Gartlc Seznam forumov Gartlc
Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Krofi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2023 09:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Peter, lepi, lepi, gotovotudi dobri. Poklon!

Cinija 1, marmelado moram najprej zmiksati, da se potem koščki ne zatikajo v brizgalki. Tako postane bolj tekoča. Delaš pa večje od mojih. Jaz iz iz 1kg moke naredim 33 - vsak ima cca dobrih 60g.

No, pri včerajšnji peki je šlo (spet ) vse narobe. Že vse jutro sem bila nekako raztresena.
Delala sem krofe iz polovične doze, tako sem natehtala vseh sestavin za polovico, razen mleka, tega sem pripravila polno količino.... Napako sem ugotovila šele,, ko sem testo že mesila in je bilo še vedno tekoče, čeprav sem vsnj vsula že vso moko.
Ker take količine krofov nisem potrebovala, sem polovico mase odlila in shranila v hladilnik (za že kaj), tekla v trgovino še po en kvas, dodala še moke in meslila naprej. Na koncu se mi je zdelo testo malce pretrdo... No, krofi so bili sicer okusni, čeprav so imeli le 1/2 žlahtnih dodatkov, lepi pa niso bili. Venček je bil komaj nakazan, površina pa zmečkana.

Pa sem spet imela šolo: ravno, ko se začnem hvalit, kako odlično nekaj naredim, me takoj izuči, da to ni samo po sebi umevno in, da je zato bolje biti (malo) bolj skromen pri lastni hvali Embarassed

A ja, od namere o zdelavi krofov "po straem" včeraj ni ostalo dosti, pravzaprav nič... No, tudi krofov ne
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2023 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brbr: tudi najboljšim se zgodi! Veliko slabše bi bilo, če bi po času za vzhajanje ugotovila, da si pozabila dati kvas. Embarassed

Peter:
zaslužiš si naslov mojster krofov. !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 697
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2023 23:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni potrebno biti mojster. Jaz jih delam komaj 3 leta in vedno po receptu Rosane. To mi je povedala prijateljica, da njej vedno uspejo s tem receptom.
Tudi meni so vsakič uspeli. Edina razlika z receptom, da jih cvrem v kokosovem maslu in uporabljam termometer, da držim temperaturio na 170°C. Ko damo krofe not, malo pade in ne dovolim, da preseže 180°C.
Aja, pa v kuhinji mora biti 23°C, da lepo vzhajajo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cinija1



Pridružen/-a: 23.02. 2014, 06:20
Prispevkov: 3117
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: 22 Feb 2023 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brbr prečudoviti so tvoji krofi s temi rožicami
Drugo leto bom tudi jaz probala tako jih okrasit.
lp cinija
_________________
Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mil



Pridružen/-a: 26.04. 2015, 12:04
Prispevkov: 1433
Kraj: Zagorje- pri Pivki, južno od Postojne

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2023 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Peter, kakšen pa je ta recept od Rosane? (( hvala))

Lepo bodimo, Mil
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2023 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom


Peter čudovito so ti uspeli. Res si mojster, kapo dol. pozdrav
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
orhy



Pridružen/-a: 02.06. 2013, 12:09
Prispevkov: 2523
Kraj: Kraško/Notranjska - 600 nmv

PrispevekObjavljeno: 26 Feb 2023 16:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mil je napisal/a:
Pozdrav

Peter, kakšen pa je ta recept od Rosane? (( hvala))

Lepo bodimo, Mil


Mil tule je recept za krofe ge. Rosane Jug https://okusno.je/sladice/recept-za-krofe-rosana-jug-povhe.html

Celoten postopek priprave krofov skozi VIDEO pa tule : https://www.youtube.com/watch?v=QhmsCv5N4sI

Recept :

0,5 kg mehke moke
0,5 kg ostre moke
1 dkg soli
10 dkg kvasa
10 dgk sladkorja
1 vanilij
9 rumenjakov
12 dkg olja
2 žlici ruma
4,5 dcl mleka

pozdrav
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter



Pridružen/-a: 09.06. 2013, 00:52
Prispevkov: 697
Kraj: Lucija

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 01:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta je pravi, ja.
Za moje se nisem preveč potrudil pri valjanju med dlanmi v kroglo. Zato je površina bolj groba. Seveda to ne vpliva na okus. Wink
Pogled na link pokaže da uporabljamo isti lonec. To sem komaj sedaj opazil. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mravlja



Pridružen/-a: 21.05. 2016, 12:50
Prispevkov: 4288
Kraj: Loka

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 06:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še vedno so to najboljši lonci, zame že. Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Peter je napisal/a:
... uporabljamo isti lonec. To sem komaj sedaj opazil. Laughing
Pa isti mikser, kot ga uporabljam jaz Smile
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brbr



Pridružen/-a: 06.06. 2013, 12:30
Prispevkov: 8002
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj sem iz oddeljene polovice na pol pripravljene mase, ki mi je ostala od zadnjega cvrtja krofov, spekla svoje prve buhteljne.

Masa je v hladilniku lepo zdržala. V soboto zvečer sem jo vzela iz hladilnika, da se je do jutra ogrela na sobno temperaturo. Dodala sem še polovico kvasa in cca 200g moke. Ja pa še malo ruma in vanilij sladkor.
Testo je lepo vzhajalo. Vse je bilo super, le pekla sem jih predolgo (v receptu je pisalo 60min) in so malo bolj hrustljavi in suhi, a odličnega okusa. Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.

No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo.
_________________
naredimo svet lepši
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brbr je napisal/a:


No, pa še na temo krofov: po mojih izkušnjah, ni potrebno, da je v prostoru ne vem kako toplo. Pri nas imamo termostat nastavljen na 19st, pa vedno lepo vzhajajo.

Pritrjujem.

Menda jih brez škode pustimo nekaj ur tudi na hladnem. Enkrat moram poskusiti, da jih bom naredila zvečer, čez noč shranila v hladilniku in jih zjutraj ocvrla za zajtrk. Tako, kot pri "nočni potici". Precej prepričana sem, da bo v redu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
metuljc



Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30
Prispevkov: 9547
Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 11:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

brbr je napisal/a:
Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.


Mernda se ja niste šli tako postno, no. Upam, da je bila kava. Idea
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lpmami



Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16
Prispevkov: 8333
Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 11:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

metuljc je napisal/a:
brbr je napisal/a:
Za v akvo pomakat so "ko bog". Iamam hvaležne jedce, ki so bili nad njimi navdušeni.


Mernda se ja niste šli tako postno, no. Upam, da je bila kava. Idea
He-he, tudi jaz sem akvo vzela po latinsko Wink
_________________
Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
muha



Pridružen/-a: 31.05. 2013, 10:30
Prispevkov: 19309
Kraj: Medvode-okolica 420 m nv

PrispevekObjavljeno: 27 Feb 2023 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

He, he, tudi jaz ! In sem si mislila, da k vodi pa ja bolj ustreza kak polnozrnat prepečenec, kot pa en okusen krof. Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Ta forum je zaklenjen: ne moreš urejati, pošiljati ali odgovarjati na sporočila.   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Gartlc Seznam forumov -> Recepti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 6 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.