Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Marmelada čili-banana

 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03 Sep 2017 16:56    Naslov sporočila: Marmelada čili-banana Odgovori s citatom

Včeraj sem jo naredila, da porabim čilije. Za moj okus je ravno prav pekoča.



Sestavine:
-7 čilijev Habanero Brown (ali kateri drugi čokoladne barve)
-7 banan
- 4 limete
- 3 paradižniki (vsak okoli 100g)
- želirni sladkor 3:1 (330g)
- malo kakava
- 50g čokolade v prahu

Čilije in paradižnike skuhamo in zmiksamo, banane in limete zmiksamo, vse zmešamo skupaj, stehtamo in dodamo ustrezno količino želirnega sladkorja. Kuhamo, dokler se ne strdi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
figula



Pridružen/-a: 23.06. 2014, 21:26
Prispevkov: 3112
Kraj: MS

PrispevekObjavljeno: 03 Sep 2017 17:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka, bravo za pogum zmešati tako zanimive sestavine Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03 Sep 2017 17:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, Figula. Wink
Čokoladnih habanerov sem precej nabrala, pa sem pomislila, da bi poleg omake naredila še kaj sladkega iz njih. Bananino marmelado smo že večkrat naredili, tako da so čiliji bolj dodatek zraven. Da jih nisem kuhala v vodi, sem jih raje dodala sladkim paradižnikom. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 03 Sep 2017 20:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiva marmelada. Na kruhu z maslom mora biti nekaj čisto posebnega in zelo okusnega. Me mika, da bi te posnemala. Nekaj čilijev imam in razmišljam, kako bi jih porabila. Ker so rumeni bo prišla ven ponarejena marelična marmelada Wink Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03 Sep 2017 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je všeč. Na kruhu z maslom je še nisem utegnila poskusiti, sem pa z njo namazala domače piškote iz polnozrnate pirine moke in so bili zelo dobri. S piškoti je peklo še manj, kot sama.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 03 Sep 2017 20:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

muha je napisal/a:
Zanimiva marmelada. Na kruhu z maslom mora biti nekaj čisto posebnega in zelo okusnega. Me mika, da bi te posnemala. Nekaj čilijev imam in razmišljam, kako bi jih porabila. Ker so rumeni bo prišla ven ponarejena marelična marmelada Wink Laughing

Z nektarinami bi bili rumeni čiliji po moje OK, zanimivo.
Hm, da me ne spravite v skušnjavo............... Embarassed
Morda, naslednji vikend...............uf, kaj mi je tega treba. Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 04 Sep 2017 07:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc: nektarine, dobra ideja! Sicer pa: prav je, da za sadikami pride še nasvet Wink Laughing Laughing Laughing Zelo lepo rastejo in bogato rodijo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2017 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka, še enkrat hvala za pokušino tele marmelade na torkovem srečanju. S sabo sem imela polnozrnati kruh (zato, da ne spuščam obrokov) in sem jo poskušala in poskušala ... res je taka: bolj ko ješ, boljši je okus.
Me je mikala že ves čas - samo, kje dobiti čilije, pa še rjavo čokoladne za povrh Confused
Pa v trgovini ogledujem papriko za genovefo in se mi pred oči postavi majhen zavojček čilijev s pretečenim rokom - rumenih, rdečih in štirih rjavih.Seveda so šli z mano, kupila sem še ostale sestavine. Danes zjutraj pa v mikser in lonec. Skuham in poskusim ... hm, za večino mojih konsumentov bo premočno. Del količine napolnim v majhne lončke in skočim v trgovino po banane in limete, da razredčim to pekočino.
Zdaj se dvanajst kozarcev in kozarčkov, debelo zadekanih, počasi hladi.
Me mika, da bi naredila še z nektarinami in rumenimi čiliji, ko jih že imam Wink
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Plamenka



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45
Prispevkov: 11054
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2017 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lpmami, me veseli, da ti je marmelada lepo uspela. Veliko marmelade si naredila iz štirih čilijev. Najbrž je manj pekoča od moje. Mogoče veš, katere sorte čiliji so bili? Svojim sem odstranila seme, da niso toliko pekli. Kasneje sem naredila še 10 kozarčkov čili marmelade iz habanera Morado. Okus je bil podoben, malce razlike se je čutilo. Mož pravi, da marmelade lažje je, kot omake, če je prehlajen. Zato bom, če bo v tem mrazu dozorela naslednja runda habanero Brown, naredila še nekaj marmelade. Letos imam manj rjavih sort, pa kar vse sproti porabim.
Marmelada iz nektarin in rumenih čilijev bi bila najbrž tudi dobra, sploh, ker imajo rumeni čiliji ponavadi saden okus.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 18 Sep 2017 18:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Plamenka, na embalaži seveda ni nič pisalo o sortah čilijev, so pa iz Prlekije.
Čilijem sem tudi jaz odstranila osemenje. Malo sem se bala, da bo okus prešibek, ker je v receptu sedem čilijev. A ko sem poskusila, sem ocenila, da bo za druge preostra in se mi zdi bolje okus omiliti, kot da bi se silili s preostro marmelado ali da bi ostajala.
Skratka, navdušena tako kot ob okušanju tvoje Smile
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.