|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Zoni Deaktiviran
Pridružen/-a: 18.04. 2016, 18:56 Prispevkov: 177
|
Objavljeno: 23 Apr 2016 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zopet ugotavljam, da sem naredil napako z opozarjanjem na nevarnosti. Se opravičujem in nasmiham! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
nxyz
Pridružen/-a: 25.01. 2014, 18:15 Prispevkov: 582 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 07 Maj 2016 13:45 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me,če jogurt nastane tudi iz zamrznenega mleka? Pogosto ga dobim in dam viške še ne zavretega v skrinjo. Sprašujem,ker priznam,da nimam pojma o bakterijah in teh zadevah |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 07 Maj 2016 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, če boš delala po navodilih in uporabila kot cepilo jogurt z bakterijami. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 10 Okt 2016 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
No pa poskusimo:
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 12 Okt 2016 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
Je nastal jogurt, ampak vse skupaj tako neugledno izgleda, da ne bom fotkala. Namreč po vrhu se je naredilo malo smetane in veliko sirotke je. Trajalo je pa vse skupaj dan in pol....verjetno bi poleti bilo prej, ker so višje temperature.
Okus je bolj sladkast kot običajni jogurti, čuti se še nekaj blagega priokusa po pecljih, ampak mene ne moti to...takšna rastlinska nota bi rekla. Ni pa nič sledu o pekočini, če slučajno koga zanima, ker sem res uporabila samo peclje. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Melona
Pridružen/-a: 28.03. 2014, 17:10 Prispevkov: 4557 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: 12 Okt 2016 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Pa ni to nastalo kislo mleko? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 12 Okt 2016 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
Melona, sem uporabila prekuhano mleko, tako da verjetno ne. Jaz kislo mleko delam iz svežega mleka.
Je nastal jogurt, samo ne tako kisel kot običajno. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 12 Okt 2016 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Ampak, Tiana, kaj bi pa nastalo brez pecljev v enakih razmerah? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 12 Okt 2016 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
Če pustim prekuhano mleko dolgo na sobni temperaturi postane bljak.... pri meni je vedno grenko. Ne vem, kako bi temu rekla kaj je to.
Metuljc, nisem pa v konkretnem primeru imela kontrole, priznam |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 12 Okt 2016 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
Tiana je napisal/a: | Metuljc, nisem pa v konkretnem primeru imela kontrole, priznam |
Ponovi.......................ni druge.
In, kaj bo, če namesto pecljev čilijev daš, recimo, peclje jabolk? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 12 Okt 2016 20:52 Naslov sporočila: |
|
|
Zdej je najprej na vrsti kontrola.... mi je mleka zmanjkalo in moram ju3 do kmeta po novo zalogo. Pol pa še razširimo... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 25 Okt 2016 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
Ma tale poskus mi ni usojen, najprej mi je pozabila pri kmetu mleko naliti, potem ko sem imela čilije sem mleko že porabila.... Skratka, danes sem v kuhano mleko dala peclje od paprik, ker čilijev nimam več. Zraven sem postavila še skledo z mlekom brez pecljev. Pa da vidim razliko. In potem sem seveda fotkala vse skupaj, pa se je fotič odločil, da ne bo več sodeloval. Poročam, kakša bo situacija jutri in upam, da prepričam fotič, vsaj za dve sliki. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 25 Okt 2016 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
Hm, sumljivo je tole, Tiana, veš. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 25 Okt 2016 20:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ja ja, sej se mi je zdelo, da mi ne boš verjela.....čakej, čakej, grem k sosedom po fotič. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Tiana
Pridružen/-a: 04.03. 2014, 17:20 Prispevkov: 1109 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: 25 Okt 2016 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Prosim lepo:
In prosim ne se v to vtikat, da ni enaka količina mleka v obeh skledah....ker ne bom iz tega znanstvenega članka pisala. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|