|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
TwityPity
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:28 Prispevkov: 2231 Kraj: okolica Bleda, 616m nmv
|
Objavljeno: 01 Sep 2013 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
Irenca, no, smo že bližje. Okuse pa zelo težko opisujem, za tega lahko rečem da ni skoraj nič kisel, prej nevtralen oz. malce sladek.
pika, finta je v tem, da ta znanec ni nek tomatofrik, in je predvidevam, ker mu je bil všeč po okusu in obliki, izbrskal ven semena, ter jih vzel sabo domov. Po vsej verjetnosti pa je bil ta paradižnik iz kakšne masovne proizvodnje, in bi bil res zelo težko Sweet Beverly, ali pač. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irenca
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 14:56 Prispevkov: 522 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: 01 Sep 2013 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
pika je napisal/a: | Irenca, saj ni nujno, da ima ime, važno, da je dober. |
Saj mene osebno ne gane, če nima imena, ker mi je krasen
Le da sem ga dobila pod imenom Volovsko srce, pa tudi zdel se mi je kot Volovsko srce, torej ga smatram za Volovca
Bi me pa motilo, če bi ga vzgajala in drugim naprej dajala kot volovsko srce, če pa to morda ni Sem pač rada natančna.
Ja, okoli imena se samo zato motovilim , ker me je MarijaV vprašala, če sem sigurna, da je to to. In glede na njene bogate izkušnje se mi je zazdelo, da njenih dvomov ne gre prezreti.
Samo zato razmišljam, kaj je.
No, kakorkoli, Volovsko srce ali ne, meni je krasen |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pika
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 11:18 Prispevkov: 1350
|
Objavljeno: 01 Sep 2013 22:51 Naslov sporočila: |
|
|
TwityPity je napisal/a: | finta je v tem, da ta znanec ni nek tomatofrik, in je predvidevam, ker mu je bil všeč po okusu in obliki, izbrskal ven semena, ter jih vzel sabo domov. Po vsej verjetnosti pa je bil ta paradižnik iz kakšne masovne proizvodnje, in bi bil res zelo težko Sweet Beverly, ali pač. |
No, to je pa že malo drugačno dejstvo, kot pa samo država porekla |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Ivčk
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 07:47 Prispevkov: 1664 Kraj: Blizu Novega mesta
|
Objavljeno: 03 Sep 2013 16:43 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, Twityju se je dalo razlagat, meni pa ne, zato sem posplošila _________________ Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A |
|
Nazaj na vrh |
|
|
greeny
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 14:48 Prispevkov: 795 Kraj: MS - LJ
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 11:31 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem spremljal teme, pa tudi sicer ne dohajam paradižnikovih tem, pa me zanima, če ste kdaj razglabljali, če se da kako pospešiti zorenje. Štiri dni me ni bilo doma in sem pričakoval, da bom zdaj ful nabral, z vseh flanc, pa je katastrofa. Še za eno solato za tri ljudi ni... Letos smo pobrali tako malo paradajza, da je groza. Obložen je zelo, ampak zori pa strašno počasi. Zdaj ga je tudi že ta gliva napadla, in listi rumenijo, tako da ne vem.. grozno bo izruvat polne flance, brez da bi se ga vsaj najedli ali imeli za v zmrzovalnik. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Aye-Aye
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 12:29 Prispevkov: 2331 Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
greeny, baje pomaga avtosugestija, tako tebi kot paradižnikom, da so krasni in zreli. Malo se pogovarjaj z njimi.
Na onem forumu smo govorili, da se jih da pobrat in zložit v kakšne škatle, predale... nekam pač, na ne prehladno in ne čisto nepredušno, a bolje če nimajo svetlobe in tako jih večina še zmeraj dozori. Treba pa jih je pregledovat da kakšen ne zgnije, sploh če so že okuženi s kako boleznijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
greeny
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 14:48 Prispevkov: 795 Kraj: MS - LJ
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 12:09 Naslov sporočila: |
|
|
Oh, mislim da je bilo sugestiranja zelo veliko, čeprav mogoče preveč ostro in zahtevano... Morda nepravi način. Bom poskusil nežneje .
Kakšnega, ki se bo pa že začel barvat, bomo pa res shranili. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 12:38 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jim sedaj že intenzivno režem nove cvetove in vrhove. Pustim le 1 list nad zadnjimi jagodami. Pridno čistim tudi zalistnike, ki na veliko odganjajo. Upam, da bo potem vsa energija šla v zorenje plodov.
Je pa podobno, kot pri Greenyju vse polno obloženo z nedozorelimi plodovi.
Greeny, Ivčk je na starem forumu v sliki in besedi opisala, katere zelene paradižnike ima še smisel dajati na zorenje Če se prav spomnim morajo imeti ob "muhi" nakazano vsaj belo zvezdico, še bolje seveda pa je, če se že barvajo.
Pa tudi sicer zelenih, kjer ob rezanju že začutiš, da niso kamnito trdi, ni treba zavreči. Pri nas je pozimi zelo priljubljena tale ZIMSKA SOLATA. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
greeny
Pridružen/-a: 09.06. 2013, 14:48 Prispevkov: 795 Kraj: MS - LJ
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 16:24 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno to sem premišljeval in mislil vprašat, če to pomaga. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
Bom videla, upam da. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 19:26 Naslov sporočila: |
|
|
muha je napisal/a: | Jaz jim sedaj že intenzivno režem nove cvetove in vrhove. Pustim le 1 list nad zadnjimi jagodami. Pridno čistim tudi zalistnike, ki na veliko odganjajo. Upam, da bo potem vsa energija šla v zorenje plodov.
|
Seveda bo šla, če lsitov nisi porezala, tistih med spodnjimi in zgornjimi plodovi. Asimilati (sladkorji predvsem) gredo od listov navzdol v tem času, rastline bodo vse usmerule v zagotovitev potomastva, torej zorenje plodov. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
voda
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 09:15 Prispevkov: 2668 Kraj: Ljubljana in Istra
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
včasih je bilo dovolj, da si v tem kasnejšem času položil rastlino s kola dol na zemljo in je dozorela skoraj vse. lpvoda _________________ Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti) |
|
Nazaj na vrh |
|
|
muha
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30 Prispevkov: 19309 Kraj: Medvode-okolica 420 m nv
|
Objavljeno: 06 Sep 2013 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
metuljc je napisal/a: |
Seveda bo šla, če lsitov nisi porezala, tistih med spodnjimi in zgornjimi plodovi. Asimilati (sladkorji predvsem) gredo od listov navzdol v tem času, rastline bodo vse usmerule v zagotovitev potomastva, torej zorenje plodov. |
Ja, tudi vse zdrave spodnje liste sem pustila, tako da so rastline še bogato olistane. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Matic
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 20:25 Prispevkov: 263 Kraj: 07
|
Objavljeno: 08 Sep 2013 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
Je narobe če bi se mi v lončku semena fermentirala 1 teden?
Nič mi ne uspe narest, sem se mislil jutri lotit. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Aye-Aye
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 12:29 Prispevkov: 2331 Kraj: Podgozd, 510 nm (20km J od LJ)
|
Objavljeno: 09 Sep 2013 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
Matic, nič ni narobe če semena fermetirajo kak dan več, meni se zdi da je celo bolje saj semena lažje sperem, tudi tja do tedna sem jih že pustila. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Paradižnik Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 41, 42, 43 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 41, 42, 43 Naslednja
|
Stran 36 od 43 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|