|
Gartlc Forum o vzgoji, negi, razpoznavanju in izmenjavi rastlin, sodelovanju z naravo ter druženju ljubiteljev vrtnarjenja
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Seasmoon
Pridružen/-a: 19.06. 2020, 01:13 Prispevkov: 1096 Kraj: Obala
|
Objavljeno: 30 Avg 2024 09:23 Naslov sporočila: |
|
|
Seasmoon je napisal/a: | Bom naredila še en test. Sem znova šla po pest divjih drnulj v hosto in tiste prejšnje in te zdaj so vse temno rdeče. Razlika je le ena in sicer te zdaj, ki sem nabrala so bolj mehke, kar pomeni, da so še bolj zrele, tiste ta druge so pa bolj trde. Zdaj bom dala vse v skrinjo in bom počakala nekaj dni in pol jih bom probala, pa, da vidim, če bom čutila kakšno razliko v okusu. Se čez nekaj dni oglasim tukaj in bom povedala, kako je glede okusa. |
Evo test je opravljen in lahko samo potrdim to, kar je rekla metuljc. Divje drnulje, ki so bile v skrinji niso postale sladke, se je pa izničila njihova trpkost (ne pri vseh, ampak pri večini) in dobijo tak neutralen okus in se jih, da jesti brez problema.
Če se jih želi zobati, pol je fajn, da se jih da v skrinjo, da izgubijo trpkost, ker drugače se jih ne da jesti, ker so kisle.
Nazadnje urejal/a Seasmoon 30 Avg 2024 11:30; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
|
GrGr
Pridružen/-a: 18.05. 2021, 08:50 Prispevkov: 586 Kraj: D.Toplice
|
Objavljeno: 30 Avg 2024 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za info.
A ponavljam: mehke, naravno dozorele drnulje ne le da niso trpke, ampak so sladke in slastne. Najdejo se tudi na grmu, postanejo "presevne", pretežno pa so take le pobrane s tal. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
metuljc
Pridružen/-a: 01.06. 2013, 13:30 Prispevkov: 9547 Kraj: Rimske Toplice, okoli 240 mnm
|
Objavljeno: 30 Avg 2024 15:18 Naslov sporočila: |
|
|
Potrjujem, grgr. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Dajmar
Pridružen/-a: 07.06. 2013, 00:20 Prispevkov: 1223 Kraj: Raka
|
|
Nazaj na vrh |
|
|
Seasmoon
Pridružen/-a: 19.06. 2020, 01:13 Prispevkov: 1096 Kraj: Obala
|
Objavljeno: 30 Avg 2024 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
GrGr, razumem in ne dvomim v to, kar trdiš. Se pa sprašujem v mojem primeru, da koliko se mi izplača takšne divje drnulje dajati v skrinjo, ker je že res, da po eni strani izgubijo trpkost, ampak po drugi strani pa postanejo brez okusa in kje ima smisel jesti sadeže, ki so brez okusa? In s tem, ko drnulje izgubijo trpkost, pol najbrž s tem izgubijo tudi nekaj zdravilnih učinkovin. Sam tko malo razmišljam ... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|