Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Bučna rulada

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tajana



Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
Prispevkov: 1346
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2017 14:13    Naslov sporočila: Bučna rulada Odgovori s citatom

Bučna rulada
(iz februarskega srečanja ob kavici)

6 jajc
6 žlic sladkorja
1 žlica olja
80 g bučnih semen (zmletih v moko)
30 g sončničnih semen (zmletih v moko)
1/2 pecilnega praška

Za premaz: marmelada po izbiri (jaz sem uporabila domačo šipkovo) in kisla smetano (količina po želji)

Uporabimo lahko tudi samo bucna semena, potem teh zadostuje 100g.

Pečico vklopimo na 180 stopinj. dokler se pečica segreva, pripravimo testo. Najprej jajca penasto zmiksamo, postopoma dodajamo sladkor,olje in nazadnje se mleta semena in pecilni prašek. Pekac obložimo s peki papirjem in nanj zlijemo testo. Testo s kuhalnico dobro premešamo preden ga začnemo zlivati na pekac, ker je moka iz semen težka in se hitro sesede na dno posode in potem ni enakomerno porazdeljena.

Pečemo 12-15 minut. V tem casu si pripravimo kos alu folije in mokro krpo. Na pult položimo kos alufolije, na njo mokro kuhinjsko krpo in na njo preložimo pečeno rulado z peki papirjem vred. Še vročo rulado na rahlo zavijemo skupaj s peki papirjem, nato jo ovijemo z mokro krpo in nazadnje še v alu folijo. Rulado pustimo, da se ohladi. Ohlajeno previdno odvijemo, na tanko premažemo z marmelado in nato še z kislo smetano ter jo zarolamo nazaj v rulado. Tako zarolano rulado ponovno zavijemo v peki papir (kar v tisti, na katerem smo pekli) in še v alu folijo (s tem ohranimo vlažnost rulade). Rulado prestavimo v hladilnik in dobro ohlajeno odvijemo, razrežemo, povabimo prijatelje, skuhamo kavico in si privoščimo prijeten klepet ob sladkanju zelene rulade. Njami.
_________________
CARPE DIEM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 18711
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2017 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tajana, hvala za recept! Very Happy

Tole bom poskusila napraviti ob prvi priliki. Upam, da bo enako dobra, kot je bila tvoja včerajšnja. Zmelješ bučna in sončnična semena sama ali mleta že kupiš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tajana



Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
Prispevkov: 1346
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2017 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zaenkrat imam se svoja semena, zato jih meljem sama v blenderju. Lahko bi tudi v mlincku za kavo. Patudi ce bi kupila, bi rajsi cela semena kot mleta. Se mi zdi, da so vseze mleta bolj rahla.

Muha seveda ti bo uspelo, saj ni nic komplicirano. Pa tako hitro narejeno. Jo bi prej spekla, kot sem napisala recept, ker pisem na telefonu.
_________________
CARPE DIEM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3100
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2017 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ojla Tajana, to bom probala, čim grem v trgovino, da kupim semena. Nevem kdaj to bo, ker ne grem vsak dan v trgovino - enkrat na teden ali 14 dni.
Če me bo zelo firbec matral, bom pa mojga poslala iskat bučna semena.
Hvala za recept. Upam, da mi rata
lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sonceluna



Pridružen/-a: 10.06. 2013, 10:50
Prispevkov: 661
Kraj: Kranj, Podčetrtek

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2017 20:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tajana hvala za recept. Probam se ta vikend, ker je bila res enkratna.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vodenka



Pridružen/-a: 07.06. 2013, 13:26
Prispevkov: 863
Kraj: Hrastje-Golo

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2017 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko se bom ženila te pokličem
_________________
Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tajana



Pridružen/-a: 30.05. 2014, 18:35
Prispevkov: 1346
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: 08 Feb 2017 20:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vodenka je napisal/a:
Ko se bom ženila te pokličem


A si me nasmejala, Vodenka. Sicer pa, zakaj pa ne.
_________________
CARPE DIEM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nimam pojma



Pridružen/-a: 07.03. 2014, 16:56
Prispevkov: 186
Kraj: Lj. Metlika okolica

PrispevekObjavljeno: 09 Feb 2017 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem se spraševala, ali naj te prosim za recept ali ne, ker vem da je časa vedno premalo, ampak, glej - terna - recept se je pojavil sam od sebe Laughing

Hvala Tajana, upam da mi uspe, ker rulada je res nekaj posebnega.Odlična! njami njami
_________________
Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
juglans



Pridružen/-a: 01.07. 2013, 15:19
Prispevkov: 3320
Kraj: Ribiška vas, ob Savi

PrispevekObjavljeno: 09 Feb 2017 13:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dobra ideja kot alternativa receptom "brez moke ne gre". Ga shranim, obvezno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2017 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

danes sem ostala zaprepadena ko sem začela rezati ohlajeno bučino pito.

naredila sem po sistemu bureka. to pomeni v pekač premazan z oljem in malo vode (zmešaš 2 žlici olja 1 žica vode) polagaš plasti vlečnega testa in vsakokrat premažeš z oljem in vodo ter dodajaš maso ( sirovo, mesno, sadno, zelenjavno itd). moja masa je bila narejena v drobilniku iz buče (brbr), korenja in neolupljenih jedrc badema, potem dodano jajce, jogurt, milerama, skuta, suhe grožđice namočene v rumu, vanilij sladkor in 2 žlici rjavega sladkorja. ko se vse tako lepo izide prebodem z vilico na večih koncih in premažem z mojo pogruntavščino, da se ne naredi suha skorja, ampak mehka. to je: utekočena velika žlica masla, vanili sladkor 2 žlici jogurta, 1 žlica milerame, 1 jajce in 1,5 pecilnega. ta slednji element je najbolj važen za mehko skorjo. dobro premešano premažem po vrhu pripravljenega. pečem na 180 cc 40 min.

torej nič posebnega nič temnega a ko sem izrezala kolaček je masa bila čokoladno črna in to zelo temno. okus kot bi dala, cimet, mak in še kakšno dišavnico za kolače. " svetsko čudo" bi rekli na buvljaku. verjetno se je zgodila neka kemijska reakcija zaradi lupinic badema in hmhm pojma nimam. lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1419
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2017 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Napisala si, kako je izgledalo, nisi pa napisala, ali je bilo dobro, odlično in oh in sploh.... To me najbolj zanima

Recept je pa krasna pogruntavščina. H V A L A.

Lepo bodi, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
voda



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15
Prispevkov: 2668
Kraj: Ljubljana in Istra

PrispevekObjavljeno: 13 Feb 2017 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mil, ker sem v maso pite dala malo sladkorja, ta ni preveč sladka. ker pri meni je tako, če kdo hoče bolj sladko dobi sladkorni posip. okus je zelo dober. po 5-tem koščku ugotavljam, da ima tudi priokus rožiča. priporočam in lpvoda
_________________
Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3100
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 21 Feb 2017 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj sem gledala oddajo Dobro jutro, ko je profesor Štrukelj naredil figove kroglice. Danes sem jih naredila. Mase o,45kg in je prišlo 26 kroglic. So take zdravilne bombice.
[img]

lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9290
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 21 Feb 2017 19:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Figove ali bučne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3100
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 21 Feb 2017 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rekel je figove kroglice. So pa noter mlete bučnice in pa jablčni krhlji narezani in pa seveda fige, ter 5 žlic mandarininega hidrolata. To zmešat in v hladilnik za 3 ure.
lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.