|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2019 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj jih je že toliko zrelih, da sploh ne vem, katere bi obrala. Danes sem Zavory, Numex lemon spice, Trinidad Scorpion Green (med semena se je vrinil še nek zelen, zelo pekoč ali pa je bilo kaj skrižanega ), Brown Jalapeno in Habanero ebony giant.
Chi cien in Meduza sta v istem loncu in imata enaki frizuri, le na različnih višinah.
Biquinho White zori. Beli B. mi je od vseh treh barv nabolj všeč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 05 Sep 2019 20:26 Naslov sporočila: |
|
|
Zelo lep pridelek. Tako, kot vedno...
Zanima me, če si imela Jalapeno brown v rastlinjaku? Ali pa je mogoče kaj drugega krivo, da naši zamujajo... - ker kar precej zamujajo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2019 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
Je v rastlinjaku, a tudi čiliji, ki so zunaj v loncih, zorijo. Razen poznih, kot npr. rocoto. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 05 Sep 2019 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
Takole je pri nas te dni - saj kar lepo rodi, zori... Po vročini je vse začelo cveteti, a lepega, toplega vremena ne obetajo več prav veliko.
Mogoče bo treba predčasno pobrati...
( na levi sem sladko-pekoči del fotografije (ženo v čilijih) izrezal... )
. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pep
Pridružen/-a: 17.09. 2013, 20:36 Prispevkov: 1311 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: 05 Sep 2019 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Pozna kdo sorto torzo, dobil sem seme iz ZDA misli sem, da je paprika, pa je čili hud kot sam vrag, pa še podoben ni tistemu na sliki. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mfranc
Pridružen/-a: 05.06. 2013, 09:01 Prispevkov: 4681 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 05 Sep 2019 22:39 Naslov sporočila: |
|
|
Plamenka, prvi amaterski gojitelj tule na forumu!
Profijev, ala Pajo, ne štejem _________________ mfranc |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 06 Sep 2019 08:36 Naslov sporočila: |
|
|
mfranc je napisal/a: | Plamenka, prvi amaterski gojitelj tule na forumu!
Profijev, ala Pajo, ne štejem |
Profi... ne me hecati! _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Irena
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 18:35 Prispevkov: 1071
|
Objavljeno: 06 Sep 2019 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
U kakšni čiji in nasadi. Jaz imam pa samo 8 čilijevih grmov, letos prvič v vrtu. So veliko bolj polni, močni kot prejšnja leta v loncih. Tako ponosno hodim mimo njih, pol pa tole vidim, pa mi vse dol pade. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 08 Sep 2019 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
Če bo koga slučajno zanimalo. Lahko se tudi kam drugam premakne.
5.10. 2019 na lokaciji Lepa žoga.
Ja nekaj bo . Čili festival. Fotrovi čiliji bodo tam. Nekaterih ne bo bomo pa ostali, ki jih to veseli. _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 08 Sep 2019 10:49 Naslov sporočila: |
|
|
Irena, čiliji (in paprike) se v gužvi počutijo najboljše.
Se pa še vedno vidi rezultat predvzgoje sadik - druga vrsta je občutno nižja, barva sadik pa še vedno svetlejša (smola s substratom in lončki). |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 13 Sep 2019 13:49 Naslov sporočila: |
|
|
Pripravljeno za sušenje: Tabasco in Buena mulata - na sliki in Guindila rojo.
Za posip bom posušila še Kim-chi in Makedonca. Manj pekoči, teh je zmeraj premalo, bodo za omake, kaj bom pa z najbolj pekočimi, pa še ne vem. Nekaj jih bom porabila za marmelade. Naslednje leto moram zmanjšati številonajbolj ostrih in sploh število različnih čilijev. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
ikar
Pridružen/-a: 20.10. 2016, 19:25 Prispevkov: 143 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: 23 Sep 2019 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni.
Za manj pekoče imam jaz letos Anaheim in Fresno, Big Jim in Pasilla Bajio mi pa nista uspela.
Drugače sta pa Kajenski in Zvonček še najbolj uporabna za zmrznit ali sušit, Jalapeno pa klasika za kuhanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
mravlja
Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50 Prispevkov: 4288 Kraj: Loka
|
Objavljeno: 23 Sep 2019 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
Med uporabne bi lahko dodal še kakšen Ancho Poblano in podobne, ki pa se, kot kaže, pri nas nekako ne primejo. Vsaj ne spomnim se, da bi jih kdo gojil.
Mogoče kdo ve, kateri čili(ji) velja(jo) za čili z največ okusa? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 24 Sep 2019 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
ikar je napisal/a: | Sej to je klasika, da vsi navalijo na razne Scorpione ipd. strupenjače, potem pa mečejo stran ali jih podarjajo, ker so povsem neužitni.
...
|
No, tule se pa ne bi mogel strinjati; seveda govorim o folku, ki ve, kaj posadi na domačem vrtu. Nuklearci so se dve leti nazaj izkazali za super stvar (moja omaka "Žleht k prasica" - mešanica štirih vrst, od katerih je bil Hab. Chocolate kot edini predstavnik "ne-nuklearcev" najmilejši, v sozvočju z domačimi lešniki - je šla za med).
Obstaja pa še en recept za vse tiste, ki bi nuklearno letino utegnili vreči proč. Posušite, zmeljite in potresite okoli gredic - garantirano ne bo ne polžev ne mravelj (mravljišč) - preverjeno na lastni koži, pardon, vrtu. _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Bicikel
Pridružen/-a: 06.06. 2013, 21:57 Prispevkov: 2107 Kraj: Nauportus
|
Objavljeno: 24 Sep 2019 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
ikar je napisal/a: | Za manj pekoče imam jaz letos Anaheim in Fresno, Big Jim in Pasilla Bajio mi pa nista uspela.
|
Anaheim sem že imel, mogoče celo še imam seme. Sem pa hotel že sprobati Fresno, pa dobljena semena niso kalila, zato se zelo priporočam, če jih boš imel kaj viška. V zameno lahko dam Guindila Rojo, Maya Red in Habanero Martinique.
PS. imel sem tudi že Big Jim, pa mi ni bil najboljši, saj je tenkostenski z debelo oz močno lupino, kar ni najbolj prijetno pri uživanju. Posušeni zmleti bi bili lahko vredu, sicer pa ne najbolj. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Gartlc Seznam forumov
-> Čili Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15 Naslednja
|
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15 Naslednja
|
Stran 10 od 15 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|