|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Oldi
Pridružen/-a: 09.02. 2014, 11:16 Prispevkov: 858 Kraj: Cerklje na gorenjskem
|
Objavljeno: 06 Okt 2017 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Po prebranih kar nekaj virih, ima zeleni paradižnik in krompir solanin. Da bi bil nevaren, ga je treba pojesti več kg. S kuhanjem se ga ne uniči, razpadel naj bi pri 170°C.
Je pa zanimivo, da se zelenega krompirja izogibamo kot hudič križa, pri paradižniku izrezujemo zeleno, srbsko solato pa... ni frke. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 06 Okt 2017 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Očitnores ni frke, ker se taki paradižniki uporabljajo že desetletja. Komur ni do nedozorelega paradižnika, ga pač ne uporablja, sama pa ne vidim težav pri nejgovi, običajno zelo zmerni, uporabi. Gotovo s 3 pokajenimi cigaretami na dan vas spravimo več alkaloida nikotina kot s pojedenimi paradižniki alkaloida solanina. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Oldi
Pridružen/-a: 09.02. 2014, 11:16 Prispevkov: 858 Kraj: Cerklje na gorenjskem
|
Objavljeno: 06 Okt 2017 13:24 Naslov sporočila: |
|
|
Recept sem pa pozabil, na mjem piše od Nade Kos
2kg zel.paradižnika
2kg paprike
2kg čebule
Vse na drobno zrezano
2dcl olja
2dcl sladkorja
1dl soli
1l kisa za vlaganje
Kuhamo in mešamo dokler ne zavre.
Ohladimo in v kozarce |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|