponavadi se daje samo tri začimbe in poper in zalijem z oljem pola navadnega in druga polovica oljčnega, ker ne vem kako bo izpadlo. namreč delam prvič, jedla pa sem že in je zelo okusno. kozarc naj stoji v temi. lpvoda

PS: dva dni prej sem majhno količino skuhala - brez sončanja, samo scedila in popivnala tekočino itd, a grozainstrah - nastala je paštročada. dobro, da je en majhen kozarček. lpvoda še enkrat.
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Andrej Banko



Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51
Prispevkov: 5038
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 22 Jul 2018 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi je dozorel en kar velik jajčevec, nisem vedel kaj z njim, potem sem pa zagledal ta recept in poskusil za hec ...
Malenkost sem ga priredil. In sicer kis sem nekoliko razredčil, dodal še žličko sladkorja, pa kuhal sem le dobrih 5 minut, morda 10.
Nato sem kolobarje zložil na papirnato brisačko na rešetki in dal za morda eno uro v pečico, 50 stopinj z ventilatorjem ( ker ravno sušim hruške ).
Kolobarje sem nato razrezal na manjše koščke, zložil v kozarček in vmes zalival z oljem.
Del olja sem predhodno segrel v piskrčku in v njem na res na hitro prepražil 3 sesekljane stroke česna; le da je zacvrčalo in zadišalo.
To sem potem zlil v kozarček enkrat na sredini polnjenja.

Rezultat:


.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.