|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 04 Okt 2020 11:20 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, Žlehtnoba, malo sem že razmišljala v to smer. Kupila sem nekaj mesnatih sladkih paprik. Lahko svetuješ kakšen dober in enostaven recept? Pa kako bi enostavno zadimila par tehle čokoladnih čilijev ... _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
pajo
Pridružen/-a: 14.01. 2014, 23:20 Prispevkov: 1800
|
Objavljeno: 30 Okt 2020 15:28 Naslov sporočila: |
|
|
V Kr imaš ribiško trgovino oni prodajajo smokerje za postrvi in to je to. Sam imam 2 taki omaki navadno jakost 7/10 in pa fermentirano 10/10 + _________________ Lj Šiška bolj natančno Koseze. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 19 Nov 2020 12:38 Naslov sporočila: |
|
|
Komentar na oba predhodna odgovora (pajo, lpmami): najbrž imam ta smoker ali vsaj podobnega (v dveh nivojih, za ribe ipd.)
S pomočjo tega zadimim čilije, za še močnejšo aromo ponovim vajo s papriko. Če sem čisto iskren, sem razočaran nad vsemi štacunskimi omakami, ki pravijo, da so dimljene. Tistega pravega "žmohta" ni nikjer ali pa ga zakamuflirajo z ostalimi dišavami, ne vem. Pri moji omaki že, ko odpreš flaško, zadiši po pikniku - meni tako ustreza
Sicer pa recept... Nikoli si ga ne zapišem, vse delam nekako po občutku. Osnova pri meni je na oljčnem olju prepražena rdeča čebula, čili, papirka, malo česna, sol, kis... Zadeva se fantastično obnese kot dodatek razno raznim mesnim jedem (haše, golaž, jasno tudi vse z žara, zanimiva kombinacija s tatarcem...)
Vodilo naj ti bo veselje do eksperimentiranja in odkrivanja okusov, potem pa že nekako gre _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 19 Nov 2020 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva bo spet aktualna drugo leto. Je pa dobro, da se že letos (vsaj v mislih) pripravim.
Poiskala bom tisto trgovino za ribiče.
Poskusila bom s tvojim receptom, Žlehtnoba.
Veselje do ekperimentiranja s temi omakcami sem pa malo izgubila predlani po dveh dokaj neokusnih omakcah. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|