|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tigrček
Pridružen/-a: 19.01. 2015, 19:30 Prispevkov: 127 Kraj: Videm Dobrepolje
|
Objavljeno: 26 Avg 2018 15:55 Naslov sporočila: Ali se bo tole spridilo |
|
|
Bom še tu vprašak, ker več berete. Spasiral sem paradižnik, dodal prepražene zadeve za salso papriko čebulo in se mi zdi da sem pozabil vse začimbe to je sol in poper, jaz vse to sicer dam v kozarce vroče in potem še prekuham za ene 20 minut da je orng pasterizirano, ampak, kaj mislite, se bo to vseeno spridilo, takega primera še nisem imel. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 26 Avg 2018 16:59 Naslov sporočila: |
|
|
Sem ti že odgovorila, tigrček. Vse bo OK, sol in poper nista bistvena. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Andrej Banko
Pridružen/-a: 31.05. 2015, 08:51 Prispevkov: 5227 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: 26 Avg 2018 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
Če so kozarčki do vrha napolnjeni, pokrovi dobro zatesnjeni in vsebina ustrezno pasterizirana, potem ne bi smelo biti problemov.
Boš pogledal in povedal čez nekaj mesecev ! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 26 Avg 2018 19:15 Naslov sporočila: |
|
|
AB: pri pasteriziranju paradižnikovih koščkov se mi zgodi, da je kozarec po ohladitvi poln komaj na 3/4. Pa se shranek kljub temu obdrži tudi 2 leti, da je le tesno zaprt. Ne bi verjela, če ne bi tega doživela sama. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 26 Avg 2018 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj ne? Bistveno je, da v shranku ni bakterij in gliv, niti aktivnih, niti v obliki spor. Če je zrak med shrankom in pokrovčkom, lahko pride kvečejmu do kemijskih sprememb zaradi oksidacije, ki jo omogoči kisik. Ampak, v veh letih, kar delam paradižnikove koščke, se mi zaradi tega ni pokvaril noben kozarček. pa jih ni bilo malo, gotovo nekaj 100 (ker imam v glavnem 2 dl stekleničke). Prav zdaj se jih pasterizira 10. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|