Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Ali se bo tole spridilo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tigrček



Pridružen/-a: 19.01. 2015, 19:30
Prispevkov: 127
Kraj: Videm Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2018 15:55    Naslov sporočila: Ali se bo tole spridilo Odgovori s citatom

Bom še tu vprašak, ker več berete. Spasiral sem paradižnik, dodal prepražene zadeve za salso papriko čebulo in se mi zdi da sem pozabil vse začimbe to je sol in poper, jaz vse to sicer dam v kozarce vroče in potem še prekuham za ene 20 minut da je orng pasterizirano, ampak, kaj mislite, se bo to vseeno spridilo, takega primera še nisem imel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9489
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2018 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ti že odgovorila, tigrček. Vse bo OK, sol in poper nista bistvena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Andrej Banko



Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51
Prispevkov: 5200
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2018 17:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če so kozarčki do vrha napolnjeni, pokrovi dobro zatesnjeni in vsebina ustrezno pasterizirana, potem ne bi smelo biti problemov.
Boš pogledal in povedal čez nekaj mesecev ! Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19194
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2018 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AB: pri pasteriziranju paradižnikovih koščkov se mi zgodi, da je kozarec po ohladitvi poln komaj na 3/4. Pa se shranek kljub temu obdrži tudi 2 leti, da je le tesno zaprt. Ne bi verjela, če ne bi tega doživela sama. Surprised
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9489
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2018 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj ne? Bistveno je, da v shranku ni bakterij in gliv, niti aktivnih, niti v obliki spor. Če je zrak med shrankom in pokrovčkom, lahko pride kvečejmu do kemijskih sprememb zaradi oksidacije, ki jo omogoči kisik. Ampak, v veh letih, kar delam paradižnikove koščke, se mi zaradi tega ni pokvaril noben kozarček. pa jih ni bilo malo, gotovo nekaj 100 (ker imam v glavnem 2 dl stekleničke). Prav zdaj se jih pasterizira 10.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Gartlc Seznam forumov -> Paradižnik
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.