Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 25 Sep 2015 11:12 Naslov sporočila: Habanero Chocolate |
|
|
Okusen, kot vsi črni, čokoladni...
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 14 Sep 2016 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Letošnji:
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 06 Apr 2019 19:52 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, kakšne rasti je tale habanero in če je pekoč že, ko še ni zrel. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 06 Apr 2019 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor se spomnim, zraste okoli 60 cm v višino. Zelenega še nisem poskusila, a malo najbrž že peče. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 06 Apr 2019 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
Sprašujem glede na svojo izkušnjo s škofovo kapo Bishop's crown, ki je zelen povsem nedolžen, rdeč pa kar hud. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 09 Apr 2019 18:53 Naslov sporočila: |
|
|
lpmami je napisal/a: | Sprašujem glede na svojo izkušnjo s škofovo kapo Bishop's crown, ki je zelen povsem nedolžen, rdeč pa kar hud. |
Ga še nisem srečal. Moja lanska izkušnja je rdeč nepekoč plod za narezat v poletno zeleno solato. Fantastičen, ravno prav mesnat in sočen, da ne prevlada nad zelenim delom. _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 09 Apr 2019 21:46 Naslov sporočila: |
|
|
Žlehtnoba, hočeš reči, da zrela, rdeča škofova kapa ni bila prav nič pekoča? _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
goIdhorn
Pridružen/-a: 17.08. 2015, 12:03 Prispevkov: 455 Kraj: okolica NG
|
Objavljeno: 10 Apr 2019 07:52 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moja ni bila čisto nič pekoča. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 12 Apr 2019 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
lpmami, je že goIdhorn odgovoril - res je, prav nič pekoči niso bili. _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 12 Apr 2019 20:34 Naslov sporočila: |
|
|
Res zanimivo. Moji so bili rdeči kar hudi, zeleni pa kot navadne paprike. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 12 Apr 2019 20:39 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko da sta Goldhorn in Žlehtnoba imela tiste nepekoče paprike, ki so podobne Škofovski kapi, ki jih imata Brbr in AB. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 18 Avg 2020 21:11 Naslov sporočila: |
|
|
Čiliji z mojega balkonskega vrta
So že v marmeladi po Plamenkinem receptu. _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Plamenka
Pridružen/-a: 31.05. 2013, 09:45 Prispevkov: 11054 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 18 Avg 2020 21:22 Naslov sporočila: |
|
|
O, pa izolirala si en plod. Bravo! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
lpmami
Pridružen/-a: 17.07. 2013, 22:16 Prispevkov: 8333 Kraj: Povlje (nad Trstenikom) 620 mnm
|
Objavljeno: 03 Okt 2020 21:29 Naslov sporočila: |
|
|
Sinoči sem ga obrala in razdelila danes na srečanju v Sinji Gorici, nekaj sem ga pa še pustila - malo da dozori, morda še malo zraste - in bi ga posušila. A to razpolovim, očistim peščišče in posušim ali je še kaj posebnega? _________________ Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Žlehtnoba
Pridružen/-a: 10.10. 2017, 11:22 Prispevkov: 866 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: 04 Okt 2020 07:33 Naslov sporočila: |
|
|
Dimljena omaka iz HC je popolna zmaga. Jaz vedno zadimim še malo paprike in omaka je vrhunska. Priporočam malo pacanja, rezultat je božanski _________________ go with your instinct to live as you want |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|